Da, iubim Dunarea, dar ca sa fiu sincer, mai tare-mi doresc o croaziera pe ea cu cabina la nivelul apei si cu un balconas in fata ei cat sa intre 2 fotolii. Si sa pierdem asa vreo 2-3 saptamani, cu plimbare de la un capat la altul si opriri in toate locurile deosebite.....
Dar sa revenim la rulotele noastre…..
Pe drumul spre casa, undeva in Ungaria, am facut si pana la una din rotile rulotei, asa, ca sa fie tacamul complet.
Problema nu este ca am distrus un cauciuc, incecand sa ne miscam si sa rezolvam probelma in prima parcare, in loc sa ne riscam pe banda de urgenta, ci acei pe a caror autoutilitare scrie mare: SERVICE RUTIER.
Spre rusinea mea am uitat acasa cheia de roti, iar cu ce aveam prin trusa de scule nu puteam slabi suruburile nicicum.
Asa ca in momentul in care am vazut masina de service in parcare, am gandit ca mi-a pus Dumnezeu mana-n cap...
Ash...de unde...La intrebarea mea cu trimitere la cheia de roti, raspuntul a venit scurt, natural si insotit de-un ranjet: NU.
I-am trezit, insa, destul de tare interesul individului, intrucat nu s-a mai dezlipit de langa mine timp de vreo 45 de minute. In timpul asta n-a facut decat sa schimbe pozitia mainilor (probabil ca-l incurcau), din buzunarele din fata, in cele din spate, in san, la spate sau mai stiu eu pe unde, iar cand am terminat si eu, a plecat chiar suparat.
Ulterior am aflat ca astea sunt momentele cand ei spera la o zi mai buna si-si doresc ca tu sa nu te descurci, astfel incat sa te ia si sa te "care" pana la cel mai apropiat service.
Nimic de zis, e bine cand stii ca e cineva prin preajma gata sa te scoata din impas, dar numai pentru o nenorocita de cheie de roti, parca nu-mi vine sa merg tractat sau suspendat zeci de kilometri.
In fine, cu gustul amar al solidaritatii inexistente am luat-o spre tara si nu m-am mai oprit pana in Madaras-Bihor.
Madaras este o localitate la 2-3 km nord de Salonta si are un strand termal foarte curat si cu oameni foarte primitori.
Cu rulota nu se poate campa chiar in strand, cum au posibilitatea s-o faca cortistii. Patronul spunea, insa, ca-l bate gandul ca parcarea mare din fata s-o transforme in camping, astfel incat pana la anul ne-ar putea paste o surpriza placuta.
Preturile de intrare in strand sunt 8 Lei/adult si 5 Lei/copil, in cazul nostru incluzand si taxa de campare.
Inauntru, curatenie desavarsita, sanatate la pachet, liniste si mult bun simt.
Este, insa, si o parte negativa: in apropiere se afla o ferma de porci, de unde vine cate un damf din cand in cand, mai, frate, de-ti vine sa lasi totul si sa pleci acasa. Noi am ramas 4 zile, desi ne planuisem sa stam doar o noapte, si ne-a placut asa de mult, incat ne gandim deja cum si cand o sa revenim.