altele...
HPIM8879.JPG
Iar fiindca Monte Carlo nu are aeroport ( relieful nu permite fiind muntos ) oamenii "saraci" sunt adusi de la aeroportul din Nisa cu elicopterul.
HPIM8888.JPG
DSC00029.JPG
HPIM8882.JPG
Ne luam ramas bun de la Franta si intram in Italia. Nordul Italiei il vizitasem in 2002 asa ca viteza spre casa. Am luat-o pe coasta ( nu pe autostrada ) si am trecut prin San Remo , Imperia , Albenga si am ajuns la Savona. Drumul fiind foarte dificil ( dar si extraordinar de frumos ) , zona fiind aproape montana , sute de serpentine , urcusuri , coborasuri , fara locuri de parcare , la Savona am hotarat sa nu ne mai continuam traseul spre Genoa - Parma - Mantua - Venetia si am urcat in munti pe traseul Aqui-Terme , Tortona , Piacenza - Cremona - Mantua - Venetia, etc.
HPIM8891.JPG
HPIM8892.JPG
HPIM8894.JPG
Intram in Slovenia. Deoarece trecusera aproape 6 saptamani de cand plecasem din Zalau , ai mei doreau cu disperare sa ajungem acasa asa ca am urcat pentru prima data in acest concediu pe o autostrada. Atentie vigneta e obligatorie este 35 euro si perioada minima e 6 luni ! Amenda e 300 de euro , au platit-o niste clujeni care au crezut ca e gratis ! Ei m-au avertizat si bine au facut.
Ceea ce este de remarcat pe autostrada din Slovenia este faptul ca in parcarile de aici sunt locuri speciale pentru rulote sau campere care au curent ( 220 V ) , apa potabila , loc pentru apa uzata si loc pentru golit buda , toate GRATIS !
HPIM8896.JPG
HPIM8897.JPG
HPIM8899.JPG