Un coleg facea o recomandare altui coleg;
citez: "Cand cumparati carligul sa cumparati si modulul electronic de adaptare. Este necesar pentru protectia instalatiei electrice a masinii"Am mai citit candva o recomandare asemanatoare si acum ca am revazut-o ma intreb este necesar sau nu?Un site care vinde carlige si instalatii electrice descrie aici:
http://www.carligeauto.ro/accesori/modul.pdf functiile pe care le are acest modul.In prima parte se spune ca protejeaza instalatia electrica....la autorurismele de generatie noua...previne suprasarcina...Mai jos detaliaza functiile principale ale acestui modul.Eu unul,am montat carligul in Germania si se pare ca nu am asa ceva.Masina este din 2001 si in cca 60 de deplasari cu rulota si probabil vreo 3000 km pana acum n-am avut nici o problema la masina,datorita cuplarii rulotei(a instalatiei electrice,mai precis).Acuma ma intreb,care sunt aotomobilelel de generatie noua?De la ce an in sus?Colegul caruia i s-a recomandat montarea acestui dispozitiv are golf III,deci fabricat inainte de 1999.Sa inteleg ca e folositor si la alte generatii de masini?Daca da in ce fel?Daca e cineva documentat in aceasta privinta si poate sa explice necesitatea/utilitatea acestui dispozitiv il rog sa posteze,cred ca vor fi interesati posesorii de rulote,in caz ca este necesar,dar cel putin din descrierea de pe site,pe mine nu m-a convins/lamurit de necesitatea lui.Explicatia lor este destul de vaga(comerciala),fara argumente de ordin tehnic.Si cum eu si multi altii nu avem acest modul,doar un argument tehnic,ne-ar putea lamuri,cred,daca trebuie sa avem asa ceva,atata timp cat se poate merge si fara el,fara sa avem probleme de ordin tehnic la instalatia electrica a masinii (mai ales ca nici pretul lui nu este de neglijat).