Calatorie la Capul Nord (NordKapp)

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
George Marcu
Membru forum
18

Re: Calatorie la Capul Nord (NordKapp)

Mesaj de George Marcu »

Dupa 4200 km am ajuns la NordKapp.
Vreo 2 poze ca sunt campat departe de receptie si este semnalul slab iar afara sunt 8 grade, ceta si ploua, asa ca nu ma duc pana acolo in pijama cu laptopul in brate.
Drumul...
Romania cum o stim pana la Oradea
Ungaria un pic mai bine
Slovacia asa si asa
Polonia execrabila, ca drumul de la Praul Rece la Rasnov, a trebuit sa schimb 5-6 suruburi care s-au rupt pe la pereti, cum prindeam 70 gropi si denivelari
Letonia, Lituania si Estonia superbe, o sosea construita recent cu limita de 100km/h libera, care nu trecea prin nici o localitate, aproape ca o autostrada.
Finlanda drumuri perfecte si o padure continuua de la Sud pana la Nord, sute de km cu padure stanga si lac dreapta su invers, padure dreapta si lac stanga
Norvegia pana acum superba, din pacate vremea s-a schimbat si ieri a fost numai ceata si ploaie.
Sa vedem de acum mai departe..
Pozele nu merg :(
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Drumuri bune!
Pune pozele pe mailul meu. Le urc eu.
parpaneata@yahoo.com
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Iata pozele! :D
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Astazi, la 5 dimineata am ajuns acasa, dupa 4 saptamani si peste 11.000 km parcursi. Cel mai lung concediu avut pana acum.
O sa revin cu detalii si poze dupa ce le sortam.
Una peste alta, o experienta deosebita, care a meritat efortul km parcursi pana la ultimul.
Obositor din cauza distantei foarte mari, obositor si din cauza tuturor celor vazute si care s-au amestecat in cap, incat, atunci cand discutam cu cineva despre o locatie trebuia sa ne intrebuintam serios pentru a ne aminti detalii.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Adrian Radu
Membru forum
16

Mesaj de Adrian Radu »

Bine ati revenit din acesta excursie ce va ramane cu siguranta in categoria amintirilor placute pentru tot restul vietii.
Asteptam poze :)
deocamdata doar Suzuki SX4, fara rulota :(
................................
der Weg ist das Ziel
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

""Obositor din cauza distantei foarte mari, obositor si din cauza tuturor celor vazute si care s-au amestecat in cap, incat, atunci cand discutam cu cineva despre o locatie trebuia sa ne intrebuintam serios pentru a ne aminti detalii.""

asa e totdeauna, dupa o asemenea excursie esti obosit,dar mai tarziu ,cand se sedimenteaza amintirile....e super!
acum v ar trebui inca o saptamana sa va odihniti :)
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
Liviu Adrian
Membru forum
17

Mesaj de Liviu Adrian »

Bine ati revenit, George.
Trebuie sa marturisesc ca pentru noi sunteti un exemplu ce sper sa-l si urmam candva.....
Asteptam cu interes pozele si detaliile.
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Bine ati venit si va rog sa puneti poze si as vrea detalii despre traseu, drumuri, cazare si tot ce consideri necesar pentru cineva care ar vrea sa mearga. Ma bate gandul cam de 2 ani sa fac asta, dar nu am avut nici timpul necesar si cred ca nici banii, cine stie poate la anul. Ma uit pe Google earth la traseul care l-ai facut si ma cam inspaimanta putin, apropos: reni? :D
De pe continent pe insula ati trecut printr-un tunel care trece pe sub mare?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Ca sa incepem cu inceputul:
Azuga-Oradea-Debrecen-Miskoe-Kosice-Rzeszow
Am plecat din Azuga Vineri dimineata pe la 6 spre Oradea-Bors.
Am trecut in Ungaria (vigneta luata in lei vreo 80 ron parca)
Am traversat Ungaria si Slovacia (fara vigneta, n-am vazut nici un semn ca s-ar cere si nici nu mi-am batut capul fiind foarte rapida trecerea) rapid si am intrat in Polonia.
In Polonia (fara vigneta) s-a circulat groaznic, miliarde de combine si tractoare pe sosea iar cand nu erau se lucra la drumuri, parca mai proaste ca ale noastre sau cel putin la fel. Prin oras sosea lata si frumoasa iar cand ieseai afara o singura banda. Faza tare ca se munceste pe rupte pe campuri, prin orase, o gramada de case noi si frumoase, curatenie exemplara in oras si afara.
Am mers vreo 100 km mai sus de Rzeszow spre Lublin si am ramas intr-o parcare amenajata la o benzinarie de unde am alimentat.
Rzeszow-Lublin-Bialystok-Kaunas-Riga-Tallinn
Restul Poloniei la fel de proasta ca drumuri si am intrat in Lituania pe o sosea cu regim de viteza ca autostrada dar cu o singura banda pe sens, lata si foarte libera.
Este soseaua care ne-a dus pana la Tallinn traversand cele 3 state baltice (toate fara vigneta) fara sa intre prin nici un oras sau sat, doar intersectii unde era limitata viteza si atat. O sosea noua construita cu bani europeni.
Am ajuns la Tallinn pe la 2 noaptea si am ramas intr-o parcare imensa pe malul marii la vreo 200-300m de sosea plina cu rulote.
Din pacate aici ne-am impotmolit caci a doua zi n-am gasit nici un loc la ferryboat decat pentru luni a ora 11.
Am stat intr-un camping (vreo 28 euro curent+apa) amenajat langa niste blocuri de lux, noi, superbe. Orasul este superb, nici nu zici ca au fost in Rusia atatia ani, lume civilizata, vesela, pe faleza unde ne-am plimbat plin de biciclete, role, alrgau de la cel mai mic pana la bunicute. Am ramas surprinsi cat de multi erau si de curatenia si civilizatia pe care am gasit-o aici. Preturile pe la magazine nu le stiu dar la restaurant a fost rezonabil (vreo 55 euro pentru 3 persoane).

Pozele sunt din Polonia:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Poze din Estonia Tallinn
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

George Marcu @ maurice
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Tallinn
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

George Marcu @ maurice
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Tallinn
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

George Marcu @ maurice
Scrie răspuns