Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
A venit vremea sa arat si altora pe unde am fost asta vara (neavand timp pana acum sa redimensionez cantitatea mare de poze fiind tot timpul plecat)!
Deci am plecat pe 1 iulie si m-am intors pe 6 august ( desi previziunile erau 25 iulie ! ) , am facut 8200 km si am trecut prin 12 tari.Primul capitol este cu Slovacia si Polonia.Primul oras mare pe lista mea era Cracovia.Am condus in prima zi pana m-a prins oboseala ( pe la 23.30) am oprit intr-o parcare imensa si goala iar dimineata am avut placuta surpriza sa constatam ca eram la poalele muntilor Tatra ( pe partea slovaca , frontiera cu Polonia fiind la 40 km.) un peisaj magnific !Dar sa lasam pozele sa vorbeasca!
Cetatea Cracovia a fost timp de mai bine de 300 de ani capitala Poloniei si totodata a fost ( si este ) oras hanseatic adica facea parte din liga hanseatica , o retea exclusivista de targuri medievale care faceau comert intre ele ( de ex. Hamburg , Bremen , Rostock , Flensburg ,Oslo etc.)
Praga care este pe locul 2 ( la egalitate cu Dresda ) in topul meu personal al celor mai frumoase orase ( Parisul nu il poate depasi nici un oras din lume ).
Si urmeaza Dresda , un oras cu totul deosebit , avand in vedere ca a fost cel mai bombardat oras din Germania fascista ( alaturi de Berlin bineinteles) renascand la propriu din propria cenusa.Veti vedea Frauenkirche celebra catedrala reconstruita aproape de la zero dupa reunificare ( se vede in prim plan zidul acela innegrit , singurul care a ramas in picioare dupa teribilele bombardamente).
Fişiere ataşate
In parcare langa Dresda.Desfacem rulota si ...la drum!