Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Se pune intrebarea: Ce inseamna offcamping?
-ca nu suntem conectaţi la utilităţi şi că nu suntem într-o curte a unui proprietar.
-ca nu platim pentru acestea
-ca drumul de acces este public sau nu
-ca drumul este practicabil sau nu
-ca nu exista nici o forma de protectie alta decat personala impotriva raufacatorilor sau a animalelor salbatice
-ca suntem relativ singuri in mediul inconjurator ÅŸi avem sentimentul libertatii.
A nu se confunda noţiunea de offcamping cu
staţionarea in locurile special amenajate de pe marginea drumului, numite parcari.Acest lucru se face pentru odihna si nici de cum pentru campare indelungata.
Multi rulotisti confunda rulota cu cortul care nu este vehicul.
Sunt multe locuri pitoresti unde se poate instala cortul dar cu rulota este imposibil de ajuns.
Stricaciunile provocate vehiculelor care se aventurează pe drumuri impracticabile sunt mult mai costisitoare decat camparii în locuri amenajate.
Dar pentru a intelege aceste diferente este nevoie de ceva timp si experienta acumulata.
De ce în camping sau cel puţin în curtea unei case?
-pentru acces facil
-pentru siguranţa
-pentru minimum de utilităti
-pentru ca, in general, in camping sunt oameni care cunosc si apreciază turismul de acest gen.
Necazul este că toate acestea costă.
În România au aparut deja campinguri de talie europeană.A se vedea El Dorado, International,
Ananas, Cortina Gate, etc. care sunt populate în general de catre turistii straini. Tarifele sunt de cca.14 euro/2 pers./zi dar şi condiţiile sunt bune.
Dacă tarifele ar fi mai mici ar avea acces şi toţi cei care nu au nici o legătură cu acest gen de turism, adică toţi care fac mizerie sau strică şi în pensiunile de 2 margarete.
Eu sunt pentru un turism civilzat cu rulota în camping sau în anumite situaţii şi offcamping dar în grupuri organizate şi în spaţii care conferă o anumită siguranţă.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
Din punctulmeu de vedere ar fi cam asa :
- mergi la un pescuit sau la un gratarel in week-end , foarte bine poti sta in off-camping
- mergi cu familionul sau cu prietenii intr-un concediu , se schimba "dramaturgia" ; prefer sa stau intr-un camping civilizat cu apa calda/rece , curent si grup sanitar . Ce-i drept , noi astia cu rulotele suntem priviti ca niste nebuni ciudati care nu au ce face si trag "casa" dupa ei ( placere care este neinteleasa de multi altii care in necunostinta de cauza ne judeca gresit) si care pentru proprietarii de campinguri din Romania reprezinta o vaca buna de muls .
Asta e ! Nu avem ce face , nu ne putem razboi nici cu ideile preconcepute ale unora si nici cu pofta de japca a altora.
Eu unul prefer sa-mi vad de treaba si sa merg acolo unde ma simt bine si unde gasesc un raport pret-calitate cat mai bun.
In ceea ce priveste linistea in locurile publice ( fie ele campinguri , poiene , paduri sau maluri de rau ) "reteta" este foarte simpla : 112 si chemati cel mai apropiat post de jandarmi sau de politie. Pare putin deplasat sau iesit din comun , dar credeti-ma ca altfel nu va gasiti linistea . Am facut "figura" asta de vreo 3 ori si vreau sa spun ca rezultatul a fost acelasi : LINISTE
Fratilor , cam asta ar fi !
Va salut pe toti si va doresc toate cele bune .
Chair am fost in vizita la Cisnadioara, in campingul de-acolo, atat de mult laudat! Sincer, este o gradina destul de mica, cu pomi fructiferi si...inghesuiala.Sunt din Sibiu si va spun ca, aproape in fiecare week-end iesim cu rulota in zone offcamping si nu am dat de manelisti, nicidecum de gratare peste gratare. Mi se pare mult mai frumos sa asculti raul cum curge si sa ai mult aer in jurul tau ( ma refer la propriu si la figurat ). Sunt multe zone de acest fel: Valea Moasei, Curmatura ( intre Rasinari si Paltinis ), Valea Avrigului ( spre cabana Poiana Neamtului ), Valea Sadului, la iesire din Gura-Raului etc. Cine doreste sa ni se alature, este binevenit!
