Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
am si eu o nedumerire legata de cauciucuri.
in momentul in care am fost la r.a.r aveam cauciucuri 185/70/r13 t86. acum vine partea interesanta! pe cartea de indentitate mi-au trecut 175/70/r12 t86! toate bune si frumoase dar la dimensiunea asta nu sunt cauciucuri t86 (astea suporta 530 de kg). doar t82 (430kg)! practic mi-au trecut niste cauciucuri care nu exista!
ce pot sa fac? le-am scris celor de la burstner (modelul e city 4312ts cu mma 990kg) dar nu am primit raspuns. in certificatul de tip nou nu e trecut nimic si vreau sa schimb cauciucurile avand in vedere ca sunt la limita . a se vedea si topicul : viewtopic.php?f=1&t=2788
as vrea sa pun ceva mai serios dar nu stiu ce marimi ar fi compatibile.
Din cele scrise de tine am dedus ca dimensiunea cauciucurilor trecuta in CIV este R12... Pai R12 sunt cauciucuri de Tico, adica mai mici in diametru :shock: :shock:
Ar trebui sa te duci din nou la RAR si sa ceri corectarea acestei greseli care le apartine. Sunt convins ca in CIV-ul original erau trecute cauciucuri cu R13, deci cei de la RAR, cand au eliberat CIV-ul, au scris gresit...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
am scris gresit. cei de la rar au recomandat 175/70/r13 t86 (in mesajul anterior am tastat 12 in loc de 13). restul teoriei ramane valabil. la dimensiunile de 175/70/r13 exista maxim t82. teoretic poate pe doua roti maxim 2x430 kg. adica sub cei 990 cat e mma-ul rulotei mele.
as vrea sa bag ceva r14 sau r15 dar nu stiu ce dimensiuni s-ar potrivi.
cand am cumparat rulota era doar ceva act francez de la primarie si nu erau trecute dimensiunile cauciucurilor.
m-am tot uitat si ma gandesc sa pun 195/65 R15. astea merg pana la 91t adica 2x615kg.
am primit si raspuns de la buerstner si mi-au promis ca pana luni imi trimit modelul original cu care a fost echipata rulota.
Dar un cauciuc R15 mai are loc sub rulota ??? Daca original este R13 - exista riscul sa loveasca contraaripa, sa frece sau chiar sa o rupa, sau mai rau, la o groapa sa agate o bucata de dusumea... Totusi vorbim de 2 inchi in plus la diametrul jantei, si inca ceva la grosimea anvelopei. La 195/65 R15 creste cu 25.4 mm janta si scade "carnea" cu 5 mm - in total ai 20 mm in plus spre contraaripi. Si mai ai si anvelope mai subtiri, amortizeaza mai prost socurile...
Incearca mai bine sa ramai pe R13 si sa iei 165/70/R13 - exista chiar si T88. Nu uita si ca vreo 50 kg se sprijina pe masina, deci si 82 e bun (82 e 475 kg ?).
Sanatate!
ziceam la inceput ca am dubii legate de faptul ca r13 este cauciucul original. ce cauciucuri mi-ai recomanda? vreau ceva care sa duca vreo 560-600 de kg.
Roland, aceleasi cauciucuri le am avut si eu pe rulota. CU exact aceeasi problema in C.I>, doar ca eu am luat-o gata inmatriculata. Spun ca le-am avut, deoarece unul a explodat saptamina trecuta si crede-ma, e printre cele mai aiurea senzatii care le poti avea.
Deci, iti recomand sa ramii pe aceeasi dimensiune dar pune C-uri. Le gasesti in Timisoara, la 210 ron bucata cu montaj/echilibrat inclus. Daca vrei, suna-ma si-ti dau detalii cu nr de telefon de la furnizor.