topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dvs. chiar credeti sincer ca e inutil??? Cu legea de partea noastra vi se pare fara rost sa ne implicam in imbunatatirea conditiilor de camping? Topicul este Campinguri din Romania, si toti le dorim la standarde europene. Acum vine ministerul cu niste norme copiate dupa vreo alta tara europeana, si noi nici macar sa nu incercam sa le facem cunoscute? Stam doar sa ne plangem, si cand chiar avem sanse sa "miscam" ceva sa nu actionam?
Cine crede ca putem face ceva, va rog sa ne "voluntariem", sa impartim campingurile si fiecare sa inceapa comunicarea cu cele care ii revin. Cred ca aici este partea unde chiar ar trebui sa ne implicam, si asta urgent, ca interfata intre minister si campinguri. Scopul nostru este sa ajutam campingurile sa ofere conditii bune, sa se alinieze normelor, altfel o sa privim neputinciosi la primavara cum ANPC inchide campingurile pentru ca sunt declasificate...
Daca tot continuam cu "batutul apei in piua",atunci Florin are dreptate. Raman simple discutii aiurea. Discutiile purtate,cred eu,sunt de ajuns. Trebuie sa vina concretizarea lor. Aici e treaba de Asociatie. Nu de forum. Asociatia,prin conducerea ei trebuie sa faca o adresa,un memoriu,catre organele competente. Sa lasam deci Asociatia,prin conducerea conducerea ei,sa conceapa memoriul si sa-l trimita autoritatilor. Altfel....mai scriem 20 de pagini cu discutii mai mult sau mai putin aiurea. Discutii ce raman intre noi si atat.
Preţul şi-l face fiecare proprietar de camping după cum vrea ... muşchiul lui, după propria strategie de piaţă.
Singura lege care guvernează în domeniu este CONCURENŢA, iar această lege este instituită de PIAŢA LIBERĂ.
Cel mult te poţi adresa ANPC pentru faptul că o anumită unitate turistică nu respectă anumite condiţii impuse clasificării sale.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Sint de acord cu Ovidiu si cu Parpaneata ca doar Asociatia poate sa ia atitudine!(ca doar de aceea este asociatie - sa ne reprezinte "interesurile" si drepturile). Dar cred ca ar trebui sa stim si noi daca aceasta ia vre-o atitudine sau ne agitam degeaba pe forum. Sa ne fie adus la cunostinta orice masura si orice raspuns!
Deasemenea observ ca nu prea multe persoane si-au dat cu parerea in acest topic! Din punctul meu de vedere cred ca ar trebui sa intereseze pe toti rulotistii, indiferent ca sint pentru camping sau off-camping.
PS: cred ca prin luarea de atitudine vis a vis de acest subiect Asociatia va cistiga atit imagine, cit si foarte multi membrii cotizanti, deoarece vor vedea ca ai pasa!
Pentru ca am deschis acest subiect şi am urmărit toate postările făcute, voi trage câteva concluzii:
1. Preţul cerut la acest moment în campingurile româneşti este mare în comparaţie cu veniturile noastre şi mai ales în comparaţie cu condiţiile oferite.
2. Nu este o consecvenţă în formarea preţului având în vedere legea din domeniu
3. Este necesară şi atragerea proprietarilor de pensiuni în această acţiune, situaţie în care tariful cerut pentru campare, să nu depăşească cca 30% din tariful solicitat la camerele din pensiune
4. Se impune implicarea asociaţiei în relaţiile cu proprietarii de campinguri şi pensiuni pentru a încerca, pentru membrii asociaţi, obţinerea unor tarife preferenţiale.
Pentru punctul 2, se va face în numele asociaţiei, o sesizare către autorităţi.
Pentru punctul 4, solicit din partea membrilor asociaţi ,identifica eventualelor pensiuni care ar îndeplini condiţiile de spaţiu privind camparea rulotelor . Ulterior, se va angaja asociaţia privind negocierile de tarif.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
Daca nu va suparati, am o mica sugestie - la punctul 2, inainte de a sesiza autoritatile - nu ar fi mai bine sa informam campingurile vizate ca nu respecta normele legale de clasificare? Din cate stiu asta e cerinta initiala a ANPC - incercarea de "rezolvare amiabila"...
