Hotararea am luat-o rapid.Vom cumpara o rulota direct de la "sursa", din Olanda. Acordul sotiei a venit foarte repede (este o impatimita a iesirilor in natura) asa ca aveam nevoie doar de gasirea unei rulote pe Marktplaats, negocierea cu proprietarul,montarea carligului la Logan si calatoria.In aparenta lucruri simple dar...Carligul l-am montat la o firma din Brasov unde am intalnit oameni foarte amabili si seriosi cu o oferta foarte avantajoasa financiar(in comparatie cu oferta Dacia).
Cautarile pe Marktplaats mi-au oferit o gama variata a ofertei si implicit putina dificultate in realizarea alegerii.Doream o rulota nu prea grea (MMA max 900 kg),cu toaleta .Mi-au placut foarte mult modelele celor de la Kip asa ca m-am decis :Kip Kompact sau Kip de Luxe.
Dupa mai multe licitatii on line am reusit sa gasesc un olandez care mi s-a parut serios si dispus sa vorbeasca cu un roman(am intalnit unii reticenti in a discuta cu romani...stim noi de ce).Cred ca am avut si putin noroc pentru ca omul s-a dovedit a fi un tip extraordinar de amabil si corect.
Lucrurile erau aranjate:carligul montat,rulota rezervata,traseul setat pe gps.
Am hotarat ca in prima zi sa ne oprim la Cluj, la un fost coleg de facultate.Plecarea din Ploiesti a fost pe la 3 dupa amiaza si pana seara la 9 eram la Cluj.Drumul...ca pe la noi.Urma ca a doua zi sa luam la drum Europa.Ne propusesem sa traversam Ungaria si Austria si sa ne oprim in Germania la Deggendorf.
Vigneta pentru Ungaria am cumparat-o din Romania ,inainte de vama cu 38 de lei pentru 4 zile (minim).Formalitatile la Bors au fost super simple asa ca in 10 minute treceam pe taram unguresc.Dimineata la 9 conduceam deja la Szolnok spre Budapesta.Drumuri foarte bune si inca nu intrasem pe autostrada.Langa Budapesta am intrat pe autostrada cu tinta Viena.Nici nu am stiut cand am traversat Ungaria si m-am trezit in Austria.Oprim la o benzinarie Shell si cumparam vigneta pentru Austria(7.7euro pentru 10 zile).
Dupa o scurta pauza pentru o apa si ceva de mancat am inceput aventura pe autostrazile austriece (daca alea sunt autostrazi...a noastra este drum comunal).Civilizatie in trafic,curatenie,parcari pentru odihna etc...o sa ajungem si noi candva la nivelul ala?(eu cred ca niciodata).

Austria am traversat-o destul de repede si am ajuns la granita cu Germania pe la ora 7 seara asa ca am hotarat ca am timp sa ajung pana la Deggendorf.Aici am si ramas peste noapte urmand ca a doua zi sa incepem portiunea finala de drum:Deggendorf-Baarlo.

autostrada in austria

intrarea in Deggendorf
Aproape fara sa simtim ne-am trezit la inceputul celei de-a treia zi de calatorie.In fata noastra se asternea Germania pe care trebuia sa o traversam aproape de la un capat la celelalt. Cu exceptia unui blocaj pe autostrada undeva pe langa Frankfurt drumul a decurs in conditii excelente.Dupa amiaza traversam granita cu Olanda .Am sunat olandezul cu care stabilisem sa ma intalnesc pe la ora 6 seara.Omul mi-a raspuns foarte amabil si intr-o ora ne intalneam deja .Dupa prezentarile de rigoare si cateva amabilitati ajungem acasa.Emotiile erau tot mai mari.Oare cum arata rulota...este ceea ce am vazut pe net...etc Realitatea m-a redus la tacere.Arata mai bine decat in pozele de prezentare.Jan (asa il chema pe proprietar) imi prezinta rulota cu toate plusurile si minusurile considerate de el.Eu sunt incantat de ceea ce vad si in 10 minute am batut palma.Am intrat in casa unde am baut o cafea si Jan mi-a inmanat actele.Era intr-o zi de sambata si Rdw -ul era inchis.
Iata-ma cu actele in mana ,cu numerele de olanda la rulota ,cu Jan zambitor si cu olanda gata de vizitat.