Saptamana trecuta am fost la o intalnire transfrontaliera a autorulotistilor care s-a desfasurat la campingul thermal Martfu. Toate bune si frumoase pana duminica dimineata , cand m-am trezit ca pe jos curge apa siroaie ! Am cautat sursa inundatiei...si nu a fost deloc placut sa constat ca apa curge din pompa elctrica in timpul functionarii... :( ! Am demontat obiectul cu pricina (si am mai contribuit si eu la o portie de apa in plus pe jos-toata apa din conducte, robinete, boiler, rezervor spalare wc s-a intors si a curs pe jos :evil: , neavand la indemana nici un cleste de "clampare" cu care sa strang furtunul respectiv). Dupa demontarea pompei am constatat si sursa scurgerii: membrana tricamerala s-a uzat in unele zone, cauciucul a disparut si a ramas doar panza de armare. Am facut un tur de vizita pe la cei peste 50 de participanti, in speranta ca voi gasi o membrana de rezerva la cineva...dar fara succes. Cum de regula nu ma las pana nu gasesc o solutie am incercat sa impermeabilizez zonele obosite prin ungere cu rasina dintr-un lipici bicomponent la care am adaugat doar o infima cantitate de intaritor. A functionat! Montand la loc totul apa nu a mai curs, pompa isi facea treaba ca si inainte. Din cauza ca nu am pus decat o cantitate mica de intaritor rasina a ramas moale, dar totusi avand rezistenta necesara. Luni am facut o vizita la un magazin de specialitate din Budapesta, dar bineinteles ca nu am gasit kit de reparatie pentru pompa mea Fiama Superflusso S20...asa ca am plecat de acolo cu o pompa noua-nouta Aqa8...si mai sarac cu 100 de euro. Azi montez pompa noua...desi cea reparata inca functioneaza....dar parca nu-mi vine sa mai ud odata tot mobilierul :roll:
Ca un sfat: din cutia de "prim ajutor" al RV-lui sa nu va lipseasca lipici bicomponent care poate fi util in multe situatii si nici un cleste de clampare furtune elastice!!!