se pare ca directiva la care faceti trimitere prin site-ul oferit se refera la omologarae de tip a acestor vehicule /(sau autovehicule) echipate cu incalzitoare cu combustie. Citez de pe site-ul respectiv: "1) Directiva 2001/56/CE este una dintre directivele specifice din cadrul procedurii de omologare CE de tip care a fost stabilita prin Directiva 70/156/CEE. Directiva 2001/56/CE stabile?te cerin?ele de omologare de tip a vehiculelor echipate cu încalzitoare cu combustie, precum ?i a încalzitoarelor cu combustie ca elemente componente." Aceasta directiva bineinteles ca se aplica si la noi in cazul omologarii de tip, dar se refera numai la omologarea de tip a acestor vehicule nu si la verificarea periodica a echipamentelor respective.Sandu Toma scrie:Incearca asta : http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode ... words=null
Daca acestia au la nivel national o legislatie referitoare la verificarea periodica, aceasta ar trebui sa se aplice pt vehiculele inmatriculate in tara respectiva , nu si pt vehiculele aflate in tranzit, inmatriculate in alte tari (chiar si din comunitate ).
Acordul de la Viena stabileste libera tranzitare a vehiculelor comunitare si recunoasterea legislatiilor nationale pt vehiculele fiecarei tari in parte. In concluzie parerea mea este ca pt o rulota inmatriculata in Romania, autoritatile de acolo nu ar trebui sa solicite prezentarea unei astfel de dovezi, deoarece la noi nu exista, eventual sa le solicite tarilor care au acest lucru reglementat. Sper sa nu gresesc, va trebui sa ma mai documentez in aceasta privinta.
PS Si eu astept cu nerabdare prima iesire de lucru (sau de distractie :D :D )