Doresc sfaturi achizitie sistem receptie satelit

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Dimitriu Adrian
Membru forum
16

Re: Doresc sfaturi achizitie sistem receptie satelit

Mesaj de Dimitriu Adrian »

am aflat lnb e partea aia mica din fata oalei care concentreaza si aduna semnalul captat de tigaie:)))),bun deci am facut rost de :oala sau antena ,lnb si reciver,acum ?:)cum fac cu inaltimea si orientarea??la dolce caut sudul iar ca inaltime incerc sa o pastrez standard pe asta care o am in curte unde e montata antena lor de la dolce ?tot asta sa o pastrez si eu unde ma duc???ca sa receptionez cu reciverul respectiv tot pe dolce???
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+... 0745384804 galati
Adrian Radu
Membru forum
16

Mesaj de Adrian Radu »

solutii si raspunsuri la intrebarile ce privesc receptia programelor transmise prin satelit puteti afla pe urmatorul LINK

nu e greu, chiar daca la prima vedere pare altfel :)
deocamdata doar Suzuki SX4, fara rulota :(
................................
der Weg ist das Ziel
cornel_florea
Membru forum
16

Mesaj de cornel_florea »

Am cumparat cu 20 ron Satellite Finder si doresc sa stiu de la cei care au antene de satelit daca este util la directionarea antenei in teren.
Fişiere ataşate
P1010750 [640x480].JPG
(60.05 KiB) Descărcat de 2172 ori
Florea Cornel
Daca nu putem sa fim buni,sa incercam sa fim macar politicosi.(N.Steinhart)
Dacia Logan 1,6 mcv gpl + Lunar Mercury 420
0741054646
florea_cornel_1955@yahoo.com
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Incercand sa fiu si bun si politicos iti raspund ca daca citeai cele 5 pagini sigur nu mai intrebai! :)
Le-am recitit si.....unele informatii sunt complet eronate! Nu scriu care pentru ca sunt si bun si politicos. :D
Sa o luam de la capat.
Pe link-ul asta: http://www.satlex.ro/ro/azel_calc.html va puteti calcula azimutul si elevatia in orasul in care sunteti. Simpluuuuuuu! Va mai trebuie doar o busola de doi lei care sa va arate unde e sudul geografic. Mare atentie!!!! Sudul geografic nu are nici cea mai mica treaba cu coordonatele satelitului! Pe intelesul tuturor....daca Digi Tv e pe satelitul Intelsat 10-02,care se afla la 1 grad west...aia nu inseamna SUD ci undeva in dreapta sudului geografic cu aproximativ 15 grade,in functie de pozitia unde esti. Acele valori sunt valabile pe meridianul 0(zero).
Hai sa facem un exemplu!
Pe 1 grad vest,vrem sa prindem Digi sau Focus. Sunt pe aceeasi directie(satelitul thor si intelsat 10-02). Sa gasim orientarea ptr...Constanta,de exemplu.
La "alegeti satelitul"-alegem intelsat 10-02,1 grad west.
La oras punem Constanta. Apasam "calculeaza"!
Apar imaginile mai jos in acea pagina.
Ce ne intereseaza din informatiile alea?
1.Elevatia 31,4 grade. Antena are gradatii pe suportul de prindere.
2.Inclinarea LNB 26,98 grade. Deci rotim LNB-ul de la pozitia cu firul perpendicular pe pamant,inspre dreapta cum privim spre antena cu 27 de grade.
3.Cu o busola determinam sudul geografic si orientam antena inspre west(dreapta) cu aproximativ 39,25 grade.
4.Mentionez ca antena trebuie sa fie pe suport(nu in mana) si suportul trebuie sa fie perpendicular pe pamant.
5.Astept berile! :D
cornel_florea
Membru forum
16

Mesaj de cornel_florea »

Cu siguranta vor veni si berile(sau un vin de Gorj).Cred ca mai usor voi invata din proba practica la fata locului cu ocazia primei intalniri.
Florea Cornel
Daca nu putem sa fim buni,sa incercam sa fim macar politicosi.(N.Steinhart)
Dacia Logan 1,6 mcv gpl + Lunar Mercury 420
0741054646
florea_cornel_1955@yahoo.com
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Parpa, "la moara ma mer" daca am inteles ceva, daca nu faci si o schiata nu inteleg nimic. Cand ne vedem s-o pui tu cu mana ta sa nu zici ca-i vina mea, ca eu tot nu am inteles, scuze :?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Multumesc Sergiu. In sfarsit m-am luminat si eu. Am reusit sa pun antena singur urmand sfaturile tale. :mrgreen: :mrgreen:
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

E si schita Gigi! :D Daca-ti calculai ptr Miercurea Ciuc iti gaseai chiar schita ta! :D Parerea mea este ca daca se citeste teoria asta e mult mai usoara proba practica.
Pentru mistocari....n-am raspunsuri! :D
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Scuze, nu am facut misto, dar pe urma am incercat si merge super, dar la o prima intalnire vreau sa facem mai detaliat ca sa inteleg mai bine pentru ca atunci cand ies afara nu stiu cum o sa ma descurc.
Inca odata scuze ca nu imi permit sa fac misto de nimeni, doar glume si nu vreau sa fiu inteles gresit.

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

zilele trecute m au sunat cei de la focussat. mi au spus sa predau receptorul si smartcardul ,motivul fiind ca nu le am folosit de mult timp.(8 luni). aveti informatii despre aceasta campanie a celor de la focussat? mai am si alti colegi rulotisti care sunt in aceeasi situatie.mentionez ca receptorul si cardul sunt in custodie.
va rog sa postati daca aveti informatii, ca nu as preda aparatura, vine vara.....
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Eu am cumparat de la ei, dar nu stiu daca ai semnat vreun contract si este stipulat asa ceva. Daca da, nu-l da, ca nu cred ca au ce face, dar e bine sa citesti sa vezi despre ce e vorba

George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Eu am cumparat-o de la focus sat pentru exact acest motiv, gagica de la Domo cand am luat-o mi-a zis ca trebuie folosita non stop altfel se reziliaza contractul. Presupun ca ar trebui sa fie vreo clauza prin contractul de custodie.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Scrie răspuns