Pretul corect

topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: Pretul corect

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu m-am referit la titlul topic-ului "Pretul corect".Si corect nu e sa profiti de locatie pentru a-l creste.Daca altii in alta locatie pot oferi un pret mai mic,inseamna ca cel mare nu este cel corect!In privinta manelelor si a civilizatiei unor conationali,in statiunea 1Mai am stat in camping si am avut parte zilnic de petreceri pana noaptea tarziu,muzica de diverse genuri data la volum incat nu se mai intelegea nimic din amalgamul de "oferte".Nici chiar patrulele de ordine publica n-au reusit sa-i opreasca.Si am platit tariful la fel ca si ceilalti,de altfel.Spuneam ca in off camping daca tot trebuie sa suport aceiasi mojici,care sunt pretutindeni,cel putin nu platesc.N-am ajuns la concluzia ca in camping as scapa de acea "fauna" care polueaza linistea celorlalti;poate in alta tara,nu la noi.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Din pacate pretul trebuie sa tina cont si de zona si vad. O zona buna sau cunoscuta inseamna tarife pe metrul patrat chiar de zeci de ori mai mari decat in nicaieri. In Cincis terenul e sub 20 E/mp, la Navodari pe malul marii mult peste 400 E/mp. Si costul cu forta de munca difera - pe litoral trebuie sa aduci sezonieri cu cheltuieli suplimentare. Curentul insa ar trebui sa coste la fel, si contorizat.
Parerea mea este ca tariful ar trebui sa tina cont de suprafata ocupata si numarul de oameni. Atat. In interior e normal sa fie zone de clasa A, B, C, si in fiecare zona parcele de 80 mp (este absolutul minim din lege!!! pentru orice camping!!!), de 100 mp, de 120 mp samd. Nota de plata: o parcela de 80 mp = x RON + y RON * numarul de persoane. Si poti sa dormi in rulota, in cort sau sub cerul liber daca asta iti place, ai inchiriat parcela ta, faci cum vrei.
Tarifele ar trebui sa depinda evident si de numarul de stele. De fapt legislatia ministerului turismului este superba dar cati am auzit de ea, si unde se aplica? http://www.scribd.com/doc/3728427/clasi ... -turistice - citez: "elementul de baza al campingului este parcela de campare ... bine delimitata si marcata" (pag 47) - "numerotata si ecranata"!!! un WC/lavoar/dus la maxim 30 de oameni (camping de o stea)!!! Pai cate campinguri au asa ceva???
Nu stiu ce putere avem ca asociatie, dar ca indivizi daca tot nu putem impune preturile, maca sa primim servicii conforme cu clasificarea, si sa le cerem patronilor de campinguri sa respecte aceste legi, sau sa reclamam nerespectarea lor.
Propun sa printam acest ordin si sa il avem la noi, sa il popularizam prin campinguri si sa cerem sa fie respectat.
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Oare cati dintre noi , daca ar avea un camping , ar face acte caritabile si ar avea tarife foarte mici ? Normal ca toata lumea vrea sa faca profit ! Suntem in postura in care daca suntem pietoni , injuram soferii iar daca suntem soferi , injuram pietonii !
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Pieton versus sofer nu este acelasi lucru.
Eu zic ca daca omul este multumit cu cazarea mea, va spune si la altul si tot asa.
Deci putin de la multi, este ma bun decat mult de la putini.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Ceea ce spui tu , este o optiune pe care multi manageri de firme NU o practica! Oare de ce ? Nu toti au puterea financiara a unui hypermarket , mai sunt unii cu cate un ABC de cartier...
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
LILIANA DIACONESCU

Mesaj de LILIANA DIACONESCU »

Am urmarit topicul si vreau sa va dau 3 exemple, vazute de noi in strainatate si pe litoral in Vama Veche..Preturi de "bun simt",pentru buzunarul romanului.(in Romania)Cand ai ce sa oferi atunci poti sa si ceri.

