Pretul corect

topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
George Marcu
Membru forum
18

Re: Pretul corect

Mesaj de George Marcu »

N-am camping, asa ca nu pot fi acuzat de subiectivism.
Atata timp cat la noi nu sunt decat cateva rulote, iar din acestea si mai putine ajung in camping, preturile vor fi mai mari decat in vest.
Oriunde este rulaj mare, preturile pot fi scazute.
Un camping cu 2-3 rulote (media pe zi) sau unul cu 50-60 au cheltuieli aproape similare pentru dotarile necesare, iar cele referitoare la nr de persoane este acoperit de taxarea/cap de rulotist. Deci cam aceleasi cheltuieli, eventual una sau doua femeii de servici suplimentare.
Un campig mare din vest are 4-5 persoane angajate (dintre care 1-2 sunt sezonieri) + vreo 2 paznici de noapte, astea la 50-60 rulote cat timp sunt deschisi.
La noi mai subtire cu angajatii si cel putin la fel cu rulotele.
Restaurantele din campinguri au preturi foarte bune si sunt in permanenta pline, in Germania trebuia sa fac rezervare cu 1 zi inainte pentru masa de seara, masa care ne costa mai putin decat daca am fi mancat/preparat pe cont propriu de la supermarket, la noi la fel, preturile sunt tinute sus pentru a plati bucatarii, si alte cheltuieli, clientii nu vin pentru ca sunt preturi mari sau nu vin din principiu.
Este un cerc vicios, noi nu mergem ca n-avem conditii/pret bune, ei (proprietarii) nu investesc pentru ca nu vad nici un orizont.
Camping-urile de la mare fac exceptie, fiind pline cateva luni pe an, iar proprietarii nu investesc pentru ca oricum nu avem alta alternativa, nu-ti convine mergi ... unde, dincolo unde-i la fel, aceeasi aglomeratie, aceleasi manele, aceeasi tiganie.
Din pacate rulotismul este singurul care are de pierdut.
Pana cand nu vor fi suficiente rulote pentru a genera cerere de camping-uri si serviciile aferente, nimeni nu va fi tampit sa investeasca cateva zeci de mii sau sute de euroi in ceva care-i va aduce un rulaj mediu/zi/intr-un an de 150-200 lei, iar rulotele se vor inmulti farte incet, posesorii acestora neavand unde merge, si cercul vicios se inchide.
Succes cred ca ar putea avea cei care au un camping mic intr-o zona buna, si care vor dori sa fuga din oras pentru a sta la aer curat, pentru asta primind cativa prieteni/clienti fideli care-i vor putea asigura prin prezenta permanenta in camping niste venituri mici dar suficiente supravietuirii si continuarii activitatii.
Eu n-am prea mers prin tara cu rulota, asa ca-mi asum eventualele greseli, dar si unde am fost n-am gasit nimic care sa ma convinga sa revin.
As prefera sa platesc mai mult dar sa am conditii bune/foarte bune atunci cand am 2-3 zile libere.
PS
@Valentin Stanciu
Este normal sa platesti/persoana pentru ca fiecare persoana se presupune ca se va spala, va consuma apa, va produce resturi menajere, va uza iarba, clanta de la usa, banca pe care sta, va consuma electricitate, etc.
Despre caini nu m-as pronunta sa nu fiu injurat de posesori, dar afara, in majoritatea campingurilor vizitate, este interzis accesul acestora, iar unde este permis, obligatoriu in lesa, in rulota, nu ca la noi unde-l leaga afara sa latre tot ce misca, si se platesc taxa pentru ei.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Daca imi permiteti o comparatie, eu vad treaba cu camparea exact ca si vinzarea tigarilor sau a painii la un magazin!TREABA JIDANEASCA! se cistiga mai nimic! deci un magazin nu poate supravietui doar cu vinzarea acestor produse!Si atunci de ce se vind? daca nu e avantajos? Magazinul mai vinde si alte produse, la care are un adaos mult mai mare. Pentru ca, cel care vine sa ia tigari, mai ia si un suc sau o bricheta sau o bere, etc.
La fel este si cu camparea! Se ia un pret modic pe campare , dar se cistiga pe servicii: un magazin alimentar, restaurant, piscina, inchiriat biciclete, atv-uri, barci,terenuri de tenis, fotbal etc.(vezi Laguna Albastra sau http://www.DUINRELL.nl).
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

beldiman_marius scrie:Daca imi permiteti o comparatie, eu vad treaba cu camparea exact ca si vinzarea tigarilor sau a painii la un magazin!TREABA JIDANEASCA! se cistiga mai nimic! deci un magazin nu poate supravietui doar cu vinzarea acestor produse!Si atunci de ce se vind? daca nu e avantajos? Magazinul mai vinde si alte produse, la care are un adaos mult mai mare. Pentru ca, cel care vine sa ia tigari, mai ia si un suc sau o bricheta sau o bere, etc.
La fel este si cu camparea! Se ia un pret modic pe campare , dar se cistiga pe servicii: un magazin alimentar, restaurant, piscina, inchiriat biciclete, atv-uri, barci,terenuri de tenis, fotbal etc.(vezi Laguna Albastra sau http://www.DUINRELL.nl).
Ha ha ha, de trei ori ha, m-ai facut sa rad.
Exemple se pot gasi oriunde, un camping izolat, al unui amusament park normal ca-si poate permite sa aiba camparea ieftina ca lumea nu vine pentru camping acolo, vine pentru parc, detinut tot de ei si de unde se face banul gros. Cred ca a fost invers, parcul de amuzament caruia i-au atasat un camping, a se vedea Disneyland, EuropaPark si celelalte.
Sa luam un exemplu pur ipotetic:
Un camping superb, toalete curate, situat chiar pe plaja marii, pazit, fara manele, cu parcele delimitate de gard viu (boscheti), curent, apa curenta si scurgere la fiecare parcela (ajunge cu descrierea ca ma excit :D ) in care camparea este 20 lei dar care are hidrobicicletele, paturile pe plaja, restaurantul (deschis non stop bineinteles), terenurile de tenis si alte facilitati scumpe.
Ce-am face cu totii, ne-am campa la ei si am manca, face plaja, juca tenis si am manca oriunde in alta parte decat in camping pentru ca ar fi mai ieftin.
Eu pe unde am umblat cu mici exceptii (alea cu parcurile de distractii si inca cateva) in cazul fericit este invers, camping-ul rezonabil si facilitatile oferite ieftinute, sau in cazul nefericit, camparea si facilitatile scumpe, si mai toate camping-urile aproape pline 100%, deci, au cerere, normal ca apar 1000 de oferte de unde poti alege. La noi cerere lipsa, oferta pe masura, nu va genera alta cerere care nu va duce la diversificarea ofertei care etc.
Asta este parerea mea.
La toata problema asta trebuie adaugata starea mizerabila a drumurilor care numai bune de rulote nu sunt.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Eu cred ca deviem putin de la subiect. In loc sa dam tot felul de exemple si comparatii, poate ar fi mai constructiv sa incercam sa realizam o legatura cu proprietarii de campinguri, sa incercam sa stam cu ei la o masa virtual sau reala, sa ascultam si parerea lor si de ce nu...poate ajungem la un consens. Sa incercam sa achizitionam campingurile (in locatie sau stiu eu in ce forma...) aflate in paragina in asociatie si poate gasim si sponsori si intelegere la minister sa le reabilitam.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Marius Beldiman

@ george marcu:
ma bucur foarte mult ca am putut sa va bine dispun si sa va fac sa rideti! Era doar o parere personala: buna sau rea!
Ar trebui ca cei care au mai multa experienta si mai multe iesiri in afara tarii, sa ne spuna ce modalitate de tarifare au pe acolo. Ar fi un punct de plecare in discutia acestui topic! Si sint in continuare de acord cu Radu, ca lucrurile se pot misca mai repede si mai usor prin intermediul Asociatiei(prin persoane imputernicite care sa negocieze contracte) si mai putin individual!
Cred ca ar trebui insistat pentru inceput pe linga pensiuni, deoarece acestea au deja logistica necesara si investitia pentru cazarea citorva rulote nu ar fi prea mare. Se pot face propuneri de colaborare catre toate pensiunile care au un spatiu mai mare; eu am discutat cu citeva si au manifestat o oarecare deschidere spre acest subiect dar, nu stiau insa ce trebuie sa faca in acest sens.Tocmai de aceea cred ca ar trebui formulate si conditiile pe care trebuie sa le creeze pentru cazarea de rulote.
Nu stiu daca prin aceasta postare voi mai face sa rida pe cineva, insa cred ca, cu cit sunt mai multe pareri bune sau rele, poate iesi ceva constructiv!
Respect!
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

George Marcu scrie:[Ha ha ha, de trei ori ha, m-ai facut sa rad.
Sa luam un exemplu pur ipotetic:
Un camping superb, toalete curate, situat chiar pe plaja marii, pazit, fara manele, cu parcele delimitate de gard viu (boscheti), curent, apa curenta si scurgere la fiecare parcela (ajunge cu descrierea ca ma excit :D ) in care camparea este 20 lei
Eu am stat asta vara la Baile 1Mai,la Strandul cu valuri(care are si camping)cu 19 lei/zi un adult+un copil+masina si rulota(intrare la strand inclusa in acest pret).Daca voia-i doar intrare la strand,era 8 lei/adult si 6 lei/copil.Deci camparea + masina rezulta 5 lei/zi(curentul era fara plata,free).Nu erau conditiile citate mai sus,dar aveam conditii bune in rulota,ca doar de-asta am investit in ea.Deci se poate si mai ieftin...pentru buzunare mai...subtiri.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Pentru a face proprietarilor de pensiuni o cerere de ofertă documentată, vă rog să precizaţi condiţiile minime pe care le solicitaţi la un preţ decent .
Acest preţ, pe care îl apreciaţi a fi pentru toate buzunarele, va include:
1.
2.
3.

