Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Cei care au fost sanctionati... sa scrie, cazuri concrete.. Eu am discutat cu un cunoscut de la circulatie in contradictoriu... concluzia, sa nu semnez ca in instanta nu au nici o sansa. Am trimis mail la rutiera bucuresti, raspunsul l-am pus la vremea respectiva pe forum, l-am pus si acum cand s-a reluat discutia. Cele doua puncte din articol se cam bat cap in cap, dar noi ne incadram la cel cu ansamblul de pina la 3500 kg. Dar... asa e in Romania. Si pe mine m-a luat radarul din mers si m-au lasat pieton 3 luni, am dat examen si s-a redus la o luna... de curand am vazut la stiri ca la Urziceni instanta i-a dat castig de cauza conducatorului auto, dar..... prea tarziu pt mine.
Asa ca, cei care au avut probleme cu rutiera pe tema tractarii rulotei pe motiv de alin 2 mma peste 750 kg, ii rog sa scrie, sa vedem cate cazuri exista.
mai sus scrie daca nu ai citit tot ca ansamblu nu trebuie sa depaseasca 3500 kg
dancilan scrie:Asta inseamna ca poti trage cu o masina avand MMA 3500 kg o rulota avand MMA 3499 kg! Deci e ca la nemti !! cu categoria B tragi ansamblu de 7 tone (pardon 6999 kg ! ).Daca e adevarat e o mare victorie pentru rulotistii cu categoria B! ( eu oricum am C, D , E )Uraaaaaaaaaa! Merci Eugen de info!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Protector , chiar inaintea ta am zis "mea culpa" adica in latina "vina mea" , am recunoscut ca am gresit , am citit prea repede!Citeste mai atent si tu , nu face greseala mea ! :)
R O M Â N I A
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
DIRECÅ¢IA GENERALÄ‚ DE POLIÅ¢IE A
MUNICIPIULUI BUCUREÅžTI
BRIGADA DE POLIÅ¢IE RUTIERÄ‚
Număr de operator de date cu caracter personal 3223/2006
NESECRET
BucureÅŸti
Nr : 411.950 / 17.06.2009
Domnului
LIVIU PASCU
La adresa dumneavoastră înaintată prin e-mail Brigăzii de Poliţie Rutieră şi înregistrată sub nr. 411950/02.06.2009, vă informăm că posesorul permisului de conducere categoria B, poate tracta o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător cu condiţia ca ansamblul de vehicule să nu depăşeaşcă masa totală maximă de 3.500 kg.
Cu stima,
Imputernicit
Sef Brigada de Politie Rutiera
Comisar sef de Politie,
Dragomir Alina
Cristian Irimescu scrie:Cei care au fost sanctionati... sa scrie, cazuri concrete.. Eu am discutat cu un cunoscut de la circulatie in contradictoriu... concluzia, sa nu semnez ca in instanta nu au nici o sansa. Am trimis mail la rutiera bucuresti, raspunsul l-am pus la vremea respectiva pe forum, l-am pus si acum cand s-a reluat discutia. Cele doua puncte din articol se cam bat cap in cap, dar noi ne incadram la cel cu ansamblul de pina la 3500 kg. Dar... asa e in Romania. Si pe mine m-a luat radarul din mers si m-au lasat pieton 3 luni, am dat examen si s-a redus la o luna... de curand am vazut la stiri ca la Urziceni instanta i-a dat castig de cauza conducatorului auto, dar..... prea tarziu pt mine.
Asa ca, cei care au avut probleme cu rutiera pe tema tractarii rulotei pe motiv de alin 2 mma peste 750 kg, ii rog sa scrie, sa vedem cate cazuri exista.
noi am patit-o la inceputul lunii in Azuga... daca e cineva interesat sa afle ce-a iesit ma poate contacta... nu vreau sa detaliez aici...
inca un raspuns al politiei rutiere la aceasta problema
R O M Â N I A
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
DIRECÅ¢IA GENERALÄ‚ DE POLIÅ¢IE A
MUNICIPIULUI BUCUREÅžTI
BRIGADA DE POLIÅ¢IE RUTIERÄ‚
Număr de operator de date cu caracter personal 3223/2006
NESECRET
BucureÅŸti
Nr : 412. 162/ 03.08.2009
Domnului
DUTU DAN
Urmare a petiţiei dumneavoastră înaintată prin e-mail Brigăzii de Poliţie Rutieră şi înregistrată sub nr. 412.162/02.07.2009, vă informăm că potrivit prevederilor art. 30 lit. „b†pct. 3 din Regulamentul pentru aplicarea O.U.G. nr. 195/2002 republicată, fiind posesor al permisului de conducere categoria B aveţi dreptul de a conduce un ansamblu de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător.
Cu stima,
Imputernicit
Sef Brigada de Politie Rutiera
Comisar sef de Politie,
Dragomir Alina
s-a raspuns la urmatoarele intrebari adresate de mine catre dansi
,,Art. 30. – Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fara atas;
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;"
Numele meu este Dutu Dan, locuiesc in Bucuresti, sunt posesor de permis categoria ,,b" si am urmatoarele intrebari :
-de curand am deveni propietarul unei rulote[remorca speciala] cu urmatoarele caracteristici greutate proprie 712kg si greutate maxim autorizata de 1000kg , am citit cu atentie art. 30 litera b punctele 2 si 3 si sincer nu inteleg la ce tip de remorca face referire pct. 2 si la ce tip de remorca pct. 3 , asa ca ma vad nevoit sa va cer ajutorul la intelegera acestui articol , din cate am inteles eu este legal ca un posesor de permis categoria ,,B" sa conduca un ansamblu format dintr-un autovehicul tragator din categoria ,,B"<3,5 t si o remorca a carei masa total maxim autorizata sa nu depaseasca masa proprie a autovehicului tragator , acest ansamblu indeplinind si conditia de a nu depasi 3,5 t , numai ca in acest caz nu inteleg de ce la punctul 2 este facuta de legiuitor precizarea ,,si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg".
-in cazul meu intentionez sa formez un ansamblu in care atovehiculul tragator este un ,,LOGAN MCV";greutate proprie 1350 kg ,greutate maxim autorizata 1860kg,masa remorcabila cu dispozitiv de franare 1300kg si o rulota marca ,,Home Car Chateu" greutatea proprie 712kg ,greutate maxim autorizata 1000kg care este dotata cu sistem de franare propriu, intrebarea mea : este din punct de vedere legal acest ansamblu va putea circula legal fiind condus de un posesor de categoria ,,B" ?
Va multumesc pentru timpul pe care mi-l acordati si astept sa-mi explicati unde fac sau daca fac o intelegere gresita a textului de lege si daca cazul meu particular indeplineste cerintele legale .
CU RESPECT
DUTU DAN
Ultima oară modificat 24 Ian 2011, 22:35 de către dutu dan, modificat 1 dată în total.
DUTU DAN
Ti s-au dat doua urechi si o singura gura, pentru a asculta de doua ori mai mult decat vorbesti. (Proverb chinez)
Am actele de la rulota, copie de pe CI al masinii, copie de pe acest raspuns...urmeaza copie de pe Decret, usor, usor o sa ajungem sa mergem cu dosare intregi in concediu; poate o sa ne ceara si certificatul de casatorie !
Eu nu car nimic cu mine, dumneavoastra ati spus ca luati o copie de pe acest forum si eu v-am dat alta idee care e si legala; in acelasi timp va spun ca nu trebuie copie de pe decret, se gaseste in original :D
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"