Stimati colegi ,
desi sunt nou in club, am ceva experienta de umblat prin Europa, incepand de prin 1978, cand am facut prima mare excursie din viata mea aveam pe atunci 18 ani. O adevarata aventura sa pleci cu cortul si cu Dacia 1300 in "tarile democrate" (URSS, Polonia, RGD, Cehoslovacia, Ungaria) total 5400 de km. Dar asta a fost demult.
Sa trecem la perioada contemporana.
In 2007 mi-am cumparat "tractorul" Opel Astra Caravan 2.0 DTH, 101HP, 16V din Germania unde am prieteni de suflet. Acolo tot cautand masina dorita am vazut la ceteva case de cea a prietenilor mei o rulota care mi-a placut din prima. Am gasit masina descrisa mai sus si am hotarat impreuna cu sotia sa ne luam si rulota vazuta, dar nu ne-a iesit combinatia si am plecat acasa fara rulota dar cu gandul ca anul urmator o vom gasi tot acolo.
Si asa a fost, ne-a asteptat.
Dar inceputul aventurii a venit de la un film, "HIGHLANDER" cu Stallone vazut prin mai. Actiunea se desfasoara in munti, iar la finalul filmului, pe generic, apar zonele unde au fost realizate filmarile printre altele si Cortina D' Ampezzo.
A fost suficient, repede computer, google, "Cortina d' Ampezzo" si am vazut totul: PARADIS.
A venit timpul vacantei, repede Germania, 23 de ore pana la Landshut, apoi rulota, dupa 2 zile de tratative cu neamtul o am la carlig, (Detthleffs RC3) si la drum. Dar nu oricum ci cu plan si cu multa dragoste de natura. Prima etapa GarmischPatenKirhen cu renumitul Tzugspite cel mai inalt varf din Germania (2962m).
Dar destul cu vorba acum si cateva poze.
Asta ar fi doar 10% din poze.
Gata cu Germania, voi reveni cu etapa urmatoare cu Italia, Cortina d' Ampezzo.
Sa va mearga bine!
Cristian Neaga