Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
si rulota mea mai pisca cateodata dar numai in camping am patit-o.am avut o situatie cand a plouat ca aveam apa in fata rulotei peste glezna.o inpamantare de genul tarus in pamant cu fir legat ar fi bun pe astfel de ploaie si atata aparie pe langa rv?
Asta cred ca numai in Romania se poate intampla, e tara tuturor posibilitatilor. Eu nu am vazut in nici o tara pe unde am umblat, pe careva cu tarus dupa el sau verificand cu surubelnita. Ne facem de tot kk-tul :D :oops: .
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Nu Gigi!
Asta se poate intampla oriunde nu exista impamantre la prize, prelungitorul are numai doua fire (faza si nul, dar nu si nul de protectie) sau acolo unde impamantarea nu este corespunzatoare.
Asa cum scriam ceva mai sus si asta poate fi una din cauze : " Se intampla destul de des ca atunci cand se campeaza in grup si nu se alimenteaza individual din prize cu impamantare ci "in lant" adica unul de la altul sau mai multi din acelasi prelungitor neampamantat, una din rulote "sa dea la masa" si datorita faptului ca rulota este pe cauciucuri, picoarele de calare sunt prinse de podea si cel mai adesea se pun sub ele talpi de lemn sau plastic sa apara tensiune pe partile metalice ale rulotei.
De obicei aceste tensiuni pe caroserie sunt "retururi" prin consumatori de ordinul zecilor de volti, dar care trebuie luate in seama."
Aici trebuie sa te corectez dl Sandu.
Curentii aceia trebuiesc luati in considerare, sunt foarte buni la reumatism :D
In mod normal toate prizele de rulota si prelungitoarele au cele 3 borne, incluzand si impamantarea. Poate pe variantele foarte vechi de rulote sa fie priza cu 2 pini dar n-as crede.
Ca noi ne facem prelungitorul cu 2 fire in loc de 3 ca-i mai ieftin cablul este riscul (prostia) fiecaruia.
Singura problema ar mai ramane la instalatia campingului, aici fiecare dupa noroc, stele, etc.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Din 2006 umblu in campinguri in 12 tari, dar cu exceptia Romaniei si a unelor campinguri din Ungaria, nu am vazut prize fara impamantare si nici doua rulote alimentate din aceeasi priza.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
este adevarat ca este penibil cand te campezi sa bati fiare in pamant sa legi apoi fire de rv si fier dar sa stiti ca mi s-a intamplat in camping S la Navodari sa fiu legat singur din tablou si rulota sa curenteze dar au schimat priza si s-a rezolvat.
Nu vad de ce ar fi penibil !
Cand bati tarusii cortului e tot penibil ? !! ?
Oare de ce am gasit in lada de scule a rulotei adusa din Olanda un tarus special cu cablul de impamantare legat de el ?
Oare cand este penibil ? Cand te curentezi ? Eu cred ca atunci e chiar periculos !
Orice masura de siguranta nu e nici inutila , nici penibila !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365