Legea picnicului

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: Legea picnicului

Mesaj de Odenie Sergiu »

"Este un loc splendid pe malul Ariesului, stiu ca seara vine batranica, ii platesc suma la fel de modica pe care o cere, ii spun pentru a doua zi sa-mi aduca un lapte proaspat si niste oua. Am fost chiar impresionat vazand ca la varsta ei a stiut ca acolo este necesar un wc si un mic depozit de lemne uscate pentru foc. Stiu, nu este un camping, dar asa cum este, este locul pe care il prefer in detrimentul unor campinguri de pe la noi. Este o varianta pitoreasca. Sa stii ca multi straini vin la noi, pentru pitorescul acestor locuri, pentru o scurta perioada de ...intoarcere in timp."
Poate ca e mai bine daca ramane asa,acolo va fi un fel de off camping;daca s-ar transforma in camping,ar disparea o mare parte din farmecul actual al locului(sunt convins de asta);odata cu confortul creat de mai multe facilitati nu va mai fi "o scurta perioada de ...intoarcere in timp".Incerc sa-mi imaginez cum e...Ar creste si costurile si...s-ar strica totul.Asa ca...chiar daca nu e prea ortodox dpdv al legalitatii...(sunt rechini mai mari care eludeaza legile in folosul propriu),nu cred ca pentru niste mici intelegeri de acest gen(cu un particular)e cazul sa ne facem procese de constiinta.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Constantin CURELEA scrie:Nu este necesar să ne lăsăm de servici.
La nivel local, cu scrisoare de intenţie către primar, înmânată de un membru al asociaţiei care cunoaşte bine împrejurimile,cerere aprobată, se poate delimita un spaţiu pus la dispoziţie numai membrilor asociaţiei pe o anumită perioadă.
Este rolul membrilor cu bune intenţii care se implică efectiv în viaţa asociaţiei.
Primăria are încredere într-o asociaţie care nu o dezamăgeşte.
Este de preferat găsirea unor locaţii sigure, off camping, rezervate conform legii, decât deplasarea off, individual şi cu riscul amenzilor.

Haideţi să găsim primari!
Domnule Curelea, haideti totusi sa nu ajungem acolo. Sa incercam sa intervenim pentru a nu se emana o astfel de lege, sau cel putin nu in formatul propus, eu cred ca pe acest lucru ar trebui sa punem accent. Sa nu plecam capul la orice mojicie pe cale a ne fi impusa.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Scrieţi propuneri de îmbunătăţire a legii.
Le voi înainta Ministerului Turismului.

Legea se referă în special la acele ieşiri în natură de căteva ore.Pe marginea apei, cu masina si pătura, grătarul şi restul familiei.La situaţiile din localităţi şi grătarele dintre blocuri, la parcuri, etc. Aceste aspecte , în general, sunt generatoare de mizerie. Aceştia sunt cetăţenii la care se doreşte a se face referire.
Legea nu face distincţie între acest aspect şi o campare mai îndelungată, gen tabără.Specific rulotiştilor care au o anume educaţie turistică.Unii rulotişti.
Cum sunt trataţi excursioniştii, cu cortul în spate, care merg pe munte? Şi se opresc acolo unde îi ajunge oboseala sau noaptea?

Oricum, dacă primăria instaleză bariere sau panouri care interzic camparea ca urmare a hotărârii Consiliului Local, este acelaşi lucru ca şi când ar fi lege.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Petre Florin Marius
Membru forum
16

Mesaj de Petre Florin Marius »

Trebuie sa va marturisesc ca am si microbul pescuitului.Pentru acest lucru anual scot un permis emis de Apele Romane contra sumei de 50 RON/an valabil pentru toate apale aflate in proprietatea statului fie ele curgatoare ,Dunare,Delta sau Marea Neagra.
Propunerea mea ar fii sa ni se elibereze un asemenea <<Permis de Campare>> sau cum s-o numi, bineinteles contra unei SUME DE BUN SIMT emis de Ministerul Turismului,Mediului sau altui organ competent astfel incat sa ne putem desfasura activitatea linistiti,dupa aceasta banii ar trebui virati de la nivel central in bugetele locale ale localitatilor care pun terenurile la dispozita acestei activitati.
MIHAELA & FLORIN MARIUS PETRE
MEGANE II + CHATEAU CHIARA 400 tel. 0728628909.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Scopul acestei legi,inteleg ca e stoparea poluarii,nu interzicerea camparii.Deci ce fel de permis sa se elibereze?de campat oriunde?de campat pe terenurile ipotetic amenajate de primarii?Acolo n-ar fi nevoie de nici o aprobare;contra cost,sau nu,vor fi publice.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Liviu Adrian
Membru forum
17

Mesaj de Liviu Adrian »

Problema ar fi ca, daca in cazul Permisului de pescuit, zona lui de valabilitate este perfect delimitata, nu acelasi lucru poate fi la fel de clar in ceea ce priveste Permisul de campare.
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Mesaj de Ionita Bogdan »

