Cele de la Secpral sunt foarte bune, produse Watts, au durata de viata la senzor de 10 ani, varianta GS1-GPL+ventil 3/4 la ei este 71 Euro (fara TVA), si cred ca este printre cele mai bune oferte de pe piata. In Romania sunt importate de Secpral si de firma noastra, noi avem si agrementul MLPAT pentru Romania. La noi pretul special pentru membrii clubului este 63 Euro (fara TVA).
Ca la toate lucrurile bune exista si un dezavantaj, centrala este la 220V ac, dar daca va pasioneaza se pot scoate transformatorul, diodele, condensatorul si obtineti o centrala la 12V cc. Electrovane la 12Vcc se pot aduce dar dureaza cam multicel. Eu mi-am comandat electrovane pentru mine si un prieten, nu modelul Watts ca acesta de mai sus ci Honeywell care este un pic mai scump dar in opinia mea mai robust, corp turnat din antimoniu in loc de alama strunjita, mai scump cu 9 euro.
Varianta Seitron are 5 ani deci este OK, produc si pentru GPL asa ca merg la rulote. Daca gasesti au o varianta la 12V cc . Din pacate noi nu importam de la ei iar firma cu care mai lucram noi si importa se ocupa de comert en-gros, deci daca s-ar da comanda de ceva atipic (produse necomercializate uzual) ar dura vreo 6 saptamani pana la livrare. Cred ca pretul de vanzare al unui set ar fi vreo 130 Euro(fara TVA).
Varianta de la
www.suria.ro (se gasesc si la primatech.ro) sunt produse la noi in Romania de Primatech, sunt OK dar trebuie luata in calcul numai varianta sistemelor de protectie, detector si electroventil, care pe langa avertizare (toate modelele au avertizare acustica si optica) opresc si alimentarea cu gaz. Din cate stiu sunt numai pentru gaz metan deci inutilizabile la rulote.
Daca ar fi sa aleg as merge pe Seitron pentru usurinta (alimentate la 12Vcc) in montare, si pe Watts pentru durata de viata.