In 2006 am fost in Olanda ,in camping Duinrell,pe malul Marii Nordului,langa Wassenar.(http://www.DUINRELL.nl)
Pe langa faptul ca este camping ,are si parc de distractii,majoritatea distractiilor incluse in pretul de campare.Ca si dotari 5 stele este putin spus.Toalete lux ,cabine de dus la fel si inca o incapere dotata cu lavoar,oglinda, etajera si uscator de par.
Masini de spalat rufe automate 4 bucati functionale.Caseta WC-ului de la rulota se introducea intr-un spatiu amenajat si era curatata si spalata ,dupa care se punea automat solutie.Piscina neacoperita ,trenuletul care trecea prin apa,casute cu povesti ,invartitori si altele erau incluse in pretul de campare .Personalul campingului ,faceau patrula in tot campingul zi -noapte cu bicicleta.Am asistat la o faza tare.Pe o parcela alaturata ,au venit niste ciudati cu creste si vopsiti de iti era mai mare dragul sa-i vezi.Erau cu cortul.Primul lucru pe care l-au facut ,si-au scos casetofonul si au dat volumul la maxim.Nu cred ca a durat 5 minute si a venit o masina de politie impreuna cu patronul campingului ,politistul cu mana pe pistol le-a cerut sa opreasca casetofonul,daca nu sa-si stranga bagajele si sa paraseasca campingul.Spre stupoarea noastra ,3 zile cat am stat acolo nu le-am auzit nici pasii.Aproape la fel era si campingul din Malmo -Suedia.Preturile au fost 28 euro/zi.
Sper sa nu fiu off topic dar exemplele spun tot.Mi-as dori sa vad in Romania un asemenea camping si in speta pe cele patronate de Olandezi. :D

Scuze pentru calitatea pozelor.
LILIANA DIACONESCU

Mesaj de LILIANA DIACONESCU »

Acum vin exemplele din Romania unde tarifele erau 50lei/zi.Am fost curiosi sa vedem ce ne ofera de acei bani.Cam asta.
Fişiere ataşate
50 lei /zi cu planificare!!!!!!!!!!
50 lei /zi cu planificare!!!!!!!!!!
DSCF5544 [].JPG (43.21 KiB) Vizualizat de 3283 ori
Acesta este camping cu dotari(toalete curate,dusuri apa calda permanent,masina de spalat rufe,piscina,teren de tenis,conectare la curent si internet individual)
Acesta este camping cu dotari(toalete curate,dusuri apa calda permanent,masina de spalat rufe,piscina,teren de tenis,conectare la curent si internet individual)
DSCF5530 [].JPG (39.75 KiB) Vizualizat de 3283 ori
Patronii sunt rupti de realitate,au preturi Europene ,dar calitatea este Romaneasca ,uitand de veniturile romanilor.
Patronii sunt rupti de realitate,au preturi Europene ,dar calitatea este Romaneasca ,uitand de veniturile romanilor.
DSCF5522 [].JPG (42.45 KiB) Vizualizat de 3287 ori
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Dan Cilan scrie:Oare cati dintre noi , daca ar avea un camping , ar face acte caritabile si ar avea tarife foarte mici ? Normal ca toata lumea vrea sa faca profit ! Suntem in postura in care daca suntem pietoni , injuram soferii iar daca suntem soferi , injuram pietonii !
Pai cred ca sunt ,un ex.:
"de Radu Pascu pe 14 Noi 2009 00:12

Pieton versus sofer nu este acelasi lucru.
Eu zic ca daca omul este multumit cu cazarea mea, va spune si la altul si tot asa.
Deci putin de la multi, este ma bun decat mult de la putini.
invata repede si aplica... tot repede"
Si eu subscriu si sunt de acord cu principiul "putin de la multi, este ma bun decat mult de la putini" (asta nu se numeste act caritabil,ala e altceva),asta se numeste eventual modestie,omenie si nimeni nu are de pierdut,decat de castigat!
(deci al doilea exemplu,si sunt convins ca ar mai fi,e drept nu multi,de aceea sunt preturile care sunt!)
Probabil ca cei care au inceput asemenea afaceri nu au fost neaparat si in postura de turisti in camping ca sa inteleaga,sau in cazul in care au fost au uitat de unde au plecat...
"Nu toti au puterea financiara a unui hypermarket"?
Nici nu se poate compara amenajarea unui supermarket si derularea unei asemenea afaceri cu amenajarea unui teren da campare si administrarea lui.Este clar demonstrat ca in Romania se practica inavutirea cu orice pret de la cel mai mic la cel mai inalt nivel.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