Sa fie sau nu rezervată locaţia numai pentru membrii asociaţiei?
Dacă da, garantăm proprietarilor un comportament civilizat şi un grad de ocupare rentabil pentru ei?
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Marius Beldiman

@Ovidiu Ciobanu:
am citit cu atentie postarea ta cu privire la legislatia in vigoare!
ANEXA1.6/ punctul 2:
"Elementul de baza al campingului este parcela de campare, aceasta reprezentind o suprafata de teren bine delimitata si marcata, unde se poate parca mijlocul de transport si instala cortul sau rulota, asigurindu-se totodata suprafata libera necesara pentru miscarea si odihna a 4 turisti"
CRITERIILE MINIME pentru clasificarea campingurilor/ Pct. 10: Suprafata minima a fiecarei parcele de campare(mp):
-la 1,2,3 stele - 80mp
-la 4 stele - 100 mp
Oare taxarea nu trebuie facuta la aceasta parcela de campare? In pretul careia intra masina, rulota si 4 persoane? Iar pentru persoane in plus sa se plateasca suplimentar?
Voi intelegeti altceva?
Si sa continui rationamentul meu:
-la un hotel, pensiune, etc, tarifarea se face pe camera(avind consum de curent, apa,cablu tv,net, incluse)pt . o persoana
Evident ca si la camping ar trebui sa se tarifeze la fel! dar cu o tarifare mult mai ieftina decit la hotel, pensiune, etc, deoarece toate celelalte investitii: camera, mobilier,televizor, aragaz,etc nu ti le mai pune la dispozitie ci te cari tu cu ele!
Ultima oară modificat 17 Noi 2009, 12:39 de către Marius Beldiman, modificat 1 dată în total.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Echipajul prezentat în locul de campare de la Vama Veche, din curtea pensiunii Silvania, este al subsemnatului.
Am avut acces la curent electric, apa rece la duş şi fosa septică de aruncat reziduurile.
Preţ, renegociat, 35lei/zi/3 persoane, în vîrf de sezon.
Comparativ cu cei campaţi off, care nu au avut nici o condiţie oferită de primărie decât mizeria locală, eu consider că a meritat ,având în vedere apropierea de mare, protecţia oferită de locaţie, accesul facil din drumul naţional, liniştea locului.
Sper ca în anul viitor, cu un aspect al curţii mai atrăgător, şi participarea rulotiştilor să crească.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Marius Beldiman

Pentru antrenarea in aceasta activitate de turism a cit mai multor pensiuni sugerez sa se propuna :
-alocarea unei parcele de teren pentru camparea rulotelor
-acces la wc si dusuri(evident ca au apa calda)
-acces pentru aruncarea apei reziduale
-acces racordare curent
-loc amenajat pentru gratar
-tarifarea totala: 30% din pretul unei camere din cadrul pensiunii
-evident cu un discount pentru membrii Clubului pentru promovarea respectivei pensiuni( prin afisarea unei liste pe cutoate acestea pe site)
Las loc si altor propuneri!
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

@beldiman_marius
cred ca ar fi mai corecta formularea de "alocarea si marcarea prin parcelare" a unui teren pentru rulote.
in plus:
-acces internet tv cablu(obtional)
-rezervarea dreptului de selectare a turistilor sau personal de ordine.
extra:
-masina despalat
-teren de sport
-biciclete atv-uri etc dupa caz, dar nu in incinta.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Va rog sa nu va auto-discriminati - rulotele nu sunt si nu trebuie considerate separat. Normele Ministerului de clasificare (si functionare) ale unui camping sunt foarte bune pentru situatia de acum. Mai ramane ca patronii sa le respecte - adica sa marcheze si sa numeroteze parcelele. In acest fel pretul va fi per parcela, nu conteaza ca dormi in masina, camper, rulota, cort sau sub cerul liber. Serviciile campingului sunt de inchiriere a unei parcele. Se vor gasi "jmekeri" sa incerce sa puna 4 corturi si 5 masini, dar pe 80 mp nu prea incap.
Pretul de inchiriere a unei parcele insa poate sa varieze enorm, nu numai dupa conditii, ci si dupa zona turistica. Pe malul marii la un camping pe plaja e toata vara plin. De ce ar micsora un patron pretul????? Traim in lumea cererii si ofertei! Daca cererea e foarte mare, nu putem interveni decat in respectarea calitatii ofertei.
Cum putem insa sa facem lobby la proprietarii de campinguri sa respecte legea? Discutii constructive sau amenintari cu control de la Minister si sa fie inchise? Exista "organe" de control si in turism. Cineva spunea mai devreme ca a scris proprietarilor de campinguri sa intrebe de preturi. Poate cineva va scrie sa intrebe daca sunt informati de aceste reglementari? Ca nerespectarea lor inseamna inchiderea unitatii?
Abia dupa ce putem masura oferta vom putea discuta de un pret corect. Pentru ca ce am primit anul asta seamana a marfa contrafacuta...
Ultima oară modificat 17 Noi 2009, 20:32 de către Ovidiu Ciobanu, modificat 1 dată în total.
VW T4 Multivan - in transformare
Scrie răspuns