pasaport animale+ instalatie gaz

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Radu Mihnea
Membru forum
16

Re: pasaport animale+ instalatie gaz

Mesaj de Radu Mihnea »

DL Sandu
se pare ca directiva la care faceti trimitere prin site-ul oferit se refera la omologarae de tip a acestor vehicule /(sau autovehicule) echipate cu incalzitoare cu combustie. Citez de pe site-ul respectiv: "1) Directiva 2001/56/CE este una dintre directivele specifice din cadrul procedurii de omologare CE de tip care a fost stabilita prin Directiva 70/156/CEE. Directiva 2001/56/CE stabile?te cerin?ele de omologare de tip a vehiculelor echipate cu încalzitoare cu combustie, precum ?i a încalzitoarelor cu combustie ca elemente componente." Aceasta directiva bineinteles ca se aplica si la noi in cazul omologarii de tip, dar se refera numai la omologarea de tip a acestor vehicule nu si la verificarea periodica a echipamentelor respective.
Daca acestia au la nivel national o legislatie referitoare la verificarea periodica, aceasta ar trebui sa se aplice pt vehiculele inmatriculate in tara respectiva , nu si pt vehiculele aflate in tranzit, inmatriculate in alte tari (chiar si din comunitate ).
Acordul de la Viena stabileste libera tranzitare a vehiculelor comunitare si recunoasterea legislatiilor nationale pt vehiculele fiecarei tari in parte. In concluzie parerea mea este ca pt o rulota inmatriculata in Romania, autoritatile de acolo nu ar trebui sa solicite prezentarea unei astfel de dovezi, deoarece la noi nu exista, eventual sa le solicite tarilor care au acest lucru reglementat. Sper sa nu gresesc, va trebui sa ma mai documentez in aceasta privinta.

PS Si eu astept cu nerabdare prima iesire de lucru (sau de distractie :D :D )
Mihnea- Megane II Estate+ KIP KG42EK
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Este posibil ... Eu am preluat Link-ul , respectiv textul de legislatie e la Peti.
Intr-adevar, nu ar strica un pic de documentare, dar cu inertia si birocratia din Romania, greu de gasit sau primit un raspuns.
Eu de doua luni astept un raspuns de la Ministerul Transporturilor in ceea ce priveste rovigneta pentru remorcile speciale si...nimic.
Au aruncat-o in curtea CNADN care oricum depinde de MT. :(
P.S. :?: Totusi ma intreb daca nemtii sau ceilalti "comunitari" ar accepta sa circule sau sa campeze alaturi de o rulota care nu este "sigura" din acest punct de vedere :?: (Sper ca macar in domeniul rulotismului sa nu fim catalogati drept "tiganii Europei" :lol: :lol: :lol: )
Orice problema are o rezolvare practica
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Sincer eu am fost cam in 15-20 de campinguri din vreo 10 tari din Europa si nu m-a intrebat nimeni nimic si daca am inteles eu bine din acele link-uri se refera la rezervoare fixe, pe cand buteliile nu se afla in acea categorie, asta nu inseamna ca butelia nu are un termen de verificare.
Cu toate astea cand am sa am timp am sa trec pe la Peti sa fac verificarea.
Apropos, daca ai butelie de camping si esti cu cortul ce se intampla? :oops:
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Sau reversul , daca sunt cu rulota vara , prin Europa , dar nu am butelie ( sunt si persoane care nu vor sa gateasca in rulota ! ) mai trebuie verificarea la gaz ?
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Radu Mihnea
Membru forum
16

Mesaj de Radu Mihnea »

vedeti ca apar diverse situatii care nasc tot felul de polemici. Personal si eu as face verificarea, chiar daca nu este obligatoriu a fi prezentata in afara, macar sa stiu daca e in regula sau nu, mai ramane problema distantei pana la Dej, sper sa se rezolve si situatia service-ului din Bucuresti(eventual a modului de autorizare).
Subiectul continua
Mihnea- Megane II Estate+ KIP KG42EK
Oprisan Emil
Membru forum
16

Mesaj de Oprisan Emil »