He,he!
Ala cu ABC-ul din colt....nu are multe! La cheltuieli ma refer. La fel ar trebui si la campingurile astea mici. Afacere de familie. Pe masura ce se dezvolta si campingul si investitia in teren si personal....pot creste si preturile. Nu poti cere cu nesimtire,zic eu,mai mult de 60 ron/zi "meniu" complet ptr rulota. Asta,cred din nou eu,ar fi pretul maxim pentru Romania. In cele mai dotate campinguri. Restul....ar trebui sa inceapa de undeva de la 15 ron/zi. Propietarul roman de campinguri vrea Mercedes dupa primul an de functionare!!! Asta e problema. Olandezul....nu vrea. Nici macar Mercedes. Foarte bune exemplele date de voi cu cei straini si propietari de camping. Nu le putem impune preturi. Asta cred ca e clar petru toti. Dar putem....sa nu-i vizitam.
Facand din nou comparatie intre noi si cei din afara.... ce pot spune... Aia nu prefera off-camping pentru ca au "pretul corect" in campingurile lor. Si au extrem de multe campinguri excelente!
Stiu locuri excelente cu preturi corecte inca! Pe langa lacuri si rauri cu 20-25 ron zi la casute de lemn. Si peisajul acolo....e superb!
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Foarte corect ,cred ca se confirma inca o data ca mai sunt oameni care gandesc cu capul si nu cu altceva.Da,pretul corect,in functie de cat de bine stai cu banii,sa poti sa alegi un camping dotat cu preturi pe masura,sau mai mic/mai putin dotat si mai ieftin.
"Aia nu prefera off-camping pentru ca au "pretul corect" in campingurile lor. Si au extrem de multe campinguri excelente!"
Eu as continua:si cu pretul respectiv,la veniturile pe care le au,pot sta la un camping in concediu sau nu numai,fara eforturi/sacrificii financiare(cum se intampla aici).La noi,pentru a face asta trebuie sa faci economii un an (daca poti),sau vreun credit pentru vacante cum se ofera mai nou,sau...sa renunti si stai acasa,mergi mai rar,sau off camping.
(Sunt convins ca sunt destui colegi care,sunt nevoiti sa-si "rareasca"iesirile din motive materiale;eu ma exprim fiind in astfel de situatie)
Cred ca ar fi util/benefic sa deschidem un topic,unde sa posteze cei ce cunosc/au intalnit,locatii si frumoase dar si cu preturi cum spunea @parpaneata cat mai mici,20-25 Ron/zi,unde se poate campa cu rulota,in diverse zone din tara.Astfel putem evita campingurile cu preturi nejustificate si ar fi o modalitate de protest(cum spunea tot colegul de mai sus):" Dar putem....sa nu-i vizitam."

Gavriil Stiharul
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Tin minte ca prin 2004 am plecat intr-un circuit european cu familia - 4 pers (2ad.+2copii - 16 si 17ani). Dupa ce am facut Austria de la est la vest numai pe DN-urile lor, cazandu-ne numai in campinguri la preturi cuprinse intre 17 si 22 euro, am ajuns sa campam si pe teritoriul frantei undeva pe traseul Strasburg - Paris. Campingul respectiv nu avea dotari iesite din comun, exista strictul necesar, un loc generos de campare (cort + masina), grup sanitar, curent si apa pe suprafata intregului camping (max. 6000mp).
In momentul in care m-am prezentat la receptie pentru a vedea cat avem de platit pentru o noapte de cazare in formula prezentata mai sus (4ad., 1 cort, 1 masina), am ramas socat cand receptionera ma intrebat: 11 euro este bine? Binenteles ca venind de la 22euro, am incuviintat imediat. Ce ma socat insa, a fost intrebarea receptionerei, care lasa loc si de o posibila negociere. Auzi! La 11 euro sa mai si negociezi? Si unde? In Franta, nu la Cucuietii din deal.

