Iluminare cu leduri

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Petre Florin Marius
Membru forum
16

Iluminare cu leduri

Mesaj de Petre Florin Marius »

Buna seara!
Pentru cine este interesat de iluminare interioara cu consum mic,va informez ca in magazinele Carrefour sant in vanzare la pretul de 8.5ron/buc lampi cu alimentare la 12V cu 7 leduri cu putere de 1wat.Eu am achizitionat deja si voi inlocui spoturile de 10w.
MIHAELA & FLORIN MARIUS PETRE
MEGANE II + CHATEAU CHIARA 400 tel. 0728628909.
RollandBilti
Membru forum
16

Re: Iluminare cu leduri

Mesaj de RollandBilti »

ma indoiesc ca sunt de 1 watt. poti pune o poza sa vedem si noi?
Petre Florin Marius
Membru forum
16

Mesaj de Petre Florin Marius »

Din pacate nu ma prea pricep la poze,au 7 leduri albe ,sant fabricate de Romlux.
MIHAELA & FLORIN MARIUS PETRE
MEGANE II + CHATEAU CHIARA 400 tel. 0728628909.
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

rolland@:
se prea poate sa fie asa, sa spun si de ce: eu am luat o lampa cu 24 de leduri(dispuse circular), care merge la 6v si pe ea scrie ca fiecare led are 0.1w. Am luat-o de la ELBI la pretul de 17lei.Cum ti-am mai spus vreau sa mai iau trei si sa le pun cite doua in serie; foarte avantajos: patru lampi care dau o lumina puternica si alba consuma mai putin decit un bec.
Am mai luat tot de la ELBI un felinar, tot cu 24 de leduri, care functioneaza cu un acumulator de 6v, la 100lei. Este foarte eficient si sa va spun de ce: da o lumina puternica, alba.In urma testelor pe care le-am facut a iesit sa are o autonomie de circa 24 de ore.Timp de 4 nopti l-am aprins seara cind m-am culcat si l-am oprit dimineata cind m-am trezit. Se incarca la 220v sila 12v(bricheta de la masina).
respect!
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Am fost eu la Carrefour Orhideea Bucuresti si am golit stocurile de pe raft - am luat 5 lampi cu 7 LED-uri MR11 la 8.2 RON si 5 lampi cu 18 LED-uri tip MR16 la 10.9 RON - doar atatea erau albe, de cele color nu m-am atins.
Au integrata o punte de diode (merg in orice sens la 12V) si eventual si rezistente

http://www.romlux.ro/index.php?page=pro ... to=117&l=1

Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Petre Florin Marius scrie:Buna seara!
Pentru cine este interesat de iluminare interioara cu consum mic,va informez ca in magazinele Carrefour sant in vanzare la pretul de 8.5ron/buc lampi cu alimentare la 12V cu 7 leduri cu putere de 1wat.Eu am achizitionat deja si voi inlocui spoturile de 10w.
Ma intereseaza si pe mine,sa inlocuiesc becurile la baie,2 buc,care imi consuma3,5Ah!!.M-am uitat in Carrefour,la raionul auto,dar n-am vazut.Se potrivesc in soclul de 12V unde sunt becuri de masina de 21W?La mine sunt montate in niste tuburi de plastic,ca in foto,cu soclul orientat in sus.Daca as pune acest tip de bec,ar ilumina presupun,doar in directia in care e indreptat,deci nu ar merge decat in plafon,sau lateral,eventual?Poate are cineva si ma lamureste cum lumineaza.
L.E.Din pacate,vad ca nu ataseaza foto cu detaliul lampii,nu inteleg de ce...
Pe aceasta adresa se poate vedea... http://picasaweb.google.com/videosergiu ... 2419575250 daca altfel nu merge.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

@sergiu:
incearca si vezi daca te ajuta asta cu ceva:
http://www.zexstar.com/index.php?cat=c1 ... EDuri.html
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Mersi,astea le-am vazut si eu mai demult,dar pretul lor cu transport este foarte mare,un bec la 8 ron mai mergea,da astea ar ajunge aproape la 100Ron cel mai ieftin si nu au nici dulie pentru montare.La pretul asta as putea sa montez alta lampa cu totul,dar as vrea sa pun ceva in locul existent ca oricum acolo ar arata si bine.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

Cum am spus si mai sus, pentru ilumunarea la interior, am achizitionat 4 lampi cu cite 24 de leduri fiecare.Caracteristicile fiecarei lampi: functioneaza la 6v(4 baterii de 1.5v), are in interior 4 cordoane de cite 6 leduri legate in paralel(asta inseamna ca un led merge la 6v, nu?), iar pe cutie scrie ca un led are 0.1w.
Eu vreau sa montez aceasta lampa la 12v.Si acum intervin intrebarile:
1. sa pun cite doua cordoane de leduri in paralel si apoi in serie(adica 6v+6v=12v)?
si daca acumulatorul rulotei se incarca mai mult de 12v nu risc sa ard ledurile?
2. sa pun cele 4 cordoane de leduri in serie?
si in modul asta nu mai risc sa ard ledurile, in cazul in care acumulatorul se incarca mai mult de 12v?

(Imagini sterse de administrator)

Aceasta lampa cu leduri da o lumina foarte alba, circulara(acoperind o suprafata foarte larga),puternica,consum mic; nu vreau sa renunt la ea, asa incit va rog, cine se pricepe la electrica sa dea un sfat.
Am facut o proba: din cele 4 baterii pe care le-am pus in lampa am scos una- intensitatea luminii nu s-a diminuat foarte mult; apoi am mai scos o baterie si atunci intensitatea luminii a scazut considerabil.Asta inseamna ca si la 4.5v lampa merge super.
Mentionez ca inafara de cele 4 cordoane de leduri si un intrerupator nu mai este nici o alta componenta electrica in lampa.
Rog pentru fiecare solutie pe care o aveti sa-mi spuneti si la ce rezultat de consum ajungem .
Astept cu nerabdare solutii!

respect!
Marius Beldiman

iar am gresit postarea pozelor!
pentru a le vedea rog clik dreapta pe foto si apoi apasati view
multumiri!
Marius Beldiman

Imagine