Croatia

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Gabi Tudor
Membru forum
18

Croatia

Mesaj de Gabi Tudor »

La mijlocul lui august voi fi in Croatia,intr-un camping din Umag unde mi-am facut rezervare.Cand ma voi intoarce voi posta ce si cum,dar daca pana atunci mai are cineva informatii poate sa le spuna aici!
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Gabi Tudor
Membru forum
18

Re: Croatia

Mesaj de Gabi Tudor »

Croatia,tara fondatoare a Iugoslaviei,are un litoral de peste 800 km,o coasta de 5 830 km si circa 1800 de insule.Clima meditareneana unica este cea mai potrivita pentru vacantele de vara ,dar si de iarna in acelasi timp.

UMAG.Urmatorul nostru popas a fost in cel mai vestic oras si port al Croatiei,pe coasta Istriei ( cea mai mare peninsula a Adriaticii ) unde evenimentul anului este turneul de tenis ATP,undeva in luna iulie.Am ales acest oras ca destinatie pentru a putea vizita si Venetia care este la 50 de mile marine pe mare,sau 210 km pe uscat.Deasemenea pestera Postojnska,din Slovenia,aflata la 60 km-obiectiv ratat,din pacate.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Oras pitoresc,ca si Rovinj,unde contrastul dintre vechi si nou te izbeste la tot pasul.Cu 2 400 de ore de soare anual si o mare calda ( 26 C media temperaturii apei ),poti sa practici orice sport acvatic,sau,pe uscat,de la golf la calarie,de la tenis la karting.

Imagine

Imagine

Imagine

Am campat la Camping PARK-Umag,situat la cca 9 km de centrul orasului si direct pe malul Adriaticii,un camping impresionant,cu peste 1 800 locuri de campare si in care gaseai de toate:piscine,restaurante,terase,magazine,locuri de joaca,de recreere,plaja propie la mare,fotbal pe apa,program zilnic seara pentru copiii din camping,internet,berbeque,tenis,biciclete,ATV-uri,etc.Preturi relativ bune,pentru 7 nopti am platit cam 260 euro,4 persoane si am facut rezervarea de acasa,pe internet.

Imagine

Imagine

Imagine

Plaja era la 50 m,plaja fara nisip,specifica pentru toata Croatia,plina de pietre.Trebuie neaparat sa-ti cumperi niste pantofi speciali pentru a intra in apa,atat pentru pietre,cat si pentru aricii de mare care au niste tepi foarte periculosi.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Cateva amanunte :

-Moneda nationala “kuna” :1 euro = 7 kuna ;

-Preturi destul de piperate,mult mai scumpe ca la noi,sau Austria,de exemplu ;

-Sevicii excelente,fie camping,hotel sau service auto.De fapt acestea sunt cele mai ieftine ;

-Pret carburanti comparabil cu tara noastra ;

-Neaparat o croaziera cu vaporul prin,si printre,insule,precum si prin fiordul Lym ;

-Cu masina orasele: Zadar,Split,Trogir,Rovinij,Dubrovnic,dar si a oraselor insulare Hvar,Vis,Korcula ;

-Cravata este originala din croatia anului 1635,moda a fost preluata de francezi si expresia “a la croate” a devenit cravata;

-Marco Polo s-a nascut in insula Korkula ;

-Sunt nenumarate plaje naturiste (cca. 30 ),sau pentru nudisti,si sunt marcate cu simbolul FKK.
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Gabi Tudor
Membru forum
18

Mesaj de Gabi Tudor »

Rovinj-O infinitate de albastru

ROVINJ-orasul cladit in jurul a 22 de insule si insulite,printre care Red Island sau Insula Florilor,sau Katerina ,o oaza de verdeata cu cele mai moderne hoteluri,contrastul dintre nou si vechi fiind parca mai pregnant aici decat oriunde in alta parte.Oras medieval,situat pe coasta vestica a Peninsulei Istria,este situat pe un promotoriu care intra in mare.

Imagine

Imagine

Imagine

Important centru turistic si industrial:tutun si prelucrarea pestelui.

Venind de pe mare ,primul lucru care iti sare in ochi este turnul catedralei SF.Euphemia (sec.XVIII) si,inevitabil,primii pasi te duc acolo.Urci stadute inguste cu case care parca se pravalesc pe tine,case cu portile deschise si,nu stiu cum se face,dar in fiecare curte parca s-a nascut un artist :pictura,sculptura,artizanat,bijutieri.Si langa toate acestea,neaparat o distilarie unde se fabrica slibovita (croatii chiar ii zic palinca ) de toate culorile si toate gradele de tarii.

Am intrat intr-o astfel de distilarie si,culmea,erau numai femei la degustat.Am plecat cu 2 sticle de 1/2 litri si putin ametit.

Am ajuns pe mare la ROVINJ,sau Rovinio cum ii spun italienii.Din Umag am plecat cu un vapor plin de turisti germani,olandezi,francezi si polonezi.Acestia din urma nici nu au mai coborat sa viziteze orasul:pe vapor s-a servit slibovita,vin si macrou fript cu salata de varza verde (aceasta combinatie,desi eram sceptici,s-a dovedit excelenta!).Cum spunem,polonezii nu au mai coborat,deoarece nu au baut slibovita cu paharele de 25 ml pe care ni le-au oferit marinarii,ci direct din sticle.Concluzia:s-au facut manga!

