George Marcu scrie:Lacul Inari, un pic mai la nord, cu o suprafata de peste 100 km patrati, si care ingheata din noiembrie pana in iunie
Aici am gresit, suprafata este de peste 1000 kmp (nu 100km) mai exact 1050 kmp.
Despre suma n-as vrea sa dau detalii (ca mi-e rusine :oops: )
Pot spune doar asa:
Concediul de acum 2 ani pana in Franta pe Coasta de Azur, germania, italia, croaia a fost mai ieftin decat cel de anul trecut din sudul Norvegiei care a fost mai ieftin decat cel de anul acesta.
Avantajul anul acesta a fost in pretul mai mic la motorina 11-12 nok adica vreo 5,7 lei sau 1,3 euro fata de 1,8-1,9 euro anul trecut in conditiile in care am consumat cam 1300 litri de motorina.
In nord campingurile sunt ceva mai ieftine decat in sud, intre 180-260 nok cu CCS vizat (Camping Card Scandinavia), viza care ne-a costat 7 euro anul asta iar anul trecut emiterea cardului a fost 20 euro. In general ai un discount de 10-20% cu cardul, nu-ti cer banii inainte, etc asa ca merita. In multe camping-uri se plateste si dusul, intre 10-30 nok. De dormit in afara campingurilor se poate, prin parcarile mari amenajate sau benzinarii dar nu am facut-o decat cand nu aveam alta solutie de 4-5 ori in tot concediul (4 saptamani).
Autostrazile nu se platesc, decat unde sunt poduri sau tunele foarte mari. Prost este ca din cauza reliefului esti nevoit sa treci cu ferryboat-ul de multe ori si nu este chiar ieftin, am platit incepand cu 15-20 euro si mergand pana la 180 euro, se calculeaza dupa lungimea ansamblului, unde nu excelam deloc cu rulotele.
Sunt exorbitant de scumpe mancarea si bauturile, apa, cola, etc.
O apa la pet de 1/2 este 28-35 nok adica 3 euro in sus, o fanta/cola la pet 1/2 este de la 45-50 nok in sus adica 5 euro si ceva.
Intrarile peste tot se platesc si nu sunt ieftine deloc, la NordKap intrarea valabila 48 ore este vreo 60 euro, la parcul de distractii o banderola care-ti permite accesul in orice aparat este vreo 50 euro pt adulti si 30 euro pentru copii sau daca nu, vreo 4 euro/tura fara banderola. Problema mare la noi a fost ca nu prea ne-am retinut de la una/alta, platile facandu-se prin card si neavand o suma totala a cheltuielilor imediat. Restaurantele sunt de doua ori mai scumpe decat in Germania si portiile de doua ori mai mici.
Ca sa-ti dai seama, cand am intrat in Germania/Austria, mancam zilnic de 2 ori/zi la restaurant si plateam cam la fel cu mancarea de la supermagazin in Norvegia.
Depinde foarte mult cum te gospodaresti dar timpul fiind scurt nu prea ai chef sa stai in rulota sa gatesti in loc sa vizitezi locurile pentru care ai mers mii de km.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