Ca sa incepem cu inceputul:
Azuga-Oradea-Debrecen-Miskoe-Kosice-Rzeszow
Am plecat din Azuga Vineri dimineata pe la 6 spre Oradea-Bors.
Am trecut in Ungaria (vigneta luata in lei vreo 80 ron parca)
Am traversat Ungaria si Slovacia (fara vigneta, n-am vazut nici un semn ca s-ar cere si nici nu mi-am batut capul fiind foarte rapida trecerea) rapid si am intrat in Polonia.
In Polonia (fara vigneta) s-a circulat groaznic, miliarde de combine si tractoare pe sosea iar cand nu erau se lucra la drumuri, parca mai proaste ca ale noastre sau cel putin la fel. Prin oras sosea lata si frumoasa iar cand ieseai afara o singura banda. Faza tare ca se munceste pe rupte pe campuri, prin orase, o gramada de case noi si frumoase, curatenie exemplara in oras si afara.
Am mers vreo 100 km mai sus de Rzeszow spre Lublin si am ramas intr-o parcare amenajata la o benzinarie de unde am alimentat.
Rzeszow-Lublin-Bialystok-Kaunas-Riga-Tallinn
Restul Poloniei la fel de proasta ca drumuri si am intrat in Lituania pe o sosea cu regim de viteza ca autostrada dar cu o singura banda pe sens, lata si foarte libera.
Este soseaua care ne-a dus pana la Tallinn traversand cele 3 state baltice (toate fara vigneta) fara sa intre prin nici un oras sau sat, doar intersectii unde era limitata viteza si atat. O sosea noua construita cu bani europeni.
Am ajuns la Tallinn pe la 2 noaptea si am ramas intr-o parcare imensa pe malul marii la vreo 200-300m de sosea plina cu rulote.
Din pacate aici ne-am impotmolit caci a doua zi n-am gasit nici un loc la ferryboat decat pentru luni a ora 11.
Am stat intr-un camping (vreo 28 euro curent+apa) amenajat langa niste blocuri de lux, noi, superbe. Orasul este superb, nici nu zici ca au fost in Rusia atatia ani, lume civilizata, vesela, pe faleza unde ne-am plimbat plin de biciclete, role, alrgau de la cel mai mic pana la bunicute. Am ramas surprinsi cat de multi erau si de curatenia si civilizatia pe care am gasit-o aici. Preturile pe la magazine nu le stiu dar la restaurant a fost rezonabil (vreo 55 euro pentru 3 persoane).
Pozele sunt din Polonia:

Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