Stiati ca primaria Rasnov a interzis inca de anul trecut camparea si gratarele in zona. Stiati ca singurul loc unde se poate merge la Rasnov este in Camping ? Stiati ca au interzis plimbarea cu atvurile in zona Rasnov. Stiati ca in anul 2008 cand am fost in Plaiul Foii alaturi de mai multi rulotisti a venit jandarmeria direct la noi pentru ca eram mai organizati...mai decenti ...mai bine imbracati...mai bogati...fata de cei cu corturile? Stiati ca am fost singurii izgoniti de acolo ? Si asta pt ce ? Pentru ca eram un grup...
Parerea mea ar fi ca primariile sa delimiteze aceste spatii sa zicem si sa puna tomberoane pe care sa le ridice seara. Nu ne trebuie mese , scaune ....Ne trebuie un comunitar care sa vina de 3 ori pe zi si sa verifice daca e curat sau nu.Daca prinde gunoaie aruncate sa dea amenzi GRASE. Dar daca tomberoanele sunt pline si le ridica la 3 zile ...asta dupa ce le varsa cainii si ursii de vreo 3 ori sa ia primaria amenzi grase . Credeti ca daca la Cheia de exemplu ar exista tomberoane ar mai fi acei munti de gunoi ? Evident ca nu ..ar fi uni mai mici. Dar mai bine ne amendeaza ei pe noi decat sa faca primaria ceva.

Propunere
Sa se faca public un nr de telefon la care sa poti face sesizari cu privire la activitatile de campare. Un nr unde sa poti reclama primarii , manelisti ...etc
Ultima oară modificat 05 Ian 2010, 16:17 de către Ionita Bogdan, modificat 1 dată în total.
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Constantin CURELEA scrie:Scrieţi propuneri de îmbunătăţire a legii.
Le voi înainta Ministerului Turismului.
Legea se referă în special la acele ieşiri în natură de căteva ore.Pe marginea apei, cu masina si pătura, grătarul şi restul familiei.La situaţiile din localităţi şi grătarele dintre blocuri, la parcuri, etc. Aceste aspecte , în general, sunt generatoare de mizerie. Aceştia sunt cetăţenii la care se doreşte a se face referire.
Legea nu face distincţie între acest aspect şi o campare mai îndelungată, gen tabără.Specific rulotiştilor care au o anume educaţie turistică.Unii rulotişti.
Cum sunt trataţi excursioniştii, cu cortul în spate, care merg pe munte? Şi se opresc acolo unde îi ajunge oboseala sau noaptea?
Oricum, dacă primăria instaleză bariere sau panouri care interzic camparea ca urmare a hotărârii Consiliului Local, este acelaşi lucru ca şi când ar fi lege.
Din pacate proiectul de lege nu face precizarile mentionate de dumneavoastra.
Lege avem - LEGEA nr. 137 din 29 decembrie 1995, dar din pacate aceasta nu se respecta, nu se aplica sanctiuni conform legii.

