Va rog opinii in vederea cumpararii Avondale Leda Quantock

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Re: Va rog opinii in vederea cumpararii Avondale Leda Quantock

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

O mica nedumerire - rulota a iesit din Anglia de 5 ani in Cehia si nu a fost inmatriculata in Cehia??? Cum a mers ultimii 5 ani? Mai ales ca este ceva mai complicat si in Romania la inmatriculare cu englezoaicele ca nu prea au acte (carte de identitate, talon). O fi incercat 5 ani sa o inscrie in Cehia si daca n-a putut o vinde?
Sper ca nu e o poveste tip "englezul expat se intoarce acasa"...
VW T4 Multivan - in transformare
Dyonis

Mesaj de Dyonis »

Ovidiu Ciobanu scrie:O mica nedumerire - rulota a iesit din Anglia de 5 ani in Cehia si nu a fost inmatriculata in Cehia??? Cum a mers ultimii 5 ani? Mai ales ca este ceva mai complicat si in Romania la inmatriculare cu englezoaicele ca nu prea au acte (carte de identitate, talon). O fi incercat 5 ani sa o inscrie in Cehia si daca n-a putut o vinde?
Sper ca nu e o poveste tip "englezul expat se intoarce acasa"...
Domnu Ovidiu,
Ce stiu e ca tipul vinde rulota pentru ca nu o mai foloseste si are nevoie de spatiu. Din cate am inteles dumnealui nu a folosit rulota aici in Cehia.

Pentru mine ramane totusi o intrebare. De unde iau numere sa duc rulota in Romania?Ea are numere pe ea de Anglia dar cum am inteles de la antivorbitori numerele sunt acelasi cu masina care a tractat rulota ultima data. Fiind in Cehia trebuie sa imi dau seama ce numere sa folosesc. Pot oare sa iau numere provizorii de aici? trebuie sa aflu... Tot la acest capitol trebuie sa stiu daca trebuie sa am asigurare pe ea sau nu. Propietarul imi zice ca pe Anglia rulotele nu au asigurare...
Catalin Popescu scrie:Dar,totusi unde este patul suprapus ? Din foto nu reiese...
Domnu Catalin,
Nu stiu unde e si eventual cand merg sa o vad va pot oferi mai multe detalii eventual si pozele facute de mine.
Costin Tabra scrie:As indrazni sa vin cu o sugestie: cereti proprietarului sa faca mai multe poze, din diferite unghiuri si cu diferite "subiecte", cum ar fi centrala, interiorul baii, interiorul cutiei de gaz etc. [...]
Domnu Costin:
multumesc mult de sfaturile oferite. O sa incerc sa ii cer si poze dar parca m-as duce sa o si vad ca la fatza locului e cu totul alceva.
Odenie Sergiu scrie:[...]Deci dupa parerea mea,ori cel care o vinde este fraier(asta mai rar),ori are nevoie avida si urgenta de bani si e un chilipir(orice e posibil),ori e ceva dubios si are anumite probleme care pot"scapa neobservate" datorita unui pret de dumping.
Domnu Sergiu,
O sa am in vedere elementele punctate de dvs si o fiu cu bagare de seama. Cert e ca 1000 de euro suna suspect de bine plecand de la premisa ca omu e de buna credinta. Cel ma probabil o sa merg sa vad ca sa nu imi pare rau dupa ca nu am incercat macar sa o vad. Recunosc ca sunt putin entuziasmat de aceasta probabila achizitie.

As ma intreba niste chestii:
1) cat de greu este sa imi montez singur instalatia electrica de la rulota pe golful III variant pe care il am?
2) cam cat costa extensiile pentru oglizile laterale ale masinii necesare la tractarea rulotei?

Va multumesc tuturor pentru feedback-ul oferit !
O sa mai cer poze si o sa eventual o sa-i fac o vizita in weekend.