Referitor la pretul corect, am si eu o intrebare/propunere.Am un teren, cam mic din pacate, 15m deschiderex34m lungime,adica 500mp, ingradit complet si cu poarta de acces de 3.5m, la intrarea in Targu Mures dinspre Sighisoara, la 80-100m de E60, 400m de Real, Praktiker, benzinarii, spalatorii, piata auto Corunca la 300m, hoteluri de lux(Bussiness hotel&spa la 300m).Foarte linistit locul, si foarte sigur, vecini foarte de treaba....vanatori..oameni iubitori de natura....
Intrebarea suna cam asa:Daca as face 2 WC exterioare intr-un colt si o fintina pt apa in celalalt(exista apa freatica),
s-ar preta locul pentru 6 locuri individuale (3locuri stinga si 3 dreapta+ alee in mijloc) pentru un mic loc de campare?- neoficial....Iar pretul pentru inchirierea unei parcele de 60-70mp - pentru auto+rulota, sau cort, indiferent de nr. de persoane, sa fie 10 lei pe zi fara curent, sau 15 lei pe zi cu curent.Ce ziceti, ar merita, as avea clienti? As avea un venit minim sa zicem de vreo 200 euro pe luna-in sezon-....minus plimbarile pina acolo si transportul gunoiului din 2 tomberoane.Pun si niste poze daca intereseaza subiectul acesta pe cineva(urmeaza sa le fac). Numai sa nu va inghesuiti prea multi ca nu e loc......Daca veti spune, cei care aveti multa experienta, ca locul e mic, atunci nu ma obosesc sa fac treaba(duc rulota mea acolo si stau singur :lol: .....)
Daca credeti ca ambientul este prietenos si lipsit de "urbanism" in ceea ce priveste poluarea de orice natura, are sorti de reusita, mai ales ca nu este prea mare.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
@dandanciu:
este o idee buna din punctul meu de vedere, chiar si pentru un camping de tranzit. Incearca sa aduci ceva poze si poate te sprijinim in demararea activitatii pe care ti-ai propus-o macar si cu citeva pareri. Da-i drumul si succes! Eu unul o sa trec pe la tine daca o sa am drum pe acolo!
Nu v-as sfatui sub nici o forma la ceva "neoficial" - tot ajungi la mana cuiva care vrea shpaga, si la 6 parcele ies 24 locuri, se obtine foarte oficial clasificare 1-2 stele. minus plimbarile pina acolo Inteleg ca nu sta nimeni acolo - se spune ca "ochiul stapanului ingrasa vaca". Cineva trebuie sa se ocupe in permanenta de loc, chiar daca sunt clienti sau nu, macar sa le deschida poarta. Din pacate la 6 locuri ies prea putini bani sa poti plati un angajat si sa iti mai si ramana ceva.
Sanatate!
P.S. acum am vazut ca vindeti un camping de 8 hectare... mai bine va ocupati de acesta, 5 km nu conteaza daca e loc destul si aer curat, personal as face oricand 10 minute in plus ca sa stau la loc deschis
Pt.Ovidiu Ciobanu
Multumesc tuturor pt sfaturi, o sa pun poze....referitor la campingul de vinzare de 8 hectare.....daca ar fi al meu...erati demult prin zona...e al unui prieten(patron al mai multor firme din oras, ) celui interesat ii fac legatura directa cu el....ca nu prea da el nr.de tel...
nu vad de ce ar trebui sa existe o astfel de , hai sa-i spunem discriminare , intre membri si ne-membri ai clubRV la plata unor utilitati
in fond si la urma urmei tori suntem rulotisti , iar faptul ca unii vor sa faca o asociatie a lor ii priveste
pe de alta parte , referitor la "Pretul corect ", nu stiu cum isi fac socoteala unii proprietari de campinguri de la noi dar in vara am platit in Grecia 15EURO/noapte rulota , masina si 4 persoane intr-un camping pe malul marii in zona Paralia Katerini , iar in Italia undeva cam tot pe acolo
cum de reusesc astia ai nostri sa ajunga la preturi mai mari decat la o camera de hotel imi este absolut imposibil sa pricep , si drept consecinta NU VOI CALCA PE ACOLO VREODATA
daca pentru moment sunt fraieri care sa accepte preturi mai mari de 35RON/noapte /rulota jnapanii astia cu campingurile o sa traiasca in continuare , daca ii lasam cu ochii in soare macar vreo 2-3 luni o sa scada preturile sau o sa dea faliment
pana una-alta sa fim sanatosi , in rest mai vedem noi