Adaptor de la 7 la 13 pini

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cristian Calin
Membru forum
17

Adaptor de la 7 la 13 pini

Mesaj de Cristian Calin »

La masina am priza cu 7 pini si la rulota am priza cu 13 pini. Nu am probleme in ceea ce priveste functionarea luminilor exterioare ale rulotei, exceptind doar faptul ca am ceata aprinsa permanent (va trebui sa scot becul de la rulota) si in rulota nu functioneaza nimic cind este conectata la masina.
Ma intrebam daca exista vreun adaptor care sa suplineasca, macar partial, functiile pierdute prin nefolosirea unei prize de 13 la 13 pini.
Fişiere ataşate
Priza masina [640x480].jpg
(75.16 KiB) Descărcat de 737 ori
Priza rulota [640x480].jpg
(75.67 KiB) Descărcat de 737 ori
Skoda Octavia II 1,9 Tdi DSG + Chateau La Car 395

E-mail:
calincristian.ro@gmail.com
calincristian_ro@yahoo.com
Telefon mobil:
0720.220.809
George Marcu
Membru forum
18

Re: Adaptor de la 7 la 13 pini

Mesaj de George Marcu »

Adaptor exista dar nu poate suplini niste functii/fire care-ti lipsesc din mufa masinii.
In general adaptoru permite doar cuplare inre cele 2 tipuri de mufe, la tine vad ca deja merge.
Eu mi-am luat adaptor ca nu se pupau si pana la urma am luat priza cu 13 la masina ca altfel nu aveam toate functiile disponibile.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

De fapt. iti trebuie o priza 7+6, deoarece pe langa cei 7 pini "clasici" mai sunt 6 "subtiri"
La cea cu 13 toti pinii au acelasi diametru.
Orice problema are o rezolvare practica
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Cristi,

Solutia cea mai simpla si mai eleganta: schimbi ambele cuple cu un set de cuple cu 13 pini (modelul cu pini de acelasi diametru - cum spunea Sandu) SI completezi circuitele electrice ale masinii cu celelalte circuite pe care acum nu le ai: 12V permanent, 12V prin cheia de contact, lumina de mers inapoi (vezi pe sectiunea tehnica subiectul despre cuple si circuite electrice). Cum spunea si George, adaptoare exista, insa tie iti lipsesc si circuite de la masina catre rulota.

Conductoarele folosite pentru circuitul de 12V permanent si 12V prin cheia de contact trebuie sa aiba sectiunea minima de 2,5 mmp, deoarece curentul care trece pe acolo este destul de mare si o astfel de sectiune te fereste de necazuri.

Obligatoriu de verificat intreaga instalatie electrica, deoarece povestea cu lumina de ceata aprinsa in permanenta nu este in regula. Prima parere este ca lumina de ceata de la rulota este conectata la luminile de pozitie si cand aprinzi luminile de pozitie le faci ochii praf celor din spatele tau :evil: . Daca, in urma verificarilor, se dovedeste ca nu este asa, trebuie verificate toate circuitele pentru descoperirea "cauzei motivului" :).
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Cristian Calin
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Calin »

Multumesc pentru sfaturi. Cred ca o voi lasa asa cum este cu exceptia faptului ca voi schimba reprezentanta Skoda pentru a gasii "buba" la partea electrica.
Skoda Octavia II 1,9 Tdi DSG + Chateau La Car 395

E-mail:
calincristian.ro@gmail.com
calincristian_ro@yahoo.com
Telefon mobil:
0720.220.809
Scrie răspuns