Sfaturi cumparare rulota din Germania

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Satnoianu Tudor

Re: Sfaturi cumparare rulota din Germania

Mesaj de Satnoianu Tudor »

Multumesc mult si pentru aceasta informatie .Cum v-am mai spus sunt dator cu o bere pe care o voi da la una din întâlnirile noastre începând cu luna iunie dupa ce ma întorc din concediu 8)
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Sa-ti fie de folos si concediu placut! :)
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Satnoianu Tudor

Salut .Va deranjez din nou cu o problema.Am gasit o rulota cu numere de export de Germania dar am înteles ca e din Anglia.Cel care a adus-o a zis ca în Anglia rulotele nu se înmatriculeaza dar ca a luat numere de export din Germania ca sa poata intra cu ea in România .Rulota nu are carte de identitate ci numai factura de cumparare din Anglia.Acum nu stiu daca e de ajuns numai factura asta de achizitie.?ti?i mai multe sa-mi spune?i ,se poate înmatricula numai cu factura ?
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Intreaba la serviciul Inmatriculari. Ei stiu cel mai bine.Ia informatia de la sursa sigura , nu dupa ureche !
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Tudor,

Intr-adevar, rulotele in Marea Britanie nu se inmatriculeaza. Insa inainte de inmatriculare, trebuie sa mergi la RAR si sa ceri eliberarea C.I.V. Unul din actele necesare pentru elilberarea C.I.V. este documentul omolog eliberat de RAR-ul din tara de origine (TuV in Germania, RDW in Olanda). Fara acest act, de obicei RAR-ul nu elibereaza C.I.V. Cel mai bine este sa intrebi la reprezentanta RAR din orasul tau, caci sunt si cazuri in care se poate (masinile aduse din Franta vin fara C.I.V. si se inmatriculeaza totusi, deci RAR elibereaza C.I.V.)

Unul dintre colegii de pe forum - Sorin Pascalin ("Tarzan") a cumparat o rulota direct din Marea Britanie si ar fi cel mai in masura sa iti spuna ce acte a primit. Poate citeste si te lamureste :).
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Satnoianu Tudor

Multumesc mult pentru raspuns.
Satnoianu Tudor

Am mai gasit un lucru de lamurit .Aveti idee cam cât este vigneta in Germania ,Austria ,Ungaria, Cehia si Slovacia pentru rulota?Sau tot asa e numai pentru vehiculul tractor ca în România.Multumesc anticipat si pentru acest raspuns.Multumesc pe aceasta cale si domnului Sandu Toma despre informarea cu rovigneta.
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Numai vehiculul tragator are nevoie de vigneta !
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Oprisan Emil
Membru forum
16

Mesaj de Oprisan Emil »

Nu vreau sa fiu cosiderat "acid", :lol: dar cu un simplu "search" s-ar fi vazut ca s-au postat o multime de informatii legate de vignete. Oricum, aici e putin off topic subiectul. Dar ca sa nu fiu doar distructiv ci si putin constructiv, repet ca Elvetia a fost singura tara in care mi s-a cerut vigneta si pentru rulota si asta pe un an de zile - 30 euro. Plus masina 30 euro - pe un an de zile. Austria si Ungaria percep aproape 8 euro pt 4 zile - orice autostrada. Italia, Franta si altele asemenea percep taxe pe distante de autostrada, adica pe bucatele.
Dar, repet...un simplu "search" e de ajuns....Succes. :lol:
Suntem rezultatul deciziilor noastre...
Satnoianu Tudor

Buna ziua la toata lumea.Am gasit un parc de rulote in Germania .Se numeste Auto-Nord.Stie cineva ceva detalii despre ei.Adica în afara de întocmirea actului de vînzare cumparare tot ei îmi fac si numerele de export ?Sau trebuie sa alerg eu dupa numere si asigurare.Multumesc înca o data pentru ajutorul acordat.
Marin ciprian
Membru forum
15

Mesaj de Marin ciprian »

salutare -pai cel mai simplu ar fi sa le spui ca iei rulota daca iti fac ei numere, daca nu vor le ceri actele factura si adresa exacta la numere ,bagi pe gps lasi rulota la parc iar la nr.nu ai cum sa nu te descurci ( prima data la asigurare si te indruma ei la ce ghiseu sa mergi in functie de ce nr vrei de tol pe o luna sau de tranzit pt 5 zile.) sau ti o aduc eu :lol:
mercedes 124 +swift corniche.
Satnoianu Tudor

Salut pe toata lumea .Vacanta din care tocmai m-am întors a fost o reusita.Am reusit sa-mi achizitionez si rulota mult visata un Dethleffs Rondo din 94 de care ne-am îndragostit (eu +sotia)pe loc .Am luat-o de la un autohause de rulote din Nurnberg,si cu toate ca administratorul nu vorbea engleza ne-am inteles destul de bine.El a stiut sa-si prezinte marfa asa ca nu a fost nevoie sa-l intreb prea multe în afara de prezentarea si probele care le-a facut el.Actele ne-au costat 130€ cu numere de export pe 30 zile dupa care mi-am început concediul care,cu casu?a-n spate ,a fost foarte frumos.Mai multe detalii si poze am sa dau in prezentarea din rv-ul meu.Va multumesc pentru sfaturile primite care mi-au fost de folos. Acum sunt un rulotist :D .
Scrie răspuns