MOLDOVEANU STEFAN scrie:buna seara, la magazinul carrefour orhideia am gasit bec cu led firma philips, 20leduri=1w,220v,pret 31 ron, bucuros cumpar 2 bucati si cum ajung acasa le incerc si constat ca lumina este forte slaba, personal nule recomand pentru iluminatul rulotei, toti vrem consum mic la rv, dar sa si vedem ceva in rulota,becu este intrun blistar ,deci nuai cum sal probezi sati dai seama cum lumineaza.
Eu zic inainte de a lua ceva,dupa datele reclamei sa va mai ganditi.Lampa cu led-uri luata de Marius (din posturile anterioare si de care mi-a luat si mie de altfel) scrie ca are un consum de 0.1W/led;asta ar insemna 2,4W la 24 led-uri.Ei bine,am masurat consumul (cu niste baterii nu foarte noi) si rezulta un consum de 13W!!!Daca bateriile sau acumulatorii folositi erau mai putin folositi consumul era putin mai mare.Deci reclama e "sufletu comertului".Bine,nu e nici asta un consum mare,in comparatie cu becurile clasice,dar nu e ce se scrie in reclama,nici pe departe.Apropo de asta,la idea lui Marius,am incercat si reusit transformarea lampii respective sa functioneze la 12V,deci la bateria rulotei.Astfel am reusit si scaderea consumului,sub 13W!!.Daca este cineva interesat,pot posta un tutorial despre modificarea respectiva,cu foto.