Am sosit cu o zi innainte de Sf.Maria ,a doua zi avand norocul sa participam la un spectacol inedit al localnicilor :barbati imbracati in uniforme militare si tineri si tinere in costume populare,s-au strans in piata locala,au scos si un tun si pusti din nu stiu care razboi.Tinerii au pocnit din biciuri-exact ca la plugusorul nostru,iar barbatii au tras cu pustile,un spectacol inedit pentru zecile de turisti din statiune.

Restaurantele si hanurile din Zell am See pot oferi turistilor atat mancaruri traditionale cat si specialitati din diferitele bucatarii ale lumii: chinezeasca, italiana, ungureasca. De asemenea, sunt foarte populare Kasnocken (galustele de branza) si pestele proaspat, in special pastravul, servit in diferite feluri.
Am campat la SeeCamp,44 euro/zi 4 persoane,un camping frumos,chiar pe marginea lacului.Are 160 de locuri de campare pentru rulote si corturi,debarcader,plaja si este situat la 1.8 km de oras.

De aici am plecat sa vizitam Kaprun,una din cele mai renumite statiuni din Europa,situata la poalele ghetarului Kitzsteinhorn (3203 M).Aici alte zeci de km de partie,alte zeci de instalatii pe cablu.
De altfel si noi ne-am avantat spre Kitzsteinhorn, 3029m.Urcarea la 3000 m se face cu 3 telecabine.Prima pana la 1798 m,a doua pana la 2450 la,asa zisa Alpin Center,o cladire moderna cu tot ce vrei:echipament schii,restaurante,dusuri,etc.Cu ultima telecabina ajungi la 3029 m,unde ai o priveliste superba.Am admirat cu regret,de la distanta varful Grossglockner,cel mai inalt varf din Austria, 3.798 m.Spun cu regret ca a doua zi aveam planificat sa mergem pe celebra sosea alpina de la 2500 m,dar timpul nefavorabil mi-a dat planurile peste cap.
Acolo sus,la 3000 m,in luna august se schiaza,se da cu sania.De la statia de telecabina,un tunel lung de 375 m -Panorama Tunel- sapat in stanca ,te duce spre partiile de schii si sanius.A fost inedit sa mergi in pantaloni scurti si pantofi sport prin zapada de 30 cm.

De la partiile de schii,un funicular te transporta innapoi la statia de telecabina.
Lume multa,in special arabi cu multi copii si cu neveste cu hijabul traditional tras pe fata.Acesti copii au vazut atunci pentru prima oara zapada in viata lor si erau in stare sa o manance.
Comparatie:cu 2 luni innainte am urcat in Bucegi,la Babele cu telecabina: 3 persoane= 120 Ron,cam 33 euro.Aici,3 telecabine si funicularul a costat 40 euro pentru 4 persoane.