Cristian Steriopol scrie:Absolut hidos !!!
Cred ca e in stilul becalian manelian ! :(
De regula "de gustibus not discutandum"...dar in acest caz nu prea se potriveste. Majoritatea oamenilor din comuna lucreaza din greu in vest/sud, in Europa si Canada, ori la cioplit in piatra ori la exploatari forestiere si câstiga foarte bine. Vine omul acasa cu banii si in stilul caracteristic osenesc cauta un inginer si ii da porunca: "no domnule draga , te rog sa te plimbi mata in susu si josu comunei de doua trei ori si sa-mi faci o casa cinosa cum nu are nimeni"! Cei care au umblat prin comuna respectiva pot sa confirme ca acea casa este probabil o greseala, fiindca este cam unicat, iar celelalte sunt chiar frumoase, cu gust...si nu gasesti doua la fel!!! Probabil ca omu, proprietarul acelei case a pozat pe undeva in Verona sau Roma ceva ce i-a placut, a dat pozele la constructor si a zis: ase o vreu! Fiindca daca cladirea respectiva am vedea-o pe undeva in Verona, mâncata un pic de patina vremii...am zice:ce faina e! Nu am vazut nici o casa darapanata in Certeze, dar am vazut cosuri de gunoi, santuri curate si betonate ori înierbate, flori multe.
Si inca ceva, care m-a facut sa inteleg ca bogatia nu a schimbat felul de a fi a oamenilor acestor locuri: in primavara aceasta am facut o excursie prin nordul tarii si am trecut si prin Certeze. Sotia a dat porunca sa opresc undeva la o fântâna ca nu mai aveam apa in rezervor nici pentru WC... M-am tot uitat dupa vre-o fântâna in curtea unei case...am vazut ceva intr-o curte, am oprit, casa frumoasa, mare, ceva BMW 4x4 la poarta, in curte un Audi ultimul racnet. Era un cetatean in curte:l-am intrebat daca pot sa iau un bidon de apa-"bineânteles domnu"- iau bidonu de 5l , umplu la robinetul din curte, scot pâlnia si incep sa torn apa. Omu vede ce trebaluiesc si:"da intra apa multa acolo?" Raspund cam 100l...da sa nu-si faca griji ca pun doar doua bidoane. "No stai atunce domnule" zice, se duce undeva in spate, vine cu un furtun lung, desface colacul, cupleaza la robinet: "no amu incarca dumniata sanatos tot butoiu ala al masinii" ! Am ramas uimit, mai ales ca am avut o experienta nasoala cu doua zile inainte:am luat apa de la o statie de combustibili si dupa al treilea bidon se uitau deja chiorâs la mine, iar la al patrulea au si zis ca ajunge domnu ca apa ii scumpa! Asa ca am constatat eu in Certeze ca bogatia, luxul nu a schimbat inima buna a osenilor!