Tarifele in multe campinguri din Romania nu au nici o justificare vis-a-vis de ce ofera. Am fost in vara la Jupiter in cele doua campinguri si am ramas surprins de pretul pentru campare, precum si de mizeria si mirosul din grupurile sanitare. Unul din cele doua campinguri avea tarife mai mari pentru ca beneficia si de Wireles, apropo de vorba din popor cu chelul si tichia de margaritar.
Modul in care se face tarifarea este incorect. Rulotistii sunt considerati din start ca oameni cu o potenta financiara mai ridicata, ei sunt taxati cu alte unitati de masura. Dupa parerea mea, un cort afecteaza mult mai mult terenul (gazonul - daca exista) pe care a fost instalat, decat o rulota.
Am fost in ultimii ani in foarte multe campinguri din europa. Majoritatea acestor campinguri au un pret fix pentru modulul Camper cu 2 adulti sau rulota cu 2 adulti, la care se adauga pretul pe adult sau copil functie de numarul acestora. In functie de facilitatile campingului respectiv se mai pot adauga:
- pret / kw consumati. - am intilnit campinguri care permit folosirea netaxabila a curentului sau cu perceperea unui tarif fix necontorizat;
- pret / loc masina - sunt campinguri care nu taxeaza acest loc;
- pret / pers. acces piscina daca exista;
- pret / dus (fise) - exista destule campinguri in care dusul nu se taxseaza separat;
- pret / ora pentru wireles.
Valentin Stanciu
Membru forum
15

Mesaj de Valentin Stanciu »

Constantin CURELEA scrie: Majoritatea posesorilor de campinguri consideră că activitatea lor este nerentabilă sub un anumit tarif.
Turistii, consideră că preturile practicate sunt mari.
Unde este adevărul?
Interesant subiect si oarecum dureros,mai ales ca am avut ocazia sa lucrez intre 1988-1993 in turismul intern si international si am lucrat deasemeni si in constructii.
O parere personala este ca unii fac din turism o afacere iar altii o afacere din turism.Exista o nuanta.Atit timp cit s-a pierdut ideea de turism,de relaxare in natura,de comunicare si s-a ajuns doar la ideea de a face un profit cit mai mare nu vom avea sanse foarte mari la un pret corect.Multi dintre patronii nostri nu mai vad decit evolutia conturilor,altii redescopera abia acum sau tinjesc dupa fericirea de a te bucura in natura impreuna cu niste prieteni.Un patron german,francez,spaniol este mindru sa se ocupe de tine si sa vada ca esti multumit de afacerea lui,un patron sau director roman iti va povesti pe unde s-a plimbat el in Europa.Abordarea agresiva doar in obtinerea rentabilitatii ne-a trimis turistii in Bulgaria,Grecia,Turcia unde grija patronilor este de a-ti asigura servicii cit mai bune la costuri cit mai mici.La noi este invers!Din acest motiv au cazut o gramada de contracte cu parteneri externi.Acum ne viziteaza rudele prin alianta si prietenii rudelor care lucreaza in strainatate sau ai strainilor care lucreaza in Romania.Cred ca ar mai trebui puse niste intrebari:Cum reuseste oare un camping din afara sa iti ofere satisfactie si servicii la un pret sub cele de la noi?O fi nerentabil?O face munca patriotica?
La noi de ce sa platesc pentru fiecare persoana din rulota?Daca platesc pentru caine,trebuie sa platesc si pentru fiecare purece pe care il are?Daca platesc parcarea la masina trebuie sa platesc si pentru cite persoane au venit cu ea?
Campingul este cea mai mica investitie pentru folosirea in scop turistic a unui teren!Una e sa stii sa pui in valoare o bucata de pamint si alta sa vinzi patul din camera de la etajul 7 al unui hotel.Ca sa pui patul acolo costa mult mai mult si atunci cum sa platesti intr-un camping mai mult sau la fel ca la hotel?
Pretul corect trebuie sa reflecte acest lucru!Un pret mic va deveni profit mare daca stii sa atragi!
-pret pentru ansamblu masina-rulota/camper sau mai mic pe cort
-pret pentru utilitati(curent si apa)
-pret pentru paza si menaj
Plata la bar,piscina,biliard.......se face separat.Asta e parerea mea :D
0766.573.075
Opel Zafira + Hobby 420
Scrie răspuns