Sfaturi cumparare rulota din Germania

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
bitu_costi

Re: Sfaturi cumparare rulota din Germania

Mesaj de bitu_costi »

Acelasi lucru si pe mobile.ro, nici o diferenta, sau mai bine zis doar de limba, aceleasi informatii in lb. romana.
Satnoianu Tudor

Mesaj de Satnoianu Tudor »

Din mobile.ro am scos vreo 15 adrese de autohausuri dar majoritatea din nordul Germaniei,ma gândeam poate are cineva adrese din partea centrala sau de sud.Da stiam mobile,ro e varianta tradusa a lui mobile.de.Multumesc totusi pentru informatie.Am înteles ca ar fi ceva parcuri în zona Munchen ,si de aici ar fi bine daca as primi ceva locatii.
Satnoianu Tudor

Salut la toti RV-istii.Mai am o întrebare.Când achizitionezi o rulota din Germania trebuie neaparat sa fie cu verificarea tehnica facuta? Oricum verificarea se face în România la RAR pentru înmatriculare.La noi în România verifica si instalatia de gaz?
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Rulota NU poate fi inmatriculata cu numere germane de tranzit fara TUV-ul la zi. Deci e obligatoriu sa aibe verificarea tehnica. In Romania inca nu este obligatorie verificarea la gaz. La RAR nu au treaba cu interiorul rulotei . Verifica numai dimensiuni, greutate, lumini, frine, serie sasiu...
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Daca iei numere galbene ( valabile 5 zile ) le poti pune pe orice autovehicul , chiar daca nu are verificare ( TUV ) !
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Satnoianu Tudor

Multumesc mult pentru informatii.Ramân dator cu o bere.Din iunie intru si eu în rândul lumii si la una din întâlniri ma voi putea achita de datorie. 8)
Satnoianu Tudor

Înca ceva ,am intrat pe câteva adrese de parcuri si nu ma pot lamuri cu un lucru,nu am vazut nici o rulota echipata cu butelie.Butelia intra în dotarea rulotei sau trebuie cumparata separat?Daca se cumpara separat ave?i idee cam cât costa una?
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

Pai cat costa o butelie in Romania? Intre 30 si 50 RON (goala) cred, nu? Trebuie intrebat la orice statie de benzina ce vinde si butelii.
Tavi
RO +40745007103
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Mai depinde si de unde este cumparata acea butelie...

Din ce mai stiu eu, in zona Obor, in Bucuresti, o butelie goala era cam acum un an circa 100 RON. La statiile de butelii este circa 40 RON doar incarcatura; butelia parca este undeva pe la 120-130 RON (recipientul, pe care apoi il schimbi cand se termina gazul din interior). Cel mai bine sa te duci in orasul in care locuiesti si sa vezi ce preturi sunt...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Satnoianu Tudor

Cred ca nu m-am facut înteles.E vorba de o rulota achizitionataîn Germania.Eu intentionez sa-mi fac si concediul prin Europa asa ca nu ma pot cara cu o butelie dupa mine pâna în Germania. Multumesc oricum pentru informatii.
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Daca puteti discuta cu vanzatorul, cereti-i sa va vanda rulota cu o butelie, indiferent cat de plina/goala este. La aproape orice benzinarie puteti schimba butelia cu una plina, cand cea de pe rulota se goleste. Din amintiri, anul trecut o butelie mica era cam 14 EUR, iar una mare, ca cele romanesti, parca era vreo 24 EUR :oops:. Stiind cat consuma fiecare "utilaj" pe gaz si cat timp, intr-o perioada de 24 de ore, il veti folosi, puteti calcula ce autonomie va ofera butelia.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

In Germania gasesti butelii umplute la magazinele si depozitele de materiale de constructii. Se vand si cu totul si se si schimba. Mie mi-a schimbat neamtu butelia la un magazin din acesta inainte de a-mi da camperul. Nu as mai putea acum sa spun cat era...dar stiu ca intre timp m-am uitat la pretul celor cu butelie cu tot, si cele de otel de culoare kaki erau pana in 50 euro cu totul. Imi pare si acum rau ca nu am cumparat inca o butelie...doar din simplul motiv ca "lasa ca mai am acasa una de a noastra...". Si chiar aveam...numai ca nu se potriveste sistemul de etansare a regulatorului cu cele de la noi :evil: !
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Scrie răspuns