Ceasul de butelie.

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ramona Vieru
Membru forum
16
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 27 Iul 1981

Ceasul de butelie.

Mesaj de Ramona Vieru »

Am al 3-lea ceas de butelie,(unul nu se poriveste la butelia de la petrom,al 2-lea nu are stuz).. acesta este cu stuz cum mi-am dorit, dar exista o problema :D :D :D (ca de obicei m-am obisnuit) are un robinet (regulator) pe care arata -butan si +propan mai scrie ca Pd=20-60mbar si p=0,3-7,5bar Mg=1kg/h made in italia............mentionez ca pe frigiderul autorulotei scrie 30 mbar......Daca nu nimeresc 30mbar ce se poate intampla, eventual si cu aragazul cuptorul caldura etc???? Va multumesc anticipat...
Ps. Mentionez ca am sot dar este analfabet in mecanica si politica ,este in domeniul financiar si contabil bazat din cauza asta mi-a dat auto-caravana in gestiune.
vieruramonacarmen@yahoo.com
Fam.Vieru:0722737481
P.S.Traiasca albinele care ne polenizeaza florile.
Sandu Toma
Membru forum
17

Re: Ceasul de butelie.

Mesaj de Sandu Toma »

Din ceea ce scrii tu aici se pare ca ar fi vorba de un "ceas" reglabil 20-60mBar. O poza se poate ?
Orice problema are o rezolvare practica
Ramona Vieru
Membru forum
16

Mesaj de Ramona Vieru »

Da este vorba de un ceas reglabil, dar sigur nu nimeresc eu 30mbar...
ps.daca era vorba de un scandal, barfa, ceva era plin subiectul dar asa nimic........multumesc domnule Sandu Toma ......
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Solutia este una "empirica", dar prefer sa nu o dau aici pentru ca este numai pentru persoane "avizate", adica trebuie ceva experienta.
Ar mai fi o solutie, dar aceasta comporta confectionarea unui manometru cu tub "U" si este mult prea "savanta" , asa ca ma voi stradui eu sa-ti gasesc un stut prntru "ceasul" din poza 2.
P.S. Daca iti mai trece prin cap vreodata sa-mi mai zici "domnule", te-ai lins pe bot de sfaturi :lol: :lol: :lol:
Orice problema are o rezolvare practica
Ramona Vieru
Membru forum
16

Mesaj de Ramona Vieru »

Am fost Hornbach Berceni si am gasit regulatoar de presiune de 29 de milibari cu stut (multumesc pe aceasta cale domnului Droanca ptr informatii) dar nu am cumparat ,unul din vanzatori a rupt ambalajul si am citit instructiunile si scria clar "a nu se folosi la rulote si autorulote" eu am intarat in ceata deoarece este la fel cu ce aveam eu la butelia italiana (tot regulator gpl).Eu acum nu mai inteleg ce trebuie??????
1.ceas de butelie,
2.regulator de presiune,
3.ambele???...
tarzan

Mesaj de tarzan »

Ramona, aceeasi problema am avut si eu asta-vara, când a trebuit sa fac adaptarea problemei de la sistemul englezesc, care, apropo, e bizar dar simplu si misto (pot sa spun misto pe forum?...) :D , la cel "european" care e de pai'spe feluri. Atunci aveam un regulator care este identic cu cel de-al treilea cu care te-ai pricopsit tu, adica cel reglabil, care, pe lânga faptul ca era cu presiunea "la ghici", mai si scapa gaze de nu puteai sa folosesti butelia decât afara, asa de rau putea.

Este putin probabil, cel putin pentru mine, sa reusesc cu buna stiinta, asa, "din gâtul mâinii", sa nimeresc valoarea dorita fara improvizatii "savante". Asadar, l-am sunat pe Sandu si m-a trimis într-un mult-hulit târg, unde am cerut celor de acolo cel mai scump regulator pe care îl aveau.Mi-au pus în brate unul de 10 ron, 30 milibari, care e bine mersi si azi si îsi face treaba destul de bine. Nu vreau sa spun ca garantez eu pentru întreaga productie de serie a acelui model, dar la mine a mers ceas. :D

P.S. - Multumesc înca o data, Sandu, pentru rezolvare, dar sa stii ca nu am renuntat la gândul de a gasi o solutie si pentru varianta umplerii celor englezesti. Ca vorba aia, "...Si, totusi, are ceas frumos!..." (si chiar are). :lol:
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Acele instructiuni de folosire sint scrise sau traduse de importator si pt.a se absolvi de orice raspundere ar fi in stare sa scrie si .............a nu se folosi niciodata :lol: :lol:
Eu folosesc tot ceas de le Hornbach,sint multumit de el si daca vei consulta cataloagele de specialitate, cel de la dl. Peti si cel de la Exis,vei constata ca ceasurile de la Hornbach se regasesc si acolo.Sant aceleasi care se vand si in Olanda.Mai departe sau mai multe nu stiu.Multa bafta !
Ramona Vieru
Membru forum
16

Mesaj de Ramona Vieru »

Inca nu am rezolvat problema...sa inteleg ca; ceasul e mai recomandat decat regulatorul de presiune..Daca da ,stie cineva unde pot gasi stut pentru ceasul de butelie poza 2????
Cristian Steriopol
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Steriopol »

"Ceas" e denumirea populara pentru regulatorul de presiune al buteliei de gaz .
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Scrie răspuns