Litoral 2009

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Încuiat
Constantin Curelea
Membru CD
20

Litoral 2009

Mesaj de Constantin Curelea »

Am discutat , de pricipiu, cu patronul unei pensiuni din Vama Veche, posibilitatea camparii membrilor asociatiei noastre, in sezonul estival 2009,in curtea casei de vacanta.
Pensiunea este situata chiar la intrarea in statiune, pe malul marii.
Am convenit ca accesul sa fie permis doar membrilor asociatiei . Programarea si eventual rezervarea se face prin intermediul asociatiei CLUBRV-RO.
In curte incap cca. 25 de echipaje, fiind asigurate curentul electric, apa si toaleta.
Tariful il vom negocia, si m-a asigurat ca va fi mai mic cu cca. 20% decat alte conditii similare.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
dana&liviu_ignat
Membru forum
16

Re: Litoral 2009

Mesaj de dana&liviu_ignat »

Super frumos....ma inscriu si eu pe lista de acum sa stiu ca apuc loc....
Ura!!!!!!!!!!
daniela & liviu ignat

LOGAN MCV 1.6 MPI SI ATAT
Pardos Sebastian
Membru forum
16
Oras: bacau
Data nasterii: 28 Feb 1972

Mesaj de Pardos Sebastian »

in ce perioada a anului?
land rover freelander +kip solar line 420; 0741051152
Codrea Marinel
Membru forum
16

Mesaj de Codrea Marinel »

SUPER. Ma inscriu si eu pt.perioada 15 iulie-15 august daca e posibil.
FIAT DUCATO
0744251499.
dana&liviu_ignat
Membru forum
16

Mesaj de dana&liviu_ignat »

pai in luna august- intre 15 august -25august 2009 ar fi super ok
oricum va multumesc
daniela & liviu ignat

LOGAN MCV 1.6 MPI SI ATAT
penca
Membru forum
17

Mesaj de penca »

Tot pentru Litoral va recomand campingul din 2 Mai, de pe plaja.

Unii dintre voi stiu, noi stam aici cu rulota cam de 5 - 6 ani, cite 3 luni pe vara.

De doi ani am reusit sa ne tragem furtun cu apa de la toaleta, direct la rulota, astfel ca am rezolvat o mare problema pentru zilele in care la mare erau doar sotia si copilul. Tot anul trecut am reusit sa-l convingem pe Gelu, proprietarul campingului, sa accepte ideea de a trage o teava de pexal cu apa de la toaleta pe toata lungimea campingului, sau macar in zona in care sunt rulote, ca sa poata beneficia multa lume de apa curenta.

Fiind vamaiot inrait, ma indur cu greu sa fac reclama zonei 2 Mai. Cu toate acestea, ca om care a stat cu rulota ani de zile si in Vama, imi permit sa fac urmatoarele observatii:

Vama Veche - avantaje
- esti in Vama. Pentru cine a trecut macar o data in viata prin Vama Veche, lucrul acesta este suficient de convingator;
- ai parte de toata viata de noapte din Vama;
- zona in care este propusa locatia de campare este situata chiar in dreptul pescariei, deci in zona "netextilista". Iubitorii genului naturist se vor bucura de avantajele locatiei;
- campingul ofera niste facilitati civilizate: energie, apa, securitate;
- tariful nu este foarte mare;
- accesul este relativ facil;
- nu este foarte departe de plaja;

Vama Veche - dezavantaje
- campingul NU este pe plaja. Din camping se vede plaja, dar trebuie sa mergi cam 5 - 7 minute pina la plaja;
- campingul este ingradit ceea ce mie personal imi lasa impresia de "tarc" sau de "inchisoare";
- oamenii care au campinguri in VV nu au stat in viata lor intr-un camping. Habar nu au ce-si doresc rulotistii, asa ca oferta lor, de multe ori, raspunde unor intrebari neadresate de rulotisti.... (alei betonate intre rulote, ronduri de trandafiri, etc);
- pozitia rulotelor este neprietenoasa - pentru ca majoritatea proprietatilor in VV sunt fisii de teren lungi si inguste, rulotele sunt dispuse pe lungul terenului, in doua siruri, astfel ca te vezi fata in fata cu vecinul, in loc sa vezi marea (nu este o regula a celor 4-5 campinguri din VV, dar majoritatea sunt dispuse asa);
- noaptea este galagie mare de pe plaja. Pina spre ora 3-4 dimineata se doarme destul de.... ritmat;
- accesul este destul de dificil pentru RV-urile mai pretentioase (garda mica);
- insa MAREA PROBLEMA a majoritatii campingurilor din VV este ca proprietarii, pe linga RV-urile gazduite, detin rulote proprii pe care le inchiriaza celor care nu au cazare. Asta face ca in camping sa apara oameni, misto de altfel, dar care habar nu au despre viata de rulotist, poate ca uneori nu au habar nici despre cumpatare in consumul alcoolului. Nu vorbesc din povesti, desi proprietarii fac eforturi sa-i controleze pe baietii care inchiriaza o rulota pentru un week end sau pentru o noapte, nu de putine ori vezi dimineata cite o voma linga rulota ta;

2 Mai - avantaje
- esti chiar pe plaja. Daca esti vrednic si vii mai din iunie - iulie, stai chiar pe nisip, doar cu marea in fata. Este de nedescris sentimentul;
- rulotele sunt dispuse pe lungul campingului, deci pe lungul plajei, adica toate au geamurile spre mare;
- noaptea este o liniste profunda, sparta doar de zgomotul valurilor;
- plaja este lata, in special in portiunea dinspre santierul naval;
- campingul este populat cu preponderenta de familisti, ceea ce face ca pe plaja, ziua, sa fie foarte multi copii (parintii stiu ce mare binecuvintare este asta);
- procentul de manelisti/pitipoance este destul de redus, dar specia exista totusi, din nefericire;
- rulotistii sunt foarte uniti si comunicativi intre ei, ma refer la cei care folosesc rulota ca pe un hoby si nu ca pe o forma mai ieftina de turism, pentru ca referitor la cea de-a doua categorie, vazuta din ce in ce mai des in ultimii doi ani, personal, desi am depus eforturi, nu am reusit sa leg relatii;
- toaleta si dusurile relativ curate (foarte elegante in acceptiunea localnicilor);
- campingul de pe plaja (la Gelu) are urmatoarele facilitati: curent, toaleta, apa. Un mare avantaj este ca in functie de lungimea perioadei de sedere se negociaza pretul. Majoritatea rulotelor stau toata vara pe plaja, desi proprietarii vin de foarte multe ori numai in week end (exista un tarif de parcare a rulotei si un alt tarif pentru ocupanti, care se aplica doar cind esti acolo);
- desi este neingradit, in 6 ani nu ne-a disparut nimic, desi seara lasam lucruri valoroase in fata rulotei, pe plaja - sezlonguri, jucariile copiilor, gratarul, etc;
- cel mai important, avem niste "istorii vii" in camping - Dragos Cristescu care zilnic ne ofera adevarate lectii de muzica buna - BB King, Abdullah Ibrahim, Mozzart sau Enescu sau pe domnul Dan Sturza, cu fascinantele povesti de la Casa Regala, care la cei 83 de ani ai sai inoata singur toata lungimea digului, dus intors;

