bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Experiente placute sau.....neplacute datorate....eu stiu carui motiv! Incarcare prea mare a autovehiculului,a rulotei,a bagajelor aranjate necorespunzator,a greutatii de apasare pe carlig prea mare,a vremii urate.....etc!
Continui aici discutia inceputa la "permis B sau B+E" incepand sa va povestesc despre doua intamplari....fara urmari dar totusi neplacute. Prima datorate unui autovehicul tragator destul de puternic si a unei rulote....destul de usoara si a doua,datorate vremii si carosabilului umed si a unei rulote.....grele(1300kg...poate chiar peste)! Prima experienta s-a "produs" intr-o curba stransa in panta luata intr-o viteza moderata pe asfalt uscat dar plin cu nisip. Am accelerat destul de putin in acea curba si...rulota a inceput sa derapeze inspre sant la fel ca...masinutele cu remorca pe care le invarteam pe parchet in copilarie! :D Concluzia mea este ca o masina puternica nu prea simte rulota si.....nu-i bine!
A doua experienta este mai.....urata! Mers in coloana intre TIR-uri,50km/h si apare o .....ditamai groapa in asfalt!!! O observ destul de tarziu datorita peisajului si discutiilor purtate desi aveam mai mult de cei 40 m. Groapa fiind mare....trebuia ocolita obligatoriu,credeti-ma! Si....am ocolit-o....cred ca prea brusc! Rulota asta noua si grea...a "plecat" ocupand ambele sensuri!!! Am semnalizat imediat cu faruri si avarii ca-mi trebuie loc! Toata lumea s-a oprit si eu....nu o mai vedeam scoasa din balans! Si-a revenit destul de repede,cred ca si datorita sistemului antibalans pe care-l am dar senzatia a fost ca....se pune pe o parte. Am vazut-o "de-a latul" in retrovizoare!!! Pe partea stanga! Concluzia? Fara manevre prea bruste! Si fara prea multe "troncote inutile" in rulota sau in masina.
Are cineva idee unde se poate cantari ansamblul auto-rulota? Ar fi bine de stiut cat "cantarim".
Exista foarte multe locuri unde poti cantari un autovehicul . Sunt baze de receptie cereale , depozite de fier vechi , diverse fabrici , etc. ce au la portile de intrare bascule de cantarit autovehicule .
Un prieten a mers pana acolo incat a cantarit pe fiecare in parte toate obiectele care fac parte din arsenalul lui de rulotist ! E si asta o varianta ! :D
Iar in ce priveste modul de deplasare , nu pot sa spun decat prudenta maxima , viteza moderata si NU efectuati manevre bruste ! Toate astea sunt pentru ca ceea ce ar trebui sa fie un drum pentru placere si recreere sa nu se transforme intr*un cosmar !
Zile bune si drumuri linistite !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Da este foarte periculos sa faci manevre bruste cu rulota in spate. Eu am patzit-o destul de rau.......la iesire din Cluj spre Alba Iulia (dealul Feleac) urcand cu camionul pe o ploaie torentiala, m-am pomenit oameni buni cu un alt camion care venea ''perfect'' regulamentar din sens opus doar ca in loc sa-si tina ''cateaua'' (remorca) in spate mergea cu ea pe lateral din cauza carosabilului umed, am fost nevoit sa ma apropii de parapetul din partea dreapta pana am atins si am zgariat toata masina din bara in bara de parapet si a mai venit si ''cateaua'' aluia peste mine sa ma si omoare noroc ca si-a dat seama si a accelerat un pic si a ''reusit'' sa-mi rupa doar oglinda si sa-mi faca duba praf.......deci atentie la neatentie.
eu zic sa povestim pe acest topic patanii cu rulota.cele ce ni s au intamplat noua.poate mai invatam cate ceva.
eu am atins cu roata de la rulota un semn de delimitare a partii carosabile,din alea ce se aseaza pe autostrada,sunt dreptunghiulare si au o talpa de cauciuc.ei bine, la noi in romanica nu avea acea talpa de cauciuc ci un cadru din sarma bagat intr o jumatate de cauciuc de masina mica.nu am sesizat atunci asta,a intrat dracia aia sub rulota , a prins o roata, mi a rupt putin din bosajul rotii.reparatie la un service, bani ,nervi,etc.asa ca mare atentie la aceste semne,f multe au improvizatii care pot produce mari neplaceri.si nu numai la rulo.
