Ploiesti-Baarlo (Olanda)

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Bratu Dragos
Membru forum
16
Oras: ploiesti
Data nasterii: 21 Noi 1976

Ploiesti-Baarlo (Olanda)

Mesaj de Bratu Dragos »

Dupa ani multi in care cortul a reprezentat casuta de vacanta a familiei, am hotarat sa fac pasul la nivelul urmator:o mica rulota, cu dotari minim necesare, care sa ne faca , cat mai placute concediile si iesirile de weekend.
Hotararea am luat-o rapid.Vom cumpara o rulota direct de la "sursa", din Olanda. Acordul sotiei a venit foarte repede (este o impatimita a iesirilor in natura) asa ca aveam nevoie doar de gasirea unei rulote pe Marktplaats, negocierea cu proprietarul,montarea carligului la Logan si calatoria.In aparenta lucruri simple dar...Carligul l-am montat la o firma din Brasov unde am intalnit oameni foarte amabili si seriosi cu o oferta foarte avantajoasa financiar(in comparatie cu oferta Dacia).
Cautarile pe Marktplaats mi-au oferit o gama variata a ofertei si implicit putina dificultate in realizarea alegerii.Doream o rulota nu prea grea (MMA max 900 kg),cu toaleta .Mi-au placut foarte mult modelele celor de la Kip asa ca m-am decis :Kip Kompact sau Kip de Luxe.
Dupa mai multe licitatii on line am reusit sa gasesc un olandez care mi s-a parut serios si dispus sa vorbeasca cu un roman(am intalnit unii reticenti in a discuta cu romani...stim noi de ce).Cred ca am avut si putin noroc pentru ca omul s-a dovedit a fi un tip extraordinar de amabil si corect.
Lucrurile erau aranjate:carligul montat,rulota rezervata,traseul setat pe gps.
Am hotarat ca in prima zi sa ne oprim la Cluj, la un fost coleg de facultate.Plecarea din Ploiesti a fost pe la 3 dupa amiaza si pana seara la 9 eram la Cluj.Drumul...ca pe la noi.Urma ca a doua zi sa luam la drum Europa.Ne propusesem sa traversam Ungaria si Austria si sa ne oprim in Germania la Deggendorf.
Vigneta pentru Ungaria am cumparat-o din Romania ,inainte de vama cu 38 de lei pentru 4 zile (minim).Formalitatile la Bors au fost super simple asa ca in 10 minute treceam pe taram unguresc.Dimineata la 9 conduceam deja la Szolnok spre Budapesta.Drumuri foarte bune si inca nu intrasem pe autostrada.Langa Budapesta am intrat pe autostrada cu tinta Viena.Nici nu am stiut cand am traversat Ungaria si m-am trezit in Austria.Oprim la o benzinarie Shell si cumparam vigneta pentru Austria(7.7euro pentru 10 zile).
Dupa o scurta pauza pentru o apa si ceva de mancat am inceput aventura pe autostrazile austriece (daca alea sunt autostrazi...a noastra este drum comunal).Civilizatie in trafic,curatenie,parcari pentru odihna etc...o sa ajungem si noi candva la nivelul ala?(eu cred ca niciodata).
Imagine
Austria am traversat-o destul de repede si am ajuns la granita cu Germania pe la ora 7 seara asa ca am hotarat ca am timp sa ajung pana la Deggendorf.Aici am si ramas peste noapte urmand ca a doua zi sa incepem portiunea finala de drum:Deggendorf-Baarlo.
Imagine
autostrada in austria
Imagine
intrarea in Deggendorf

Aproape fara sa simtim ne-am trezit la inceputul celei de-a treia zi de calatorie.In fata noastra se asternea Germania pe care trebuia sa o traversam aproape de la un capat la celelalt. Cu exceptia unui blocaj pe autostrada undeva pe langa Frankfurt drumul a decurs in conditii excelente.Dupa amiaza traversam granita cu Olanda .Am sunat olandezul cu care stabilisem sa ma intalnesc pe la ora 6 seara.Omul mi-a raspuns foarte amabil si intr-o ora ne intalneam deja .Dupa prezentarile de rigoare si cateva amabilitati ajungem acasa.Emotiile erau tot mai mari.Oare cum arata rulota...este ceea ce am vazut pe net...etc Realitatea m-a redus la tacere.Arata mai bine decat in pozele de prezentare.Jan (asa il chema pe proprietar) imi prezinta rulota cu toate plusurile si minusurile considerate de el.Eu sunt incantat de ceea ce vad si in 10 minute am batut palma.Am intrat in casa unde am baut o cafea si Jan mi-a inmanat actele.Era intr-o zi de sambata si Rdw -ul era inchis.
Iata-ma cu actele in mana ,cu numerele de olanda la rulota ,cu Jan zambitor si cu olanda gata de vizitat.
vw sharan 1.9 tdi -Kip de Luxe 34 EK
Bratu Dragos
Membru forum
16

Re: Ploiesti-Baarlo (Olanda)

Mesaj de Bratu Dragos »

Am montat la Logan oglinzile oferite cadou de proprietar dupa care am agatat rulota. Mi se parea ciudat tare.Era prima data cand mergem cu o remorca agatata. Jan mi-a aratat cateva manevre la mersul cu spatele,la plecarea de pe loc...Eu crispat nevoie mare.Daca a vazut omul asa m-a rugat sa trec in dreapta pentru a-mi demonstra cum se conduce o masina cu rulota dupa ea.Nu credeam Loganul capabil de asemenea jonglerii.Atunci mi-a venit inima la loc si totul a devenit mai usor.Dupa primii kilometri mi se parea ca nu mai am nimic dupa mine.Ne-am cazat la camping De Berckt cu 25 euro pe noapte(2 persoane, rulota, masina,curent,piscina etc).Adevarat parc natural.Este incredibil cat sunt de civilizati.Las imaginile sa vorbeasca.

intrarea in camping
Imagine

au si ei loganul lor...
Imagine

micuta noastra casa
Imagine

camping De Berckt
Imagine
Imagine

fara bicicleta ...nu existi
Imagine
Ultima oară modificat 10 Dec 2010, 19:15 de către Bratu Dragos, modificat 1 dată în total.
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

faina prezentare...aduceri aminte...odata am facut si eu aceeasi chestie. sunt lucruri frumoase, ne mai scot din tristete in viata asta de rahat din romania.succes si sa va bucurati de rulota, dar mai ales afara.locuri frumoase sunt si la noi,dar pana ajungi la ele te imbolnavesti de hepatita cu drumurile astea.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
Bratu Dragos
Membru forum
16

Mesaj de Bratu Dragos »

Am revenit acasa cu un profund sentiment de revolta...impotriva manelistilor de Romania,impotriva taximetristilor aroganti si inculti,impotriva gropilor in care iti rupi masina desi platim taxe dupa taxe, impotriva unui sistem care nu face altceva decat sa ne batjocoreasca.
La plecarea din tara am cumparat pentru Jan (olandezul de la care am achizitionat rulota) un vin de colectie, iar pentru sotia sa un obiect de artizanat romanesc. Nu va pot spune mirarea si bucuria pe care au afisat-o la primirea micilor cadouri. La plecare Jan mi-a marturisit ca nu credea ca exista si romani corecti si cu bun simt.M-a durut extrem de tare dar asta este realitatea.
Haideti ca macar noi, cei care iubim natura si ce a mai ramas frumos din tara asta, sa fim corecti si cu bun simt. Poate noi si generatiile pe care le vom creste si educa vom reusi prin respectul fata de cei de langa noi sa schimbam imaginea de manelisti, cocalari, hoti, jegosi pe care "unii" ne-au creat-o.
Poate ca inca sunt sub impresia puternica a imaginii occidentului dar suntem cu 1000 de ani in urma si fara perspective.
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

oi fi offtopic , da nu ma pot abtine! acest sentiment o sa il ai ori de cate ori te intorci in romania. si crede ma ca am fost de ceva ori pe afara, totdeauna am un sentiment exact ca cel descris de tine.dar ma adaptez usor, usor si ii dam inainte ca nu avem ce face. :(
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
Scrie răspuns