In spatele fiecarei legi, se emit niste norme de aplicare a legii de catre ministerul competent. Este foarte important si ce contin aceste norme de aplicare a legii respective.
Am sa va dau niste exemple pe care sunt sigur mare parte din dvs. le stiti.
Am stat pe iarba in parcul de sub Turnul Eiffel, am stat pe iarba in Olimpia Park din Munchen, in parcul Donau Turn din Viena, nimeni nu a zis nimic, ca mine acelasi lucru il faceau zeci de turisti.
Problema era, daca in momentul in care paraseai acel loc de relaxare, ramaneau gunoaie in urma ta. Atunci erai pasibil de o amenda consistenta.
Amenda este cea care face minuni! Amenda este cea care face nesimtitul sa devina simtit!
La noi in orice loc in care calci pe iarba (spatiul public) esti pasibil de amenda. In Europa dupa cum spuneam, nu!
Una este intr-un parc sa stai pe iarba sa te relaxezi si alta este sa calgi pe iarba pentru a scurta un drum.
Din pacate la noi, atat legile sunt ambigui, cat si normele de aplicare ale acestora sunt mult prea confuze.
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Ionita Bogdan scrie:Stiati ca primaria Rasnov a interzis inca de anul trecut camparea si gratarele in zona. Stiati ca singurul loc unde se poate merge la Rasnov este in Camping ? Stiati ca au interzis plimbarea cu atvurile in zona Rasnov. Stiati ca in anul 2008 cand am fost in Plaiul Foii alaturi de mai multi rulotisti a venit jandarmeria direct la noi pentru ca eram mai organizati...mai decenti ...mai bine imbracati...mai bogati...fata de cei cu corturile? Stiati ca am fost singurii izgoniti de acolo ? Si asta pt ce ? Pentru ca eram un grup...
Parerea mea ar fi ca primariile sa delimiteze aceste spatii sa zicem si sa puna tomberoane pe care sa le ridice seara. Nu ne trebuie mese , scaune ....Ne trebuie un comunitar care sa vine de 3 ori pe zi si sa verifice daca e curat sau nu.Daca prinde gunoaie aruncate sa dea amenzi GRASE. Dar daca tomberoanele sunt pline si le ridica la 3 zile ...asta dupa ce le varsa cainii si ursii de vreo 3 ori sa ia primaria amenzi grase . Credeti ca daca la Cheia de exemplu ar exista tomberoane ar mai fi acei munti de gunoi ? Evident ca nu ..ar fi uni mai mici. Dar mai bine ne amendeaza ei pe noi decat sa faca primaria ceva.
Da! asa este. Dar cum bine ai mentionat, este mai simplu sa interzici camparea decat sa faci o minima amenajare (pubele + transport gunoi). Ca Primarie, daca ai interzis camparea, nu mai ai dureri de cap. Din pacate, asa se gandeste la noi. Ce-mi trebuie turisti? Ce sunt alea rulote, corturi, cine naibi le-a mai inventat? Si uitea asa se promoveaza turismul la noi. Cu fluieru-n gura ca asta vara pe litoral (campanie de promovare a turismului - Dna Udrea).
Ca la noi nu se gandesc, e treaba lor, dar cand vedem afara ce inseamna rulotismul, ce afacere, cate locuri de munca, ce forfota in plin sezon de rulote care daca le scuturi au fiecare cateva mii de euro de cheltuit.
Legea pe care am amintit-o mai sus, din pacate, lasa la latitudinea Administratiilor Locale emiterea de normative de aplicare. Practic la nivel local se hotareste soarta acestui turism.
Nu mai rezist! Pacat, cum a zis cineva ca "prostia nu doare".
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Parerea mea este ca ar trebui ca Asociatia sa inainteze o adresa care sa cuprinda punctul nostru de vedere si eventuale propuneri la Ministerul Mediului (promotorul proiectului de lege) precum si la ANPM care este cel care va aplica legea . Aceeasi adresa ar trebui trimisa si Comisiilor de Mediu de la Camera Deputatilor si Senatul Romaniei.
http://www.green-report.ro/stiri/plegea ... arba-verde
Orice problema are o rezolvare practica
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Aveti dreptate domnule Sandu, dar nu trebuie numai atat. Trebuie sa ne spunem punctul de vadere si in mass media.
Va rog tastati in "google" - Legea Picnicului - aceasta este o initiativa Asociatiei Green Revolution, care se afla in lucru la Ministerul Mediului.
Campania PRO lege a inceput de mult: http://www.green-report.ro/category/tag ... picnicului
Dupa cum vedeti, isi dau cam toti cu parerea. Sunt convins ca majoritatea sustin aceasta lege pentru ca "asa da bine", un trend nou "ecologia", sau dpdv. electoral.
Multi care si-au dat cu parerea nu stiu ca exista si in prezent legi care sa sanctioneze alterarea mediului.
http://www.realitatea.net/romsilva--leg ... 47122.html

In dezbaterea publica nu intervine exact cine ar trebui, respectiv Asociatia Clubrv.
Oare suntem prea mici pentr-un razboi atat de mare?
Majoritatea vad in obiectul acestei legi - gratarul din jurul blocului.
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Am facut pe www.green-report.ro, urmatorul comentariu:

"Din pacate multi isi dau cu parerea, nestiind ca exista baza legala de a sanctiona abaterile mentionate in acest proiect de lege. Nu de putine ori ni se da exemplul tarilor vest-europene in materie de curatenie si simt civic. Nu sunt altfel de oameni, au fost constransi prin masuri coercitive - Amenzi domnilor si amenzi usturatoare. Cu amenzi poti face din nesimtit un om simtit.
Stiti intr-o tara europeana ce aport la venitul din turism este adus cu camperul, rulota si cortul? sau nu ne intereseaza ca noi o ducem bine cu turismul?
Ce facilitati ofera statul roman pentru infiintarea unui camping?
In Austria o tara mai mica ca Romania sunt peste 500 de campinguri dotate la nivel european.
Pentru a putea adapta legislatia la cea europeana este nevoie si de infrastructura, respectiv campinguri, ori acest lucru este de durata, de ordinul anilor.
V-ati pus intrebarea ce vor face cei care au investit intr-o rulota si iubesc iesirile in natura? Va spun eu, vor merge sa-si cheltuie banii in strainatate. De ce sa-i cheltuie in Romania? Noi avem suficienti!
Dorind sa terminati cu gratarele din jurul blocului (de acord si eu) veti lovi in cine nu trebuie.
Nu-i nimic, vom face turism fluierand ca asta-vara pe litoral - program de promovare a turismului - Elena Udrea."

Am semnat: Un rulotist.

Sunt curios daca va fi si publicat. Dupa postare am fost atentionat ca mesajul va fi verificat, urmand sa fie aprobat de un moderator.
Încuiat