Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scuze daca pun o intrebare sau mai multe, despre iesirile in afara tarii, dar as dori unele lamuriri, daca se poate, pentru ca intentionam (familia) sa facem un mic tur prin Europa- Ungaria+ Austria+ Elvetia- in aceasta vara si ar fi cateva aspecte de clarificat:
- daca vom fi nevoiti sa luam pisica cu noi in excursie, care sunt conditiile impuse pentru vizitarea acestor tari? Trebuie probabil facut pasaport international si CIP implantat, problema este unde se poate face, la un cabinet oarecare sau numai intr-un singur loc ? si care anume? sunt ceva restrictii veterinare impuse pt aceste tari in privinta felinelor?
- in aceste 3 tari este necesara prezentarea unei dovezi referitoare la starea corespunzatoare a instalatiei de gaz, adica un fel de ITP specific pt gaz si daca da unde se poate face?
- exista vreo restrictie referitoare la tranzitarea prin tuneluri a ansamblurilor formate din vehicule +rulote , tocmai din aceasta cauza - adica a prezentei instalatiei de gaz de pe rulota? Trebuie evitate drumurile cu tuneluri?
Multumesc anticipat pt posibilele lamuriri si sper sa nu va fi suparat cu aceste intrebari, dar pana acum n-am mai iesit in astfel de excursii si ar fi pacat sa ratez anumite trasee sau oportunitati, in necunostinta de cauza.
Revizii la instalatiile de gaz pentru rulote, deocamdata face numai Peti (Inside Servcom- Dej), dar pana la perioada concediilor se vor face si in Bucuresti, bineinteles cu eliberarea unui certificat de verificare valabil in Europa.
Despre tranzitarea tunelurilor, trebuie intrebati colegii care au calatorit in afara, dar banuiesc (opinie personala) ca daca robinetii de la butelie si consumatori sunt inchisi, nu ar trebui sa fie probleme.
Multumesc de raspuns, dar ar mai fi de lamurit daca este si obligatorie prezentarea acestei verificari in tarile respective pt rulotele inmatriculate in alte state (respectiv Romania).
Stii tu cum este la ei, legea e lege si pentru neamt si pentru roman... :D
In orice caz, prezentarea din cate am inteles, se face la cererea "organelor" :D
Sigurul tunel cu interdictie este Eurotunelul de sub canalul Manecii care face legatura intre Franta si Anglia !
Pentru animale intr-adevar trebuie cip si pasaport ( un prieten de-al meu a dus un caine in Germania in luna decembrie ) , dar la frontiera nu l-au controlat ! Poate nu-i intereseaza sau poate nu stiu unde sa caute acel cip , vamesii din vamile mici ( e vorba de Valea lui Mihai , jud. Bihor ) Acestea ( pasaportul si cip-ul ) , ti le face orice veterinar in 15 minute ( aici a costat 200 RON ).
Nu cred rezolvarea pasaportului animalului in 15 minute.
Animalul obligatoriu se vaccineaza antirabic, iar titrul vaccinului administrat trebuie certificat de un laborator veterinar omologat prin analiza sangelui recoltat.
Trebuie avut mare grija pentru respectarea termenelor (nu este valabila toate procedura daca nu se face in termenul stabilit de tara respectiva), sant alte standarde in tarile UE, alte standarde pentru Elvetia sau Croatia.
Istvan , ce nu se poate rezolva la noi ? S-a rezolvat inclusiv intinerirea animalului cu o luna ! De la patru luni , l-a facut de trei ca sa fie in termen , ca sa nu-i mai dea nu stiu ce antirabic ! I-a facut alt carnet de sanatate ! Eeee , parca nu sti tu cum e in Romanica noastra cea corupta !
Dan Cilan scrie:Istvan , ce nu se poate rezolva la noi ? S-a rezolvat inclusiv intinerirea animalului cu o luna ! De la patru luni , l-a facut de trei ca sa fie in termen , ...
Asa este! dar e loc si de mai rau. In africa spre exemplu, nu animalele, ci fotbalistii sunt intineriti in pasapoart cu ani buni de zile pentru a putea fi vanduti la preturi cat mai mari.
Eu am fost vara trecuta prin toata Europa si nu m-a oprit nimeni pentru gaz desi aveam verificare ! Ideea este ca verificarea odata obtinuta este valabila 2 ani in toata Europa ! Daca nu o ai , ce mai conteaza in care tari este obligatorie ( desi cred ca e obligatorie peste tot , exact ca ITP-ul la masina ) ?
Vorbiti cu domnul Peti de la Dej..va va lamuri pe deplin. Autorizatia la gaz este obligatorie si chiar daca nu te opreste in mod special pentru asa ceva, iti permiti sa risti sa nu o ai ??? Eu am fost anul trecut pana in Elvetia, cu tot cu Italia si tarile de pana acolo si nu m-a oprit nimeni, dar se pare ca am avut noroc. :D