Zeel Am See-Kaprun

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Gabi Tudor
Membru forum
18

Zeel Am See-Kaprun

Mesaj de Gabi Tudor »

Zeel Am See (85 km de Salzburg ) ,758 m altitudine,fiind cunoscut mai mult ca o statiune montana alpina, are si o traditie istorica, care dateaza inca din secolul 8-lea. Atractia principala a orasului-statiune este Lacul Zell, un lac mare si superb chiar in mijlocul statiunii. In jurul lacului sunt construite numeroase cafenele , baruri, discoteci si restaurante cu diferite specialitati ale zonei si nu numai. Alte atractii in statiune: Turnul Kastner, Castelul Rosenberg, Biserica Paris. Zell am See este o statiune de schi pentru tot timpul anului datorita ghetarului din Kaprun.Lungimea totala a partiilor de ski este de 130 de km, cea mai lunga partie avand 7 km.Sunt 60 instalatii de transport pe cablu. De asemenea, aici se pot practica numeroase alte activitati sportive: patinaj pe lacul Zeller See, hochei pe gheata, curling,innot,calarie,etc

Am sosit cu o zi innainte de Sf.Maria ,a doua zi avand norocul sa participam la un spectacol inedit al localnicilor :barbati imbracati in uniforme militare si tineri si tinere in costume populare,s-au strans in piata locala,au scos si un tun si pusti din nu stiu care razboi.Tinerii au pocnit din biciuri-exact ca la plugusorul nostru,iar barbatii au tras cu pustile,un spectacol inedit pentru zecile de turisti din statiune.

Imagine

Imagine

Imagine

Restaurantele si hanurile din Zell am See pot oferi turistilor atat mancaruri traditionale cat si specialitati din diferitele bucatarii ale lumii: chinezeasca, italiana, ungureasca. De asemenea, sunt foarte populare Kasnocken (galustele de branza) si pestele proaspat, in special pastravul, servit in diferite feluri.
Am campat la SeeCamp,44 euro/zi 4 persoane,un camping frumos,chiar pe marginea lacului.Are 160 de locuri de campare pentru rulote si corturi,debarcader,plaja si este situat la 1.8 km de oras.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

De aici am plecat sa vizitam Kaprun,una din cele mai renumite statiuni din Europa,situata la poalele ghetarului Kitzsteinhorn (3203 M).Aici alte zeci de km de partie,alte zeci de instalatii pe cablu.

De altfel si noi ne-am avantat spre Kitzsteinhorn, 3029m.Urcarea la 3000 m se face cu 3 telecabine.Prima pana la 1798 m,a doua pana la 2450 la,asa zisa Alpin Center,o cladire moderna cu tot ce vrei:echipament schii,restaurante,dusuri,etc.Cu ultima telecabina ajungi la 3029 m,unde ai o priveliste superba.Am admirat cu regret,de la distanta varful Grossglockner,cel mai inalt varf din Austria, 3.798 m.Spun cu regret ca a doua zi aveam planificat sa mergem pe celebra sosea alpina de la 2500 m,dar timpul nefavorabil mi-a dat planurile peste cap.

Acolo sus,la 3000 m,in luna august se schiaza,se da cu sania.De la statia de telecabina,un tunel lung de 375 m -Panorama Tunel- sapat in stanca ,te duce spre partiile de schii si sanius.A fost inedit sa mergi in pantaloni scurti si pantofi sport prin zapada de 30 cm.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

De la partiile de schii,un funicular te transporta innapoi la statia de telecabina.

Lume multa,in special arabi cu multi copii si cu neveste cu hijabul traditional tras pe fata.Acesti copii au vazut atunci pentru prima oara zapada in viata lor si erau in stare sa o manance.

Comparatie:cu 2 luni innainte am urcat in Bucegi,la Babele cu telecabina: 3 persoane= 120 Ron,cam 33 euro.Aici,3 telecabine si funicularul a costat 40 euro pentru 4 persoane.
Ultima oară modificat 25 Noi 2008, 00:02 de către Gabi Tudor, modificat 1 dată în total.
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Bazil

Re: Zeel Am See-Kaprun

Mesaj de Bazil »

Minunate locuri, frumoasa descriere! Multumim mult! Aceste descrieri sunt o mina de aur atunci cand planifici o iesire! Eu le printez si fac un fel de dosar in care pun si harta zonei. Impreuna cu GPS-ul te ajuta sa "ratacesti" cu placere prin Europa, mai ales la primele iesiri. Ca dupa ce prinzi curaj, incepi sa parasesti traseele cunoscute si sa bantui haihui in cautarea atractiilor inedite.
Gabi Tudor
Membru forum
18

Mesaj de Gabi Tudor »

Multumesc,Brazil!Asa este,dar de multe ori,ba din cauza timpului nefavorabil,ba din alte cauze,nu reusesti sa vezi absolut tot.Si uite asa treci pe langa locuri in care ,poate,nu te vei mai intoarce niciodata....
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
donraulo

Mesaj de donraulo »

Am fost si eu in vara lui 2007 cu cortul in See Camp.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

adica vrei sa spui ca daca merg vara pot face plaja si baie in lac si daca ma plictisesc pot merge la schi.
da-mi mai multe detalii te rog frumos ca e de retinut, nu?
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Gabi Tudor
Membru forum
18

Mesaj de Gabi Tudor »

[quote="Serpescu Gheorghe"]adica vrei sa spui ca daca merg vara pot face plaja si baie in lac si daca ma plictisesc pot merge la schi.

Chiar asa!Intr-adevar ,poti schia fara probleme.Schiurile nu trebuie sa le iei de acasa ,gasesti sa inchiriezi .Pe marginea lacului-chiar si in camping-sunt amenajate plaje ,se poate face baie ,pescui sau sporturi acvatice.De retinut :ai voie cu barca cu motor numai daca motorul este electric.
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

super, cu siguranta am sa ma duc acolo, macar sa incerc senzatia de aface plaja si de a schia in acelasi timp.
si cand ma gandesc ca am colindat prin austria de vreo 4 ori si cine stie pe langa cate locuri am trecut ca prostul :cry:

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
bebe944
Membru forum
18

Mesaj de bebe944 »

superb campingul si locatia , noi mergem an de an aici si nu ne plicisim niciodata...ai uitat sa spui de pista de biciclete din jurul lacului :D
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

daca nu ma departez mult de casa anul care vine ( daca nu am bani ), macar pana acolo o saptamana ma duc :D

Geo Comanac
Membru forum
15

Mesaj de Geo Comanac »

Discutia a fost mutata aici : viewtopic.php?f=131&t=5453
RAV 4 D-4D & HOBBY 425/1993
comiselu cristi
Membru forum
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 10 Iun 1969

Mesaj de comiselu cristi »

Sa nu uitati bicicleta acasa in jurul lacului este o pista de biciclete se poate face turul cu bicicleta iar ceea ce s-a spus mai sus este adevarat am fost acum 5 zile fara rulota cu masina am vazut si locul de campare era pe marginea lacului super toata Austria cinste lor.
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Mare grija impatimitilor de ski. De cativa ani, aproximativ o luna in aceasta perioada, nu se schiaza pe ghetar. Eu nu m-am informat cum trebuie si am luat-o anul trecut in aceasta perioada a anului. In rest intradevar o zona superba intretinuta de oameni cu o vasta cultura a turismului.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Scrie răspuns