Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am vazut pe forum multi rulotisti care fac iesiri pe timp de iarna, pentru care am tot respectul si consideratia. Vreau sa spun ca înca nu am îndraznit sa scot rulota iarna. De aceea vreau sa întreb daca, si ce pregatiri trebuiesc facute pentru a putea iesi cu rulota în conditii de iarna. Aici ma refer la izolarea termica a rulotei, la problemele legate de temperatura exterioara scazuta si la lucrurile neplacute care se pot întâmpla pe timpul unei iesiri de iarna.
Cand iti faci bagajele pentru vacanta, ia-ti jumatate din haine si dublu bani.
Ionele, daca iti functioneaza corect Truma si incarci butelia cu GPL de iarna...restul sunt ...mici detalii :lol:
Izolare suplimentara a rulotei nu-ti trebuie. Am vazut rulote care la -10 grade afara, aveau inauntru +25 sau 30 de grade (se stiu ei care au sotii friguroase :lol: )
Trebuie doar sa ai o mica sursa de incalzire la butelie in caz de geruri extreme (patura electrica, iesire de la Trumavent in compartimentul buteliei, butelia bine izolata, etc)
De asemeni trebuie sa ai grija ca rezervoarele de apa sa fie la interior si sa nu ai trasee de furtune de apa la exterior. Mare atentie la scurgeri, pentru ca pot ingheta cu efecte nedorite.
Si in ultimul rand, inainte de "retragerea la garaj" trebuie temeinic golite toae lichidele (rezervor, boiler, WC, ...etc, suflat pe furtune, pentru a evita efectele dezastruoase ale inghetului)
Succes, ca dupa cum evolueaza vremea...iarna nu a trecut...inca :lol: :lol: :lol: