Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va rog spuneti-mi si mie unde se poate face I.T.P-ul in Bucuresti !?
Cind l-am facut anul trecut, tipul de acolo,nepricepindu-se mi-a zis ca nu este in regula rulota ca nu tine frina de mina in spate...!Cu greu l-am convins ca nu trebuie sa tina in spate ca si cind mergi in fata,altfel nu ai mai putea sa dai cu spatele.(el facind proba la frina in spate impingind-o cu mina in spate...!!!!! :(
Daca rulota nu era pe carlig si cu frana de mana trasa a putut-o impinge.....nu era nepriceput!!! Zicea bine. Nu tine frana!!! Cand dai inapoi impingand cu masina in carlig,impingand usor nu cu soc,sabotii nu ating tamburul si....poti manevra. Schimba sabotii!
La noi si remorcile se verifica pe standul de franare , se vede eficacitatea franei si eventualul dezechilibru intre fortele de franare pe cele doua (sau patru ) roti .
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
In Bucuresti, se face ITP la remorci cu sistem de franare inclusiv rulote in Baneasa, dupa autogara la 500 600 m pe partea dreapta inainte de sediul Romatsa. E un fost service pt utilaje si remorci agricole sau cam asa ceva. Pe vremuri ( 2000, 20001 ) cand am fost ultima data acolo erau destul de "draguti".
si alte service-uri probabil... :D
Pentru siguranta lui trebuie schimbate alea!!! Frana e una din cele importante!!! Nu cred ca e bine sa apelam la spaga pentru sistemul de franare!!!
Vorbeste cu George Burneci si le schimba el daca nu ai unde!
La mersul cu spatele, frana rulotei nu trebuie sa actioneze, altfel cand mergi in marchearriere impingi la ea degeaba.
Nici frana de mana trasa nu actioneaza la mersul inapoi !
Numai la modelele foarte vechi exista langa cupla o piesa care impiedica tija franei sa culiseze la mersul cu spatele . Acest opritor se actioneaza numai manual
inainte si putin dupa 80 sau cele cu componente de la altii decat Al Ko, Knott sau Winterhoff.
Spre exemplu finul meu are o Adria 535 din 84 si are pe ea un astfel de sistem ( o sa-l vedeti la Murighiol)
Sandu Toma scrie:La mersul cu spatele, frana rulotei nu trebuie sa actioneze, altfel cand mergi in marchearriere impingi la ea degeaba.
Nici frana de mana trasa nu actioneaza la mersul inapoi !
Numai la modelele foarte vechi exista langa cupla o piesa care impiedica tija franei sa culiseze la mersul cu spatele . Acest opritor se actioneaza numai manual
Sandule nu zici bine deloc! Frana de mana trasa trebuie sa actioneze! Punct! Ce treaba are daca e inainte sau inapoi! Citeste bine inainte sa scrii. A scris clar.....cu frana de mana trasa a impins rulota inapoi. Cu mana!!! Deci n-are frane!!! Dupa ce scrii tu,daca-si lasa rulota in panta....cu spatele.....adio! Adica o ia la vale... :lol: