Sfaturi cumparare rulota din Germania

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Sfaturi cumparare rulota din Germania

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Satnoianu Tudor scrie:Cred ca nu m-am facut înteles.E vorba de o rulota achizitionataîn Germania.Eu intentionez sa-mi fac si concediul prin Europa asa ca nu ma pot cara cu o butelie dupa mine pâna în Germania. Multumesc oricum pentru informatii.
Poate gresesc, dar daca dai 2000 euro pe rulota, mai conteaza 40-50 de euro o butelie?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Satnoianu Tudor

Mesaj de Satnoianu Tudor »

Nu de bani era problema .Ma gândeam ca ajung acolo cumpar rulota si hai sa-mi fac concediul,numai ca nu pot pregati ceva la aragazul din noua mea casa pentru ca nu am butelie.Acum m-am lamurit si cu ocazia asta tin sa va multumesc înca o data si ramân dator cu o bere pe care o voi da incepând cu luna iunie la una din întîlniri. :D
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

Drum bun si concediu placut!
Tavi
RO +40745007103
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Sa postezi cum s-a terminat filmu' :D. Adica ce ai cumparat pana la urma si cum e cu butelia...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Satnoianu Tudor

Sa fii sigur de asta .Multumesc înca o data celor care m-au ajutat cu raspunsuri si va rog sa ma mai suportati în continuare daca mai am vreo întrebare de începator :D
Satnoianu Tudor

Scuze .Înca o intrebare.Rulotele vin dotate cu cric sau trebuie sa iau unul de acasa? Cricul de la masina l-a? putea folosi??i înca ceva ,sistemul antibalans se monteaza u?or?Ma gândesc ca daca gasesc o rulota fara sistem antibalans si voi cumpara unul de pe acolo.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Rulotele nu vin din dotare cu cric, iar de folosit, cred ca este recomandabil de folosit un cric hidraulic de 2t (metro, Selgros 30 Ron) la care va trebui sa adaugati cel putin un "dulap" de lemn de 20x20 cm, in cazul in care va trebui sa ridicati rulota pe un teren moale, nu pe asfalt.
Pozitionarea cricului se va face pe sasiu, cat mai aproape de roata, iar masina si rulota vor trebui sa aiba frana de mana trasa.
Pentru montarea unui sistem antibalans va trebuie niste chei (uzual de 19mm) si putine cunostinte de mecanica, operatiunea se poate face in 30 de minute.
Orice problema are o rezolvare practica
Satnoianu Tudor

Multumesc mult.V-am spus, daca am sa va mai sâcâi cu câte o întrebare ,va rog sa nu va suparati.Sunt începator . 😉
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Orice intrebare a ta, va gasi un raspuns aici si sunt sigur ca se vor gasi colegi gata sa te ajute :D
Orice problema are o rezolvare practica
Satnoianu Tudor

Va mai deranjez cu o întrebare.Eu am priza de la cârlig cu 7 pini.Stiti cumva rulotele au ?techerul cu 7 pini sau cu 13?
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

Nu stiu personal sa-ti spun exact din ce an s-au introdus modelele cu 13 pini, dar au in general rulotele mai noi, cele mai vechi au 7 pini. Oricum, exista adaptoare si sunt relativ usor de gasit.
Tavi
RO +40745007103
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Nu exista, din cunostintele mele, o data certa de introducere a cuplelor electrice cu 13 pini. Stiu ca, incepand cu 1998 s-a modificat semnificatia pinului 2 din cupla cu 7 pini: din alimentare a consumatorilor din rulota, acest pin a devenit lumina de ceata pentru rulota.

Cum spunea si Tavi, in cazul in care cuplele de la masina si de la rulota sunt diferite, exista adaptoare care sa acopere toate posibilitatile.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Scrie răspuns