topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cand am cumparat rulota am luat-o pentru ca eu cred ca am un hobby si nu ca sa fac economie, asa ca nu sunt interesat de preturile la hotel sau pensiuni, dar nici nu vreau si mic dejun in pretul de la camping. Ma duc cu rulota ca-mi face placere sa merg cu rulota si ca pot pleca cand vreau eu si ma pot opri unde vreau eu si cat vreau, ce ma intereseaza pe mine cat e o pensiune sau hotelul, cine a luat rulota sa faca economie greseste: platesti rulota, combustibil mai mult, timp de deplasare mai mare, cheltuieli cu rulota si cu alte lucruri utile rulotei,.... Sunt multi care vor rulote bune , daca se poate pana in 1000 de euro :D si preturi moca la camping si cu mic dejun daca se poate.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
beldiman_marius scrie:@Serpescu:
Pentru a ne face o imagine completa puteti sa ne spuneti si cam care era tariful la o camera prin acele zone?(motel, hotel, pensiune,etc)
In Austria la Mittersill unde eu am platit cam 15 euro fara dus , la pensiune era 25 de euro camera, dar erau si campinguri de 30 de euro, la Zell Am See.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
...si daca se invoca motivul selectarii clientelei prin tarifarea exagerata?
Laguna Albastra poate fi un exemplu.Este frumos,tarifele normale,dar "vilage people" iti cam invadeaza spatiul in weekend,nu?
Cum era la Corbu,Vadu si in multe alte locatii pana sa se "popularizeze"(a se citi manelizare in masa..)?!
Este intradevar prea mult de discutat insa mai nimic de facut deocamdata.
Din pacate nu avem o anume cultura a consumatorului si inca marea majoritate se lasa manipulati sau merg pe principiul ca nu au venit in concediu ca sa se certe si ca oricum nu se schimba nimic...
Am intalnit roman,patron de camping in Austria si credeti-ma ca stie sa ofere ceea ce se cere..!Chiar si peste din cauza concurentei..
Aici in Romania rulotismul abia cunoaste o (re)animare.Oare cati din patronii de astfel de spatii,numite marinimos "camping" se ghideaza de principii gen *ce tie nu-ti place,altuia nu face* sau *ulciorul nu merge de multe ori la apa*..?!
Vrem,nu vrem inca sunt mai multi rulotisti in afara acestui forum,ceea ce nu-i face mai putin rulotisti.
Asced la parerea mai sus enuntata ca doar impreuna,ca organizatie cat mai numeroasa,am/vom putea accelera cat de cat alinierea la standarde,precum si la cea care face trimitere la exemplul personal(ce si-ar propune si ce ar reusi in aceiasi situatie,unul care critica..)
Laudabil ca din astfel de discutii,se naste destul de timid totusi,un standard.
Din experientele reusite sau nu,impartasite de catre cei care (de)scriu pe acest forum(tot patitu-i priceput..),tot mai multi trec de etapa de incepator cu mai multa usurinta si mai putine frustrari..
Deci inca un punct de vedere prin care se atinge scopul acestei frumoase initiative,Club RV!
MARIUS si PARPANEATA !Cata dreptate aveti!O sa scriu asa cum imi trec cuvintele prin cap!Apropo de tarif la cort si rulota..asta-vara am fost la mare in jupiter,la Zodiac-5 zile 270 ron,3 adulti si un pitic.Langa mine era unu cu o rulota ca a mea si lasa sa arda lumina non-stop,iar raspunsul a fost ca plateste destul ptr campare.Campingul ofera apa calda(non-stop),wc-uri curate,chiuvete afraa ptr spalat vase,etc.Au si galeti ptr carbuniii ramasi aprinsi,tomberoane de gunoi,lumina pe timp de noapte in camping, vitrine cu sucuri la intrare in camp. un teren de joaca satisfacatorsi restul.....k peste tot.Acum vin cu problema mea!!! Ptr.cort nu plateam nimik,se plateste ptr persoana iar knd am intrat cu rulota mi sau luat 25 ron pe zi.Pai fratilor,cortul, pe care il mai am si acum, k suparafata ocupa mai mult decat rulota :D !pai ce treaba e asta mai fratilor! Cat curent poti sa consumi in camping vara !!?aaaa si mai oferea ceva .."internet",numa sa fi pe-aproape!!Una peste alta ptr mine a fost ok dar cu plata ptr rulota NU !Ptr.masina plateam 12 ron ,pai masina e cat rulota mai nene !!..De ce ce dublu ???Pe mine nu ma dau banii afara din casa,dar pretul corect ar fi sa se stabileasca tarif /persoana,contoar electric/echipaj (sau apelam la bunul simt),un wc curat,si ceva apa calda,plus un tomberon de gunoi prin apropiere!!O fi suficient? ca despre iarba...ce sa mai zic,la atata trafic in camping vara..poate un linoleum cu imprimeu de iarba ar fi bun!:)Va pup !!
Asta este esenta inechitatii, in strainatate se plateste "locul de campare" - aici rulota da si cortul nu. Peste tot se plateste pe numarul de persoane, curentul (contorizat, pausal sau moka) si facilitatile pe care nu le folosesc toti (adica dusul ? :lol: ) piscina, teren de tenis sau alte distractii.
Cum se face pretul, cat costa, asta tine in primul rand de cerere si oferta. Nu mai este comunism sa se impuna tarifarul. Daca un patron cere un pret exagerat va ramane cu campingul gol, asta e masura pietei. Cum foarte multe campinguri sunt arhipline de nici nu te mai lasa sa intri, probabil ca e loc si de pret mai mare. Unele campinguri deja sunt exclusiviste prin pret sau pentru ca inchiriaza cu sezonul sau cu recomandare, si sunt si astea pline.
Ce nu inteleg patronii de campinguri este ca prin a pune tarife mari pe rulote si nimic pe cort se auto-submineaza, atrag o anumita clientela si perpetueaza un cerc vicios. Turistii care vin in camping cu rulota au un nivel de educatie turistica si poate si material mai ridicat decat cei care vin cu cortul. Deja in rulota au multe facilitati, este mai putin probabil sa rupa crengi din tufis ca sa propteasca ceaunul cand au aragaz... Prin amenajarea unui loc de deversat toalete chimice scapa partial de facut curatenie in WC-uri. Iarba e distrusa doar sub roti, nu pe toata suprafata. Posesorii de rulote se duc mai usor in OFF decat cei cu cortul. Ei au nevoie de mai putine facilitati si ar trebui sa fie preferati in camping, nu discriminati. Intr-o rulota intra maxim 3-4-5 persoane dupa tipul ei. Am vazut de multe ori cum intra un autoturism plin ochi de bagaje cu doi turisti care fac 1-2 corturi de 6 persoane care imediat se si umplu, si inca 1-2 pavilioane de umbra. Daca favorizezi o clientela care consuma mai putine facilitati scad cheltuielile si la aceleasi costuri ramane mai mult profit! Cate campinguri ati vazut sa isi faca o baza de date de clienti buni si rai, celor buni sa le asigure promotii sau macar un "multumim ca ati revenit" si pe cei cu probleme sa nu ii accepte???
Iar "taxa de vizitator" pare si ea normala daca ai costuri foarte mari pe persoana, cum te protejezi de "vizitatori" care vin dimineata, toata ziua folosesc facilitatile (WC, apa calda, plaja, locuri de joaca) si pleaca seara? De ce nimeni nu e deranjat la "All-Inclusive" sa poarte la mana bratara de identificare? Ar trebui sa faca la fel si la campingurile aglomerate...
Cum bine spunea cineva - mai bine mai putin de la mai multi sau mai mult de la mai putini??? Turism "de masa" sau "de calitate"?
Sanatate!
P.S. Toata copilaria (2-25 ani) am fost in concedii numai cu cortul. La mare in camping, la munte cu rucsacul in varful muntelui. In ultimii ani am mers mai rar cu cortul (copii mici, griji mari). Am facut si "blatul" uneori, am stat si ilegal pe plaja si noaptea ma duceam "la tufa", dar abia in ultimii ani am inceput sa ma simt furat pe fata la camping. Pentru ca ocup maxim 30 mp si vad cate o "echipa" care ocupa 100 mp si platesc jumatate, si tot ei fac cea mai mare galagie si mizerie... Pentru ca muncesc pana la 18, plec pe la 10 seara si ajung la 2 noaptea, dar platesc o zi intreaga pentru alea 5 ore amarate pana dimineata... macar de le-as dormi! Da, fac turism de weekend ca n-am concediu, si merg pentru aerosoli pentru copii. Nu am luat rulota sa fie ieftin, ci ca sa merg cand pot.
"Jos Palaria" :!: Unul dintre cele mai obiective si realiste puncte de vedere.Sunt in asentimentul acestui punct de vedere.Felicitari pentru compozitia mesajului;daca nici asa nu s-a inteles de fapt cum sta treaba,(care din pacate nu prea avem cum sa o schimbam,reiese si din mesaj) mai explicit nu vad cum ar fi.
Poate par stresant! Inca o data revin si intreb: Oare de ce in LEGISLATIE se face referire, ca si unitate de baza, la PARCELA DE CAMPARE? De ce a fost conceputa ca si suprafata la 80 mp(indiferent ca pe ea se campeaza cort sau rulota)? si pentru camparea a 4 persoane? De ce nu a fost conceputa la 40m si pentru 2 persoane? Oare se poate face o scrisoare oficiala la care sa se dea un raspuns la intrebarile noastre?
In Legislatie spune clar conditiile minime obligatorii de functionare ale unui camping(atit pentru rulote cit si pentru corturi):
-parcela de campare: suprafata min. 80mp, pentru 4 persoane
-delimitare parcele
-capacitate minima camping: 1stea - 3 percele(adica 12 persoane); 2 stele - 5 parcele(20 persoane), etc.
-apa potabila
-grupuri sanitare(lavoar, cabina dus, cabina wc)
-pubele de gunoi
-canalizare(implicit pentru aruncarea apei reziduale)
-imprejmuirea cu gard a campingului
-asigurare paza ziua si noapte
-prize pentru racordarea rulotelor la reteaua de energie electrica la : - 1stea - nu este obligatoriu
- 2 si 3 stele - la 10% din parcelele de campare
- 4 stele - la 20% din parcelele de campare
Ce inteleg eu de aici:
1. atita timp cit nu se face diferenta dintre rulota si cort sub nici o forma, inteleg ca este lasat la latitudinea fiecarui turist de a dormi pe saltea in cort sau mai confortabil in rulota sau chiar sub cerul liber
2. tarifarea ar trebui facuta la parcela de campare(4 persoane - ce este peste se plateste suplimentar); atita timp cit platesti o suprafata de 80mp nu vad de ce am mai plati taxa pe auto sau pe cort sa pe scaunele, masa, etc; in definitiv itit gospodaresti spatiul cum doresti; In cazul in care sunt mai putine persoane decit 4, ma gindesc ca, pretul ar trebui sa se poata negocia.
3. inafara de alimentarea cu curent( care la campingul de 1 stea nu sunt obligatorii iar, la celelalte categorii sint procentual obligatorii) care ar putea fi taxata, in functie de dorinta de a te racorda sau nu, toate celelalte lucruri sunt obligatorii si clar nu ar trebui taxate.
4. celelalte facilitati precum: locuri de agrement(tot procentual impuse), biciclete, calarie, barci, piscine, etc. taxate separat.
Deci raspunsul meu la "Pretul corect" este:
1.Taxare/zi (parcela 80mp, 4 persoane incluse, si asigurarea tuturor conditiilor obligatorii)
2.taxare persoane suplimentare(ce este peste 4) pe parcela de campare
3.taxare racordare curent electric
Asta e interpretarea mea, dupa ce am citit legea foarte atent!
Costul ar trebui sa fie:
- locul de campare (parcela) - a fost aleasa arbitrar prin mediere la 4 persoane, dar pot fi si 2, 3 sau 5, 6, cei 80 mp sunt suficienti pentru o masina, camper, si un cort, veranda sau rulota
- numarul de persoane - costul primelor 2, 3, 4 poate fi integrat (sau nu) in costul locului de campare "per echipaj"
- alte facilitati optionale dupa stele - curent, distractie, apa calda (desi dusul e obligatoriu nu se spune ca apa calda e inclusa)
Rog pe oricine are timp si disponibilitate sa ia Normele http://194.116.201.227:81/MO379B_2008.pdf si HG1328 http://194.116.201.227:81/MO649_2008.pdf (termene si amenzi) si sa le trimita la campinguri cu titlul de informare.
Si poate ca de anul viitor vor pune acestea in practica pentru ca altfel risca sa li se interzica functionarea.
Eventual poate ar trebui sa le trimitem si o expunere de motive financiare (business case) pentru care ar trebui sa prefere rulotele si nu sa le discrimineze, si chiar consultanta privind reamenajarea necesara (cate campinguri au minim 20 metri si maxim 100 metri de la orice loc de campare la grupul sanitar?)
Doamne...mai oameni buni, voi un obositi niciodata??? Chiar le stiti pe toate??? Nu va plictisiti sa scrieti randuri intregi....
Eu unul m-am saturat sa citesc randuri intregi de tampenii repetate in toate topicurile de 150 de mii de ori...
Mai iesiti si voi cu rulota si oxigenati-va....