beldiman_marius scrie:Daca imi permiteti o comparatie, eu vad treaba cu camparea exact ca si vinzarea tigarilor sau a painii la un magazin!TREABA JIDANEASCA! se cistiga mai nimic! deci un magazin nu poate supravietui doar cu vinzarea acestor produse!Si atunci de ce se vind? daca nu e avantajos? Magazinul mai vinde si alte produse, la care are un adaos mult mai mare. Pentru ca, cel care vine sa ia tigari, mai ia si un suc sau o bricheta sau o bere, etc.
La fel este si cu camparea! Se ia un pret modic pe campare , dar se cistiga pe servicii: un magazin alimentar, restaurant, piscina, inchiriat biciclete, atv-uri, barci,terenuri de tenis, fotbal etc.(vezi Laguna Albastra sau
http://www.DUINRELL.nl).
Ha ha ha, de trei ori ha, m-ai facut sa rad.
Exemple se pot gasi oriunde, un camping izolat, al unui amusament park normal ca-si poate permite sa aiba camparea ieftina ca lumea nu vine pentru camping acolo, vine pentru parc, detinut tot de ei si de unde se face banul gros. Cred ca a fost invers, parcul de amuzament caruia i-au atasat un camping, a se vedea Disneyland, EuropaPark si celelalte.
Sa luam un exemplu pur ipotetic:
Un camping superb, toalete curate, situat chiar pe plaja marii, pazit, fara manele, cu parcele delimitate de gard viu (boscheti), curent, apa curenta si scurgere la fiecare parcela (ajunge cu descrierea ca ma excit :D ) in care camparea este 20 lei dar care are hidrobicicletele, paturile pe plaja, restaurantul (deschis non stop bineinteles), terenurile de tenis si alte facilitati scumpe.
Ce-am face cu totii, ne-am campa la ei si am manca, face plaja, juca tenis si am manca oriunde in alta parte decat in camping pentru ca ar fi mai ieftin.
Eu pe unde am umblat cu mici exceptii (alea cu parcurile de distractii si inca cateva) in cazul fericit este invers, camping-ul rezonabil si facilitatile oferite ieftinute, sau in cazul nefericit, camparea si facilitatile scumpe, si mai toate camping-urile aproape pline 100%, deci, au cerere, normal ca apar 1000 de oferte de unde poti alege. La noi cerere lipsa, oferta pe masura, nu va genera alta cerere care nu va duce la diversificarea ofertei care etc.
Asta este parerea mea.
La toata problema asta trebuie adaugata starea mizerabila a drumurilor care numai bune de rulote nu sunt.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