Portul orasului este impresionant :vapoare si iahturi mai ceva ca in Monaco.Cum cobori pe tarm te intampina o sumedenie de magazine si piete de fructe.

Dupa aceea nu-ti mai ramane decat sa strabati orasul in lung si in lat,oras plin de turisti,oras care si-a pastrat cladirile si stradudele ca acum cateva sute de ani.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Campinguri naturiste (pentru nudisti),hoteluri vechi,hoteluri noi,excursii pe insulele din jur,scufundari,pescuit.Nu ai cum sa nu iti doresti sa nu te intorci.

Imagine

Imagine

Gastronomia locala trebuie incercata : omleta cu sparanghel salbatic,tocana din fructe de mare fierte,branza de oaie si,binenteles,vinul croat,de o suta de ori mai bun decat cel italian.

Cu o zi innainte am vizitat Venetia si concluzia mea a fost:Rovinj este mai frumos!Binenteles,Venetia are alt farmec,alta istorie,alta reclama la urma urmei.Dar amestecul acela de murdarie,tarabe si cladiri darapanate nu m-au impresionat la cat ma asteptam.Sau,poate,ma asteptam eu la mai mult.
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Gabi Tudor
Membru forum
18

Mesaj de Gabi Tudor »

Rovinj-O infinitate de albastru

ROVINJ-orasul cladit in jurul a 22 de insule si insulite,printre care Red Island sau Insula Florilor,sau Katerina ,o oaza de verdeata cu cele mai moderne hoteluri,contrastul dintre nou si vechi fiind parca mai pregnant aici decat oriunde in alta parte.Oras medieval,situat pe coasta vestica a Peninsulei Istria,este situat pe un promotoriu care intra in mare.

Imagine

Imagine

Imagine

Important centru turistic si industrial:tutun si prelucrarea pestelui.

Venind de pe mare ,primul lucru care iti sare in ochi este turnul catedralei SF.Euphemia (sec.XVIII) si,inevitabil,primii pasi te duc acolo.Urci stadute inguste cu case care parca se pravalesc pe tine,case cu portile deschise si,nu stiu cum se face,dar in fiecare curte parca s-a nascut un artist :pictura,sculptura,artizanat,bijutieri.Si langa toate acestea,neaparat o distilarie unde se fabrica slibovita (croatii chiar ii zic palinca ) de toate culorile si toate gradele de tarii.

Am intrat intr-o astfel de distilarie si,culmea,erau numai femei la degustat.Am plecat cu 2 sticle de 1/2 litri si putin ametit.

Am ajuns pe mare la ROVINJ,sau Rovinio cum ii spun italienii.Din Umag am plecat cu un vapor plin de turisti germani,olandezi,francezi si polonezi.Acestia din urma nici nu au mai coborat sa viziteze orasul:pe vapor s-a servit slibovita,vin si macrou fript cu salata de varza verde (aceasta combinatie,desi eram sceptici,s-a dovedit excelenta!).Cum spunem,polonezii nu au mai coborat,deoarece nu au baut slibovita cu paharele de 25 ml pe care ni le-au oferit marinarii,ci direct din sticle.Concluzia:s-au facut manga!

Portul orasului este impresionant :vapoare si iahturi mai ceva ca in Monaco.Cum cobori pe tarm te intampina o sumedenie de magazine si piete de fructe.

Dupa aceea nu-ti mai ramane decat sa strabati orasul in lung si in lat,oras plin de turisti,oras care si-a pastrat cladirile si stradudele ca acum cateva sute de ani.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Campinguri naturiste (pentru nudisti),hoteluri vechi,hoteluri noi,excursii pe insulele din jur,scufundari,pescuit.Nu ai cum sa nu iti doresti sa nu te intorci.

Imagine

Imagine

Gastronomia locala trebuie incercata : omleta cu sparanghel salbatic,tocana din fructe de mare fierte,branza de oaie si,binenteles,vinul croat,de o suta de ori mai bun decat cel italian.

Cu o zi innainte am vizitat Venetia si concluzia mea a fost:Rovinj este mai frumos!Binenteles,Venetia are alt farmec,alta istorie,alta reclama la urma urmei.Dar amestecul acela de murdarie,tarabe si cladiri darapanate nu m-au impresionat la cat ma asteptam.Sau,poate,ma asteptam eu la mai mult.
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Dan Cilan
Membru forum
17

Mesaj de Dan Cilan »

Frumoasa Croatia , din pacate eu am ratat-o azi vara.Din Italia am venit spre casa prin Slovenia ( nu au mai avut rabdare ai mei dupa ce i-am carat 6 saptamani prin Europa ) desi in programul initial vroiam sa vizitam Croatia.Poate la anu!
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu »

Foarte FRUMOS! Felicitari si multumim pt pozele deosebite.
Gabi Tudor
Membru forum
18

Mesaj de Gabi Tudor »

Intr-adevar ,foarte frumoasa Croatia.Urmeaza sa postez ceva de Venetia,care,sincer,nu m-a impresionat asa cum ma asteptam....Probabil pentru ca am vazut Rovinj!
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Catalin Carata

Mesaj de Catalin Carata »

Frumoase poze, ca si Croatia de fapt. Pacat ca ati ratat pestera Postojna si cred ca si rezervatia naturala Plitvice care e un colt de rai. Data viitoare sa nu le ratati. :D
Gabi Tudor
Membru forum
18

Mesaj de Gabi Tudor »

Nu poti sa le vezi pe toate si,sigur,nu am sa le ratez.
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Scrie răspuns