Ady, Ela si Lady
Volkswagen Tiguan + Bürstner Holiday 4305
0728 140 777
Eu am fost si in...si off...In Grecia,am stat numai "in..."si pot spune ca se merita sa ai "totul la mina",extrem de civilizat,cum a fost la Alexandroupoli,insa am avut si nesansa sa stau intr-o locatie mizerabila,este drept pe bani mult mai putini,la Kriopigi.
Insa ,din pct-ul meu de vedere,nimic nu se poate compara cu farmecul pe care il emana o locatie inca neatinsa de "civilizatie"(asta pina o da ProTV-ul pe post).In privinta respectului fata de aceste ultime locuri de la noi,sustin ideea lui Parpa ca marea masa a posesorilor de rulote este deja educata in sensul acesta,fata de alte categorii de "beneficiari"(o parte din cei ce prefera cortul,X-urile,Q-urile,etc.).
In sprijinul celor sustinute de mine,doresc sa atasez niste poze,nu spun de unde,"prietenii stiu de ce" :D
Parpa,oare mai stii cu cite beri iti mai sint dator?Asta ca sa mai adaugi citeva ,pt ca fara indrumarile tale n-as fi reusit sa ma folosesc de shack,sau sa postez poze prin server direct. :roll:
Stima si consideratiunea mea ,boierule...
Ultima oară modificat 25 Aug 2009, 18:36 de către Alexandru Busurca, modificat de 2 ori în total.
Eu unul,prefer off pentru ca poti campa si in locuri noi,campingurile sunt cateva si in locatii care nu se schimba;spre ex.ca sa ies cu rulota in week-end la munte unde-mi place,nu sunt campinguri,cel putin in zona mea si chiar daca or fi pe undeva,nu pot sa merg sute de km pentru un week-end,e si costisitor financiar.Cineva scria pe aici ca daca ne-am permis rulota ne permitem sa platim si in camping.Nu e chiar asa.Eu sunt bugetar(cu veniturile,mici) si daca mi-am luat rulota am facut niste eforturi financiare si am renuntat la alte lucruri pentru a-mi satisface aceast vis.Sunt convins ca sunt si altii in situatia mea.In campinguri sunt niste tarife nesimtite:spre ex.la 1Mai in camping se cerea 25 Ron pentru rulota+tarif/persoana,ca la cort+tarif pentru masina;am intrebat pentru ce se taxeaza rulota,mi s-a raspuns ca asa cer toti,deci nu au o motivatie anume,doar ca asa fac toti,adica "trag"pielea de pe oameni.Intre cei care stau la cort si cei cu rulota,nu vad nici o diferenta;sunt persoane care vin cu corturi mari si pavilioane si ocupa loc chiar mai mult decat rulota care in general ocupa loc cam cat o masina.Lor nu li se cere decat tarif/persoana;eventual sa se taxeze ca o parcare de masina ar fi normal,cu toate ca este comparabila ca suprafata cu un cort de 4 persoane.Intr-un alt camping mi s-a motivat ca rulota are de toate inauntru(ca e dotata,ca foloseste apa!?de parca ceilalti nu ar folosi!!din contra in rulota debitul e mai mic si rezervorul trebuie umplut si nu o risipim ca trebuie sa o caram inauntru si dupa aceea sa aruncam apa menajera),da dar dotarea asta am platit-o noi cu mult mai mult decat un cort.De aceea consider o nesimtire sa fim taxati mai mult pentru un confort pentru care am platit destul.Eu personal mi-am dotat-o cam cu tot ce trebuie pentru a nu avea nevoie de"conditiile" din camping.Am toate conditiile si off,inclusiv energie electrica,apa se mai gaseste peste tot.Si sunt si dintre cei care lasa locul curat,ca si cum n-as fi fost pe acolo,dupa plecare.Asa am fost educat si la randul meu asa-i educ pe urmasii mei.
Sandu, frumoase pozele de pe litoralul grecesc
Sper din tot sufletul ca de locatiile deosebite si pline de potential sa beneficieze numai oamenii cu bun simt, care stiu sa le aprecieze si sa le si protejeze in acelasi timp.
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie