Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Barcelona , un oras deosebit de frumos cu relief variat , pante foarte abrupte in partea sud-vestica.Am vizitat zona centrala cu renumita strada pietonala cunoscuta sub denumirea de Rambla ( Les Rambles erau niste strazi gen Lipscani unde negustorii isi expuneau marfa) care se termina in portul vechi unde troneaza statuia lui Cristofor Columb.
Felicitari! Mi-au placut fotografiile foarte mult...cred ca a fost o vacanta minunata.... si destul de lunga :D Toata lumea si-ar dori o asemenea vacanta! Felicitari inca odata! Tine-ti-o tot asa!
Devii deja plictisitor. :D :D :D. Spune ceva despre o calatorie spre Marte, ca tot se chinuie astia de ceva ani buni sa ajunga acolo :lol: . Si pe marte au descoperit " chip de fecioara" craterul " COLUMB" .Si capsula spatiala este pina la urma tot o rulota. Haide!!! ... nu sint decit 6 luni de drum , viteza cred ca ar fi ...o problema in jur de 30 000 km pe ora, dar pentru noi Romanii totul este posibil . :D :D :D. Cred ca la votul pentru rulotistul anului, o sa fie o disputa apriga pentru locul 1 :D
O alta mare personalitate care si-a pus amprenta asupra orasului Barcelona este fara indoiala arhitectul Antoni Gaudi.S-a nascut in 1852 si a trait pana in 1926.Lucrari cunoscute, care chiar si acum dupa 100 de ani au un farmec aparte sunt Casa Milla , Parc Guel, Palat Guel etc. Ultimii 25 de ani din viata si i-a dedicat celebrei catedrale Sagrada Familia. Antoni Gaudi a creat fara a avea sentimentul finalitatii imediate a operei lui. Costructia catedralei Sagrada Familia a fost gandita sa dureze 200 de ani.Obisnuia sa spuna celor ce il intrebau cand va fi gata lucrarea : " clientul meu nu se grabeste " ! Din ultimele estimari catedrala va fi gata in anul 2020.Am vazut-o pe toate partile si singurul cuvant care i-mi vine in minte este : MONUMENTAL !
Dan Cilan scrie:O alta mare personalitate care si-a pus amprenta asupra orasului Barcelona este fara indoiala arhitectul Antoni Gaudi.S-a nascut in 1852 si a trait pana in 1926.Lucrari cunoscute, care chiar si acum dupa 100 de ani au un farmec aparte sunt Casa Milla , Parc Guel, Palat Guel etc. Ultimii 25 de ani din viata si i-a dedicat celebrei catedrale Sagrada Familia. Antoni Gaudi a creat fara a avea sentimentul finalitatii imediate a operei lui. Costructia catedralei Sagrada Familia a fost gandita sa dureze 200 de ani.Obisnuia sa spuna celor ce il intrebau cand va fi gata lucrarea : " clientul meu nu se grabeste " ! Din ultimele estimari catedrala va fi gata in anul 2020.Am vazut-o pe toate partile si singurul cuvant care i-mi vine in minte este : MONUMENTAL !
vreau sa te intreb ceva: inainte de a vizita ceva,orice, monument,strada,casa, lac ,mare, etc tu te interesezi inainte de istoricul acestora? interesant si in acelasi timp curios. sper sa nu te superi! nu ai avea de ce :D
Claudiu , nu-i nici o suparare! Am facut excursia din vara cu familia adica sotia si cei doi copii ( baiatul 15 , fata 12 ani ).Am vrut sa fie o vacanta mai deosebita pentru ei si sa ramana cu amintiri placute.De aceea m-am documentat serios inainte de a pleca. Am fost constient ca nu poti vizita totul intr-o singura zi intr-o anumita locatie , de aceea mi-am scos de pe internet o lista cu obiectivele importante dintr-un oras pe care urma sa-l vizitam.Bineinteles ca din acea lista de-abia reuseam sa vizitam 40-50% din obiective.Si plecam spre urmatorul oras ( exceptie a facut Parisul pe care am crezut ca-l vom vizita in doua zile dar au fost nevoie de inca trei in total cinci !). Am fost si in situatia de a ne opri sa vizitam orase care nu erau in planul initial ( Bordeaux , Lourdes , Andorra ) deci pot spune ca am si improvizat pe traseu. Am plecat in 1 iulie de acasa si trebuia sa venim acasa prin 24 iulie dar am ajuns de-abia in 6 august !Si daca era dupa mine mai stateam vreo 10 zile !Prin Italia am trecut cu viteza a cincea deoarece o mai vizitasem ( nici nu era in plan!) Initial de la Monte Carlo trebuia sa urcam pe la Menton pe "Le route de grand Alpes" , pana pe malul lacului Leman si apoi prin Elvetia , Austria spre casa dar in ultimul moment ne-am razgandit !De la Monte Carlo , ai mei au prins subit dor de casa si nu au vrut sa mai continuam excursia...Eram plecati de cinci saptamani de acasa ( la plecare era vorba doar de patru !) si de aceea am ratat Croatia , Montenegro si Serbia !End of story.
Splendid Dane,
Daca fiecare din noi am scrie si prezenta in mod documentat excursiile facute, am reusi intocmirea unor lucrari de exceptie. Forumul ar fi intr-adevar o sursa de inspiratie pentru toti.
Multumesc
PS. Si noi cand plecam la drum avem itinerariul si obiectivele de vizitat pregatite la amanunt.
Dar nu am reusit sa finalizam , si mai ales sa prezentam, rezultatele.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
multumesc pentru raspuns! si ma bucur ca nu esti suparacios, cum sunt unii...ma opresc aici,poate de asta nici nu scriu pe topicul cu forumul plictisitor...