2 Mai - dezavantaje
- in virful sezonului - 20 iulie - 15 august, campingul devine aglomerat, Gelu neavind o limita de admisibilitate;
- fiind pe plaja, ziua este galagie;
- fiind pe plaja, este si praf de la nisip;
- campingul este in zona de textilisti, adica zona in care se poarta slipul;
- campingul fiind mare, exista riscul sa dai de niste neamuri proaste care au venit cu un cort pe care l-au luat in drum, de la Metro, si fiind prima data cind vin cu cortul, te roaga in ritm de manea sa le explici schita tehnica. Desi Gelu, proprietarul, intervine rapid si eficient (omul chiar nu suporta muzica proasta) nu este omniprezent...;
- campingul nu sta foarte bine la capitolul organizare. Exista spatii suficiente nefolosite din cauza amplasarii haotice a corturilor pe linga RV-uri;
- nici parcarea nu este un atuu al campingului. Se parcheaza unde se poate;
- apa calda la dusuri este o realitate numai la prinz. Din cauza numarului mare de utilizatori, seara nu mai este apa calda (apa se incalzeste solar);
- bransarea cu energie electrica sa face direct de la stilpii Electrica pe care sunt amplasate niste casete cu prize. Oamenii vin de acasa cu tot soiuri de cabluri, care sunt intinse pe jos. De multe ori pot reprezenta o amenintare, mai ales ca se merge descult;
- tensiunea electrica este foarte fluctuanta ~180V (cred ca este similar si VV). Asta omoara in special frigiderele si clima de pe RV. Exista si solutii, nu foarte scumpe: regulatorul de tensiune pentru clima sau trecerea pe gaz la frigider;
- cel mai mare neajuns, esti departe de Vama si de concertele din VV. In 2 Mai, cu exceptia unor restaurante superbe - Casa Dogarilor, Dinamo, Micul Glof - nu se intimpla nimic. Absolut nimic.

Cam asta este, acum, alegeti voi!
Dragos Penca
Gheorghe Gheorghita
Membru asociat
17

Mesaj de Gheorghe Gheorghita »

Am stat (sa zicem ......multi ani) si in 2 Mai si in Vama Veche, acolo ai o STARE speciala, as spune ca este bine si la.........si la.......pentru mine consider ca este important, sa ma intalnesc si sub soarele marii cu membrii clubului, asa ca va intreb: CAND SA-MI PROGRAMEZ CONCEDIUL DE ODIHNA?
Gheorghe Gheorghita
vw t4 si uaz 452 rulota hobby 520
Irina Strimbeanu
Membru forum
16

Mesaj de Irina Strimbeanu »

Dragii mei (pentru ca intr-adevar mi-ati devenit atat de dragi desi nu va "cunosc" nici macar pe hartie)

V-am scris prin noiembrie rugandu-va sa ma ajutati sa-mi iau o rulota, ca sa incep si eu astfel viata de rulotist la care am visat de ceva vreme.Intre timp am achizitionat una, nu foarte buna si dotata dar, zic eu, potrivita pentru a fi "prima".NU stim inca nimic despre "rulotism" dar speram sa ne integram in peisaj si sa va facem mandrii de noi.
Daca ne primiti, am fi bucurosi sa venim si noi la intalnirea voastra .
Eu merg la 2 Mai- VAma Veche (la gazda)cam de 29 de ani (n-am lipsit in nici un an)si tot de atatia ani ii invidiez enorm pe cei din campinguri care se trezeau cu marea inainte.Sper sa am ocazia anul acesta sa pun punct si sa fiu printre ei.Atat le-am povestit copiilor mei(2,5 si 5,5 ani) despre frumusetea vietii "libere" de rulotist incat e musai sa le ofer niste locatii superbe de inceput.
va urez o zi buna!

Irina Strimbeanu
Irina, Mircea,piticii si Raya
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Draga Irina,
Pentru a-ti "imbogati" cunostintele, citeste ceea ce s-a scris pe aici pe forum si unde ai nelamuriri, nu ezita sa intrebi fiindca sigur vei primi raspunsuri.
Rulotisti dornici sa-si ajute colegii vei gasi o multime.
Urmariti programul intalnirilor si sigur veti gasi una la care ,in functie de timpul vostru liber, sa participati si sa "spargeti gheata".
Bun venit in randul rulotistilor si asteptam intrebarile tale !
Orice problema are o rezolvare practica
Încuiat