priza 13pini-7pini

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Titel Cojocaru
Membru forum
15

priza 13pini-7pini

Mesaj de Titel Cojocaru »

prietenul meu si-a luat o rulota din germania si are mufa cu 13 pini.masina cu care trage este renault clio 80CP si s-a dus la reprezentanta sa-si puna carligul cumparat cu mufa de 13pini si i-a spus ca nu poate sa-i monteze acea mufa ca nu-i instalatia electrica prevazuta pt 13 pini.eu pe masina mea am mufa 13pini si pe rulota 7pini dar am gasit cu greu o mufa intermediara si este ok.va rog un sfat ce poate sa faca sau cineva care stie sa ii faca legaturile daca se poate.multumesc.
0769267947 mitsubishi pajero+fendt 510
Radu Vasile
Membru forum
16

Re: priza 13pini-7pini

Mesaj de Radu Vasile »

Va pot da eu o mufa 7-13 pini.
Cine vrea sa para mai destept isi arata prostia.
Titel Cojocaru
Membru forum
15

care ar fi pretul va rog sa-i transmit prietenului meu?mai am o intrebare mufa asta intermediara asigura si curentul constant in rulota deoarece ea nu are baterie proprie?
Ultima oară modificat 25 Iun 2009, 16:06 de către Titel Cojocaru, modificat 1 dată în total.
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Am mers si eu ceva timp pe adaptorul 7-13. Nu-ti merg toate in rulota! Instalatia cu 13 pini ptr masina este in jur de 100 Ron. Un electrician auto se va descurca sigur sa o monteze.
Titel Cojocaru
Membru forum
15

el are mufa de 13 pt masina dar cei de la renault au spus ca nu poate sa o monteze ca instal elect a masinii nu se potriveste cu aceasta mufa.
Catalin Popescu
Membru forum
16

Mesaj de Catalin Popescu »

Cum adica,nu se potriveste?! Sa nu fie cu suparare,dar nu trebuie sa se potriveasca nimic,pur si simplu,electricianul "ia"de la masina fix ce are nevoie:masa,semnal,ceata,+permanent..etc.O sa vada ca la alte service-uri se poate !
Bafta !
Hilux Vigo + Knaus 500
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

@Titel: Prietenul tau are instalatia electrica cu modul electronic sau, pur si simplu, cu un cablu cu 13 conductoare de diferite culori? Intreb acest lucru deoarece, acel modul electronic se cupleaza in instalatia electrica a masinii printr-o cupla special prevazuta in acest scop. Este posibil ca varianta de Renault pe care o are prietenul tau sa nu fie prevazuta cu acea mufa si atunci raspunsul celor din Service, desi incomplet, este corect. Rezolvare exista; substituirea acelui modul electronic cu o instalatie electrica "clasica", cu conductoare conectate direct la luminile de circulatie si circuitele suplimentare conform reglementarilor in vigoare.

Daca ai nevoie de detalii, scrie-mi pe adresa din semnatura.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Titel Cojocaru
Membru forum
15

multumesc frumos dar s-a rezolvat
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

Salutare!
Vreau sa-mi cumpar pt masina o priza cu 13 pini. Mai am nevoie de un adaptor care la un capat are mufa 13 pini (tata) ce se cupleaza in priza cu 13 pini de la masina si la celelate doua capete cate cabluri cu doua mufe cu 7 pini (mama). Cele doua mufe cu 7 pini se vor cupla cu cele doua mufe cu 7 pini (una neagra si ceallata gri) care sunt pe caravana (mufe tata).
( Sper sa nu fi incurcat "mama" cu "tata" :roll: )
La priza auto m-ar interesa si cablurile pe culorile care sunt in schema, cu mufele care vin la priza de la lampile din spate de la Passat (modelul meu este Vw Passat break, 1995). La cea cu 7 pini care o am in acest moment pe masina nu am cabluri colorate, am facut o adaptare cu ce aveam pe acasa.
Aveti idee de unde as putea cumpara asa ceva in Romania?
Va atasez si niste poze cu priza si adaptorul de care am nevoie.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Gabi, aici gasesti ninformatii despre cele doua mufe cu 7 pini S si N cum sunt ele codificate. In mod NORMAL rulota are o mufa N.
Daca are si conexiunile SUPLIMENTARE are si o mufa S.viewtopic.php?f=24&t=880
Poti incerca sa cumperi de la Knott din Bucuresti http://www.knott.ro/CatalogKnott/Catalo ... .62-64.pdf
Orice problema are o rezolvare practica
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

Sandu Toma scrie:...
Daca are si conexiunile SUPLIMENTARE are si o mufa ...
Banuiesc ca mufa “N” este cea cu negru iar mufa “S” este cea gri cu conexiunile suplimentare (din foto”2 cuple exterior” de mai sus).
Pana acasa am folosit la tractare mufa “N”. Am inteles ca mufa “S” are rolul de a furniza curent, in timpul mersului, celorlalti consumatori de 12v (frigider, congelator, baterii apa, etc).
Ca sa le pot folosi pe ambele m-am hotarat sa pun pe masina o priza cu 13 pini, iar conexiunea sa o fac prin intermediul acelui adaptor.
Mufele si adaptorul le-am gasit (in Anglia) insa voiam sa vad si o oferta de la noi, fiindca e foarte scump transportul din UK. Am luat legatura si cu Peti, insa dumnealui este plecat in Ungaria.
Probleme pe care inca nu am rezolvat-o e cu firele colorate pt curent (cu conectorii aferenti) care imi trebuie la masina. Acestea inca nu stiu de unde sa le iau. :( M-am uitat pe catalogul Knnot insa nu le-am vazut. Le-am trimis un mesaj, sper sa primesc cat de curand raspundul dumnealor.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Uite aici: viewtopic.php?f=24&t=880&start=0 te-ai uitat?Este semnificatia culorilor la priza cu 13 pini de pe masina.Nu asta te interesa?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns