Retete neaose

retete culinare impartasite de pasionati
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
George Burneci
Membru forum
Mesaje: 161
Membru din: 28 Noi 2007, 18:07
17
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de George Burneci »

Boti :D ,Praf de gust ,sau Weijyng este un glutamat monosodic, un praf de culoare alba ( asemanator cu Angel dust)sau pe Romaneste ,potentiator de gust.
tel 0766 631 021
parpaneata

Stiuca umpluta.

Mesaj de parpaneata »

Va pun pozele. Reteta e de la Mariana Burneci. :D
Imagine

Imagine

Imagine
Torok Botond
Membru forum
Mesaje: 84
Membru din: 06 Mai 2008, 21:19
16
Localitate: Tg. Mures
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de Torok Botond »

Ultima poza ce este?
@boti
Tg. Mures

FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746

... go hard, or go home ...
parpaneata

Re: Retete neaose

Mesaj de parpaneata »

Stiuca mai Boti! Iti scrie reteta acum!
Dan Cilan
Membru forum
Mesaje: 635
Membru din: 13 Apr 2008, 20:08
17
Localitate: Zalau
Contact:

Crap la cuptor

Mesaj de Dan Cilan »

Se ia una bucata crap de Dunare ( neaparat de Dunare :D prietenii stiu de ce ! )Se taie bucati si se aseaza intr-o tava peste un pat facut din morcovi , cartofi si ceapa taiata rondele (a la Parpa :D )
HPIM9759.JPG
HPIM9760.JPG
HPIM9761.JPG
Dupa circa 45 minute se scoate din cuptor , se pune peste fiecare bucata de peste cate o felie de rosie si una de lamaie peste care se toarna un sos facut din usturoi frecat cu ulei in care s-a turnat vin alb ,lamaie stoarsa si patrunjel .
HPIM9763.jpg
Gata , iata produsul final :
HPIM9764.jpg
HPIM9766.JPG
Legumele :
HPIM9767.JPG
Iar la desert bineinteles vin alb , branza cu mucegai , fructe uscate si struguri.
POFTA BUNA !
HPIM9770.JPG
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
18
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Re: Retete neaose

Mesaj de Petrescu Eugen »

PLACHIE DE PESTE CU BORS DE PUTINA

Fiindca e toamna si este stiuca, e vremea unei plachii, cum numai în Dobrogea se face (parerea mea! :D ).
Se poate folosi neaparat stiuca, biban, salau, apoi - crap, caras, babusca, albitura, platica - ce gasiti.
Ne apucam de treaba!
Curatam si taiem pestele, apoi îi dam un praf de sare (foto 1).
Curatam doua cepe potrivite, doi ardei si un ardei iute (ciusca) - foto 2, pe care le taiem si le punem în tuci la calit cu doua-trei linguri de ulei pe aragaz cca. 3-4 min. (foto 3), apoi stingem legumele cu un pahar de 200 ml de suc de rosii (foto 4).
Luam tuciul de pe foc, presaram peste legume niste leustean uscat si asezam pestele pâna acopera legumele (foto 5).
Se adauga un pahar de apa sa nu se prinda ceapa de fund si se baga tuciul la cuptor pentru cca. o jumatate de ora, de când începe sa clocoteasca zeama (la sfârsitul timpului pestele trebuie sa fie rumenit pe partea de deasupra) - foto 6.
Se scoate tuciul si se adauga cca. un litru de bors de putina (eu îl pun nefiert) sau mai mult (1,5 l) daca încape în tuci.
Se presara marar, leusten si frunze de telina uscate (neaparat uscate ca au alt gust) si se baga din nou în cuptor pentru cca. 15 min., la un foc mai mic sa nu dea afara când clocoteste.
Acum plachia e gata! (foto 7).
Lasati-o sa-si traga sufletul si apucati-va de mamaliga. :roll:
Turnati tuica în pahare, rasturnati mamaliga pe fund (foto 8). Mmmmmmmmm! :wink:
Pofta buna!!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Dan Cilan
Membru forum
Mesaje: 635
Membru din: 13 Apr 2008, 20:08
17
Localitate: Zalau
Contact:

Re: Reteta neaosa greceasca

Mesaj de Dan Cilan »

Pe o lipie ( daca nu gasiti de cumparat , se face o clatita , fara zahar ) se pun: rondele de ceapa , rondele de rosii , cartofi prajiti si carne ( pui , vita sau porc ) prajita in unt cu condimente ( busuioc si oregano ) , taiata fasii subtiri peste care se toarna sosul tzatziki.
Sosul tzatziki se face din :
- 200 gr.iaurt
- 200 gr. smantana
- 4 catei usturoi pisat
- castravete taiat marunt , marunt ( cubulete mici )
- sare, piper.
- patrunjel tocat
Toate se amesteca si se lasa la racit.
Ingrediente:
HPIM1938.JPG
Sosul gata
HPIM1945.JPG
Ingrediente souvlaki :
HPIM1959.JPG
carnea se prajeste in unt...
HPIM1960.jpg
Dupa ce se prajeste , se taie fasii , apoi se rumeneste din nou impreuna cu condimentele ( doar busuioc si oregano !)
HPIM1962.JPG
Pe lipie se aranjeaza rondelele de ceapa , rosii , carnea si cartofii prajiti.
HPIM1965.jpg
Se toarna deasupra sosul.
HPIM1970.JPG
Se poate servi si ca o shaorma.
HPIM1971.JPG
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Ramona Vieru
Membru forum
Mesaje: 93
Membru din: 17 Oct 2008, 15:44
16
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 27 Iul 1981
Localitate: bucuresti
Contact:

Gogoasa infuraiata!

Mesaj de Ramona Vieru »

Incrediente necesare, ulei,oua,drojdie,lapte,sare,zahar sau miere si un praf de zahar vanilat.
Drojdia se dizolva intr-o cana de lapte caldut,in 800 de grame de faina se adauga 2 oua, un praf de sare, laptele (puteti adauga mierea in lapte) sau zahar dupa caz , mai puteti adauga si o lingura de ulei de masline....Toata compozitia se framanta foarte bine si se lasa la dospit 2-3 h(intr-un loc calduros).
Fişiere ataşate
DSC00208.JPG
(85.17 KiB) Descărcat de 1104 ori
DSC00206 [].JPG
(67.31 KiB) Descărcat de 1106 ori
DSC00203.JPG
(78.18 KiB) Descărcat de 1105 ori
DSC00204.JPG
cu o sucitoare se intinde coca
(76.74 KiB) Descărcat de 1104 ori
DSC00205.JPG
se foloseste diferite forme......se poate folosi si o cana
(75.12 KiB) Descărcat de 1101 ori
DSC00207.JPG
Rezultatul....satisfacator
(73.62 KiB) Descărcat de 1105 ori
vieruramonacarmen@yahoo.com
Fam.Vieru:0722737481
P.S.Traiasca albinele care ne polenizeaza florile.
Torok Botond
Membru forum
Mesaje: 84
Membru din: 06 Mai 2008, 21:19
16
Localitate: Tg. Mures
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de Torok Botond »

Muschiulet de proc, umplut cu branza de burduf,cu sos de cirese cu sangria


Se ia o bucata de muchiuleti de porc si se curata de pielite. Se taie in lung, pana la mijloc si se dechide.Se acopra cu o bucata de plastic mai gros sau punga sau folie si se bate bine de tot.
Pentru umplutura punem 200g branza burduf intr-un castron si se taie verdeata de la o ceapa verde si de la un usturoi verde. Se amesteca cu branza si se condimenteaza cu piper negru macinat.
Branza se aseaza peste carne si se face rulou. Antentie la capete, sa fie "etanse", altfel se scurge umplutura.Eu am patit :P Carnea se leaga cu sfoara la distante de cca 5 cm.
Intr-o tigaie cu o diametru mai mare, se pune putin ulei si se prajeste rulada imprejur, pana capata o crusta, cam peste tot. Se scoate din tigaie si se aseaza intr-o tava si se introduce la cuptor, preincalzit la 200 grade. Se lasa cca 20 de minute. Se scoate si se aseaza pe o tava mai mare, se acopera cu o folie si se lasa asa pana la servire. Inainte de servire se inlatura sfoara cu care s-a legat rulada.

Sosul: In tigaia in care s-a prajit rulada, se pastreaza uleiul.Incingem uleiul si adaugam ciresele fara seminte. Se trage un pic si se toara 100 ml de sangria (vin dulce, pbtinuta din fructe) sau daca nu este, un vin rosu dulce. Se mai adauga o lingura de zahar. Se fierbe la foc mic, pana scade si se ingroasa. La sfarsit mai adaugam o bucata de unt si amestecam pt ca sosul sa capate o textura mai fina :)

Cartofii: Se spala cartofii noi si se curata se coaja. Ungem cartofii cu ulei de masline, condimentam cu sare, piper si rozmarin. Cate una se inveleste in folie de aluminiu. Se introduce la cuptor cca 30-35 de minute.
@boti
Tg. Mures

FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746

... go hard, or go home ...
Torok Botond
Membru forum
Mesaje: 84
Membru din: 06 Mai 2008, 21:19
16
Localitate: Tg. Mures
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de Torok Botond »

:arrow:
@boti
Tg. Mures

FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746

... go hard, or go home ...
Torok Botond
Membru forum
Mesaje: 84
Membru din: 06 Mai 2008, 21:19
16
Localitate: Tg. Mures
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de Torok Botond »

:arrow:
@boti
Tg. Mures

FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746

... go hard, or go home ...
Dan Cilan
Membru forum
Mesaje: 635
Membru din: 13 Apr 2008, 20:08
17
Localitate: Zalau
Contact:

Ciuperci a la Belis

Mesaj de Dan Cilan »

Se culeg niste ciuperci ( Amanita rubescens ) de pe langa coliba...

Imagine
Imagine

apoi se spala ...

Imagine

in timp ce intr-o tigaie se prajeste o ceapa tocata , se taie ciupercile bucatele potrivite...

Imagine
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Scrie răspuns