nu va recomand sa rulati cu "atelajul" peste suta la ora , chiar daca aveti impresia ca e stabil....am patit-o cand aveam un Logan 1.6 si o rulota de 900kgmma ...nici nu stiti cat de repede intoarce soarta foaia...era cat pe ce sa ma rastorn asa ca in RO cu precadere 80 in lipsa autobenzii si "afara " max 100
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
da.in italia pe autostrada,vant destul de puternic,culmea ca realizam asta uitindu ma la acele cosuri montate pe marginea autostrazii care se umfla si care iti indica si directia vantului.depasesc vreo 20 tiruri si la un moment dat aveam vreo 130 km/h.a inceput un balans la rulo,numai ce era sa se rastoarne.am fost inspirat de am franat progresiv si s a linistit.mare noroc, adevarul e ca am tras o sperietura destul de serioasa.de atunci is mai linistit,apropo de viteza,si sunt f atent la directia si viteza vantului.(la nemti sunt si acele roze care se invart si care iti indica si viteza vantului).
In Cehia este obligatorie afisarea pe rulota a vitezei maxime constructive care se gaseste in talon.
Lipsa acesteia duce la amenda iar depasirea vitezei la o amenda si mai mare.
Viteza constructiva are in vedere tocmai evitarea unor incidente de genul discutat.
La noi este obligatorie repectarea vitezei constructive si in plus exista obligatia legala de a circula in afara localitatilor cu o viteza cu 10 km mai mica decat maxim admisa pentru vehiculul tragator pe tipul respectiv de drum.
Pe autostrada max. 120 km/h dar constructiv 80 sau 90 km/h functie de tipul rulotei.
Pe drumurile europene sau expres 90 km/h .
Pe alte categorii de drum 80km/h.
Viteza neadaptata conditiilor de drum este cel mai mare pericol pentru rulotisti.
De mare importanta este si sistemul de agatare si asigurare intre rulota si autovehicul.
La plecare verificati, personal, acest lucru.
Cand am vrut sa ies de la Gura Raului,pe pajiste, pentru ca nu am verificat foarte bine acest lucru, am ramas fara rulota cand am vrut sa plec de pe loc.
La rulote sunt periculoase si oscilatiile in plan vertical care duc la desfacerea legaturii.Trecerea peste denivelari, linii de tren sau tramvai se fac cu viteza cat mai redusa
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
sa ma "laud" si eu cu prostiile patite ca toata lumea:))adjud-focsani 90 -100 km la ora fara probleme,pana ce la depasirea unei coloane de 3 tiruri si un maxi taxi in dreapta mea si in capatul coloanei de tiruri la iesirea din acest convoi aveam bine 110 la ora destul de mult si a inceput "dansul cu lupii sau cu rulota" stanga drepata si progresiv din ce in ce mai tare,cred ca era si un mic vint lateral de vina...si viteza mea....am redus cu frana de motor nu am avut curaj sa franez decat 2-3 ciupituri si sub 90 s-a asezat dar credeam ca trage cineva de mine,aceeasi senzatie o am de fiecare data cind ma depaseste cabina unui tir ,imi fura cel putin 5 km din bord adica la 90 dupa depasire am 85:)))forta aerodinamica isi face prezenta
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+...0745384804galati
Citesc mesajele voastre in legatura cu balansul rulotei si ma gandesc ca ori merg eu prea incet ori nu am dat de drumurile periculoase. Posed "casuta" de doi ani, Hobby Clasic cu MMA 1100 kg si cu toate ca a cam vazut mare parte din Europa, nu m-a surprins pe "picior gresit" niciodata. Adevarat, doar in cazuri rare a vazut 120km/h, si asta unde erau autostrazi cu 4 benzi pe sens.
Alta este nelamurirea mea: la masa ei (1100kg) si la capacitatea masinii, cam cata motorina tre sa pape in plus? Masina este, dupa cum zice si semnatura un Vw Golf IV de 116 cp si care mananca in general, la stilul meu de condus, cam 5 l/suta. In schimb, cu rulota se duce la o medie de 7.5 l /suta. E normal, e mult, e putin?
Stie careva cazuri asemanatoare?
Esti fericit la consumul asta. Eu am tot un Hobby de 1200 MMA. Cu VW Jetta de 105cp am obtinut 10l% fara sa trag prea mult de ea. Si am mai constatat un aspect : cu portbagaj cutie pe masina, scade consumul(9l%) si creste nitel viteza maxima atinsa. Ferice de cei ce tracteaza cu bus-uri sau suv-uri...