De ce va faceti atatea probleme? :lol: Eu am facut cam 600 de km de la Galati pana la Dej pentru verificarea asta....si cred ca merita. Ca trebuie sau nu...o ai facuta. In afara de faptul ca domnul Peti e foarte saritor si mai poti sa iti clatesti ochii si cu accesoriile din magazin. Deci....spor si vant in spate... :D ..ca eu am mers numai cu el in fata si la dus si la intors... :roll:
Suntem rezultatul deciziilor noastre...
Ana Bejan
Membru forum
13
Oras: Pitesti
Data nasterii: 01 Ian 1980

Mesaj de Ana Bejan »

Pana la urma a fost cineva controlat in afara tarii daca are sau nu hartia doveditoare a verificatii instalatiei de gaz? Si daca da, a avut-o sau n-a avut-o? Si ce s-a intamplat?
Multumesc,
Ana
3 rulotisti foarte incantati: Ana + Florin + bb Calin
Renault Megane 1,5 dci + Knaus Country 1991
Cornel Mihailescu
Membru forum
7
Oras: Lerida .Sp/ Branistea .Db
Data nasterii: 29 Sep 1970

Mesaj de Cornel Mihailescu »

Salutari, tuturor colegilor.
In legatura cu topicul deschis asi avea cate ceva de spus.
1. Instalatia de GPL , eu am montat pe masina o asemenea instalatie.
Mentionez ca locuiesc in Spania si masina mea este inmatriculata aici in Sp.
Nu stiu cum este in Romania dar aici instalatia de Gpl se omologheaza la ITV ( echivalent RAR )
si se trece in talonul masinii.
Si se face anual revizia acesteia odata cu inspectia tehnica anuala a masinii.
Inainte de a merge la revizie trebuieste mers la un atelier specializat pentru a-ti completa o fisa precum ca este in regula instalatia gpl.
2. In legatura cu animalele, eu am 3 bucati . Doua pisici si un catel .
Pentru fiecare in parte am carnet de sanatate , pasaport si cip electronic pus la un cabinet veterinar autorizat.
Pentru a calatori in strainatate cu animalul este nevoie sa fie vaccinat antirabic si un vaccin polivalent.
Am calatorit prin foarte multe tari ale Europei cu animalele mele .
Am fost oprit si controlat in : Croatia, Slovenia, Austria si la vama Romaneasca.
Am prezentat pasapoartele cu vaccinurile la zi si...nici-o problema.
La cip-uri nu m-au controlat cu acel aparat special.
Sper ca am fost cat de cat de ajutor.
Cu stima Cornel M.
Fişiere ataşate
2017-05-04 11.40.09.jpg
telefon 0034 608602242 / 0040726528211
Audi A8 / Hobby 460
gabyneagu
Membru forum
17
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967

Mesaj de gabyneagu »

Multumim pentru informatii dl Cornel.In legatura cu instalatia GPL ,dumneavoastra o aveti montata pe autoturism.Si in ROMANIA este obligatorie trecerea pe la RAR si inregistrarea instalatiei GPL montata pe autoturisme/microbuze e.t.c. si bineinteles o verificare periodica a respectivei instalatii+montarea unui abtibild care indica ca acel auto este dotat cu instalatie pentru alimentare GPL.Noi vrem sa aflam daca pot aparea probleme in cazul instalatiei de alimentare cu GAZ pentru utilitatile de pe rulote si autorulote si in ce tari.
Cornel Mihailescu
Membru forum
7

Salutare , Gaby .
Cu parere de rau insa despre instalatia pentru utilitati nu am idee cum ar trebui procedat.
Insa , daca ar exista posibilitatea unei ,,omologari" ar fi foarte bine.
Asa dispar temerile si mergi linistit in vacante.
Cu stima Cornel M.
Audi A8 / Hobby 460
gabyneagu
Membru forum
17
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967

Mesaj de gabyneagu »

Va salut si eu Dl CORNEL.In mod normal instalatiile de alimentare de pe rulote/autorulote sunt omologate din fabrica.
Cornel Mihailescu
Membru forum
7

Te rog sa-mi spui simplu...Cornel. 😉
Audi A8 / Hobby 460
Scrie răspuns