Dyonis
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Cand cumparati carligul sa cumparati si modulul electronic de adaptare. Este necesar pentru protectia instalatiei electrice a masinii. Cat despre montaj si legaturi, daca nu avetidoua maini stangi, totul merge de la sine conform instructiunilor.
Mai trebuie sa tineti cont si ce tip de mufa de cuplare are rulota: 7 pini, 7+6 pini sau 13 pini. In functie de asta, cumparati adaptotul cu mufa cu tot eventual de la www.carligeauto.ro
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Poate am fost putin cam sceptic si poate "dracul nu e atat de negru" :) cine stie...
Daca nu a folosit rulota acolo,este posibil sa fi venit cu o masina de Anglia,cu numerele ei si acum probabil acolo nu se poate inmatricula(sau e prea complicat) si o vinde la un pret mic,pt.ca nu are clienti.(asta ar mai fi o varianta la care nu m-am gandit).
Despre numerele de Cehia(provizorii) puteti afla doar acolo,nu cred si-a mai adus cineva rulota de acolo ca sa stie.
Si eu as fi entuziasmat si m-as duce sa o vad daca as fi in apropiere,la pretul asta si la cum arata,deci inteleg.
In tara se poate aduce si pe o platforma si nu mai are nevoie de numere si asigurare(trebuie asigurare si la rulote daca sunt tractate cu masina).Nu asta ar fi problema ci inmatricularea aici,care la rulotele din Anglia,din ce am citit pe aici e mai complicata,dar nu imposibila,dat fiind faptul ca acolo nu e inmatriculata si practic nu are acte ca o masina ca sa poata fi inmatriculata ca atare.
Eu am Golf IV si instalatia electrica(priza de pe masina) este cuplata cu niste mufe la instalatia existenta,e relativ usor daca aveti ceva cunostinte despre partea electrica a masinii,nu neaparat avansate.Daca nu este prevazut si la Golf III cu acele mufe de cuplare,atunci e ceva mai complicat,pt.ca trebuie identificate circuitele de pozitie,semnalizare,etc si facuta legatura pe ele.Dar este posibil sa aiba mufe,ca nemtii erau totusi destul de avansati si la data cand au facut G III,fata de cum erau masinile la noi in acea perioada.
L.E.Cum spuneau si altii,sa fiti atent in primul rand la mirosul dinauntru,daca e de mucegai,poate avea infiltratii,daca e dat cu odorizante,poate fi iar suspect ca incearca sa mascheze mirosuri neplacute ca urmare a umezelii patrunse in interior.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Radu Pascu scrie:Cand cumparati carligul sa cumparati si modulul electronic de adaptare. Este necesar pentru protectia instalatiei electrice a masinii.
As fi interesat cum arata acest modul si ce face practic.Mie mi-a fost pusa instalatia cu carlig in Germania si nu stiu daca am si asa ceva.Oricum in cazul in care am,as putea sa-i fac o poza si i-ar folosi si colegului,sa stie cum arata,in caz ca-si monteaza singur partea electrica.Daca nu am,neavand nici o problema pana acum,inseamna ce se poate si fara :idea:

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Radu Pascu
Membru forum
15
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Aici puteti vedea un exemplu. Ce am montat eu este foarte asemanator, dar este de la Vesfalia. Aveti si descrierea functionarii.
http://www.carligeauto.ro/index.php?c=accesori
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Multumesc de info.Eu am tot carlig si instalatie Westfalia,dar n-am vazut ceva asemanator cu ce e in pozele de pe site si dupa descrierea functionarii(testul pe care-l face la cuplare) nu cred sa am.Oricum o sa propun o discutie pe aceasta tema,dar nu aici,in aria de specialitate.
Referitor la oglinzile suplimentare pentru rulota sunt cam la 50 euro cu brat metalic si prindere solida pe oglinda masinii (eu de astea am si le recomand,sunt multumit de eficienta) si cu prindere cu curele,mai ieftine,cca 100 RON dar au cateva inconveniente.

Gavriil Stiharul
Gigi Bincheci
Membru forum
18
Data nasterii: 23 Apr 1948

Mesaj de Gigi Bincheci »

Buna,dupa parerea mea rulota este fabricata prin anii 1995-1998,nu are wc thetford-electric,cutie acumulator cu acces prin exterior,anti solare-tantari dotari care sunt obligatorii la avondale dupa 1992.Nu are pe ferestre pansonat CRIS-ul( certificarea ca nu este furata,aceasta certificare valoreaza pe piata 30 % din valoare si poti dormii linistit ) si nici cort.Acestea sunt cauzele pentru care este asa de ieftina.
Nu vreau sa supar sau sa intru in polemica cu nimeni,dar ceace este standard în dotari la englezi pentru noi este hoby,fiind costisitor.
Pretul este bun dar trebuie sa verifici cu atentie daca are locuri tapetate peste original,ideea este ca de obicei se mascheaza infiltratiile ÅŸi sa verifici la interior soliditatea ÅŸi elasticitatea podelei ,eventuale scartiituri,denivelari iar la exterior daca caroseria are mici semne de oxidare sau daca este revopsita.
Rulota trebuie sa aiba garnitura de cauciuc(elastica nu casanta) absolut pe toata lungimea imbinarilor.
Pentru transport obligatoriu iti trebuie numar provizoriu si asigurare.Numarul rulotei apartine unui autoturism din anglia sau Cehia,deci este periculos sa risti cu el .
Baftă.Gigi
Gigi Bincheci
tel.0729982877
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Frumos ar fi ca cine stie cum se inmatriculeaza in RO rulotele din UK sa ne lumineze cumva...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Liviu Covaci
Membru forum
16

Mesaj de Liviu Covaci »

viewtopic.php?f=1&t=2732&p=31244&hilit= ... lia#p31244
Cu functia cautare(colt dreapta sus),reusesti sa scurtezi timpul intre intrebare si raspuns in majoritatea cazurilor,in sensul ca multe dintre subiecte s-au mai dezbatut si cu alte ocazii.
Succes si numai Bine!
Dyonis

Mesaj de Dyonis »

Salutare,
Am fost in weekend si am vazut rulota cu pricina. Cum de altfel era de astepta pozele sunt mult mai bune decat realitatea.
Sincer sa fiu la 1200 de euro cat vrea pe ea nu pot sa zic ca nu isi merita banii, dar nu e un chilipir.
Ce e cel mai enervant in astfel de cazuri e ca propietarul nu mentioneaza nimic de defecte si te lasa asa sa vada cat esti de prost. Am gasit un geam din tavan care avea chederul lipsa si materialele erau umflate si o banda adezica uscata se chinuia sa acopere mizeria. De asemenea in seltarele de jos am gasit un fel de rumegus- destul de ciudat, sper ca nu erau si soareci; Burduful de la carligul de tractare era plin de apa; Ia partea din spate, jos sub semnalizari erau lovituri pe ambele parti. Rezervor de apa nu exista iar pompa care tragea apa din rezervorul pe care ar fi trebuit sa il improvizezi era intr-o stare degradata. Cel mai mare geam din rulota nu putea fi deschis si erau ceva semne de balamale care au fost rupte. Cauciucurile erau foarte vechi asa ca probabil vor trebui schimbate curand.
In schimb nu mirosea a mucegai, tapetul era original iar instalatia pe caz functiona (aragaz, frigider, incalzitor).
Nu avea idee despre trecutul rulotei, nu avea nici un document la ea, nu parea sa ii fi pasat de ea cat de putin si doar acum cand vroia sa se vada scapat incerca sa dreaga busuiocul asa ca am decis sa nu o iau.

Pe de alta parte o lectie buna despre ce sa caut pe viitor la o rulota!
Multumesc pentru suport acordat - alta data o sa stiu sa caut mai cu grija.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Sincer m-as fi bucurat sa nu am dreptate si nici ceilalti care s-au exprimat despre acest subiect si sa reusiti aceasta achizitie.Dar se pare ca opiniile exprimate de-a lungul discutiilor s-au confirmat inca o data,mai mult sau mai putin si ce este prea ieftin,de regula are unele probleme iar fotografiile nu reflecta realitatea.De obicei se prezinta doar ceea ce "da bine"la impresia potentialului cumparator.

Gavriil Stiharul
Scrie răspuns