Alimentare cu apa curenta

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
George Marcu
Membru forum
18

Alimentare cu apa curenta

Mesaj de George Marcu »

In ce consta alimentarea cu apa curenta la rulota? Eu am rezervor de apa si pompa care alimenteaza toti consumatorii. Am vazut la multe camping-uri alimentare cu apa curenta, inlocuieste pompa ajungand direct in instalatie sau o folosesc doar pentru umplerea rezervorului si folosesc in continuare pompa? Daca ajunge direct in instalatie imi poate furniza cineva o schema a instalatiei?
Sorin Dandes
Membru forum
18

Mesaj de Sorin Dandes »

Banuiesc ca trebuie o instalatie speciala sau una cu dublu circuit.Ca sa ai apa curenta nu trebuie sa fii si conectat la o retea de apa reziduala?
PASSAT 1.9 TDI +BEYERLAND 430-MD AN 1994
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

M-am uitat pe internet si am gasit cateva informatii despre alimentarea cu apa.
In principiu este compusa dintr-un adaptor/conector pentru furtun, un reductor de presiune pentru apa, la maxim 0,8 bari si in rest se foloseste instalatia deja existenta. Eu am dezvoltat un pic schema, cu un presostat care in momentul sesizarii de presiune pe alimentarea cu apa de la exterior imi comuta comanda de pe pompa pe un ventil electromagnetic care imi deschide accesul apei in instalatie printr-un reductor de presiune in instalatia existenta.
Simplu si eficient. Chestie deja verificata.
Singura problema ar fi achizitionarea unui adaptor standardizat in Europa pentru alimentarea de la furtun.
Stie cineva exista vreo conexiune standard sau mai bine de unde pot achizitiona un dispozitiv de montat la rulota, am vazut ceva pentru USA cu o usita si una sau doua conexiuni?
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

Din cate stiu , conexiunea este tip furtun de gradina, din aceea rapida.
Dar iti spun ca te agiti degeaba cu chestia asta cu apa.
Nu ai nevoie de ea.Eu am o ,,cutie'' din asta de care vorbesti tu, cumparata din Olanda dintr-un magazin,cu mufe si comenzi electrice in interior,cu capac , etc dar nu m-am indurat sa gauresc rulota si nici nu am simtit mare nevoie de ea.Am un rezervor de 80 l de apa pe care il umplu prin exterior cu furtunul printr-un buson tip rezervor de benzina.Deasupra rezervorului am o pompa tip hidrofor cu senzor de presiune si elemente de filtrare,indicator de nivel si rez.el. de incalzire.Niciodata nu am folosit mai mult de 40-50l apa pe zi.
Toate bune, Bogdan D.
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

Pentru ca eu folosesc rulota si ca o resedinta secundara,pentru alimentarea cu apa am pus in vasul de apa(care este un bidon de cca. 30 litri) un flotor de WC la care racordez un furtun.
Folosesc tot pompa de apa a rulotei,dar prin flotor nivelul de apa ramane in permanenta consatant pe plin.
mig03
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

@sorinrec
In camping-urile vazute de mine (Austria) pe langa alimentare cu apa exista si o scurgere.
In situatia proasta ca nu ar fi scurgere ai scapat de umplerea rezervorului de apa curata, ramanandu-ti doar de golit cel de apa murdara.
Asa ca 50% din confort se asigura.
Sorin Dandes
Membru forum
18

Mesaj de Sorin Dandes »

Asa este nu mai cari apa curata ci doar apa reziduala.Stiu ca in unele camping-uri de afara ai si scurgeri pentru ape menajere iar in unele locuri cica ar fi si un fel de vidanse sau cum se numesc ele.
PASSAT 1.9 TDI +BEYERLAND 430-MD AN 1994
popescu_c_v

Mesaj de popescu_c_v »

maurice scrie:... informatii despre alimentarea cu apa.
Eu am dezvoltat un pic schema, cu un presostat care in momentul sesizarii de presiune pe alimentarea cu apa de la exterior imi comuta comanda de pe pompa pe un ventil electromagnetic care imi deschide accesul apei in instalatie printr-un reductor de presiune in instalatia existenta.

Puteti sa-mi spuneti de unde se pot procura cele 3 componente ?
Ventilul banuiesc ca este pentru 12V, corect?
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

Dragos D a gasit pentru centrala termica finlandeza un termocuplu foarte ciudat care era cat pe aci sa il comandam afara,la Romstal Service(in zona Vitan Barzesti).Au acolo tot felul de ciudatenii de actionari electromagnetice pentru apa si bineninteles miniaturale.Important este sa stiti ce vreti si sa ii explicati celui de la service cu amanunte.Par priceputi si inventivi.Preturile nu sunt chiar mici dar cred ca reperele sunt de calitate.Spre ex . acel termocuplu(putin mai mare decat o aspirina) a costat 60 RON.Dat fiind faptul ca era protectia antifierbere a centralei am cumparat-o.Merge ca noua acum.
Faceti-le o intrebare...
Toate bune,Bogdan D.
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Presostatul l-am primit cadou de la cineva care face service la centrale murale. Este miniatura si din cate stiu costa cam 5-10 euro.
Vana electromagnetica alimentata la 12Vcc presiune maxima 10 bari este 50 euro(TVA inclus) iar reductorul de presiune cu manometru este 20 Euro(TVA inclus), produsele sunt Honeywell (Germania) si CEME (Italia). Nu vreau sa-mi fac reclama si nici vanzari pe forum pentru ca nu mi se pare corect. Am intrat pe forum din cu totul alte motive, plimbarile cu rulota si viata sub cerul liber.
Daca totusi sunteti interesati puteti sa-mi transmiteti si vedem cum facem.
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Am mai rumegat schema pentru apa calda in week-end, am facut rost si de schema boilerului truma, asa ca mai sunt necesare o supapa de suprapresiune in conditiile unei pompe cu clapeta antiretur sau alimentarii de la reteaua de apa, boilerul merge la maxim 1,2 bari, si o golire pentru iarna. Oricum pana sa dau altcuiva scheme/sfaturi/etc voi verifica functionalitatea a tot ce mi-am propus la mine in rulota, sunt presiuni mici, echipamente sensibile, debite de apa deasemenea mici si totul trebuie sa mearga perfect. Din pacate toate echipamentele existente pe piata se adreseaza instalatiilor casnice sau industriale asa ca trebuie cautat intens.
Daca cineva poate sa-mi recomande o pompa (nu tipul submersibila pentru ca am gasit deja) din proprie experienta as fi recunascator, ceva de tipul 15L/min, presiune maxima 0,8bari eventual functionare automata (am gasit cateva dar cu presiune mai mare de 2 bari, deci mai mare decat a boilerului)
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Re: Alimentare cu apa curenta

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva, sa-mi spuna daca exista si de unde pot cumpara un flotor ca cel de la WC-ul de acasa, dar de dimensiuni reduse si care sa inchida/deschida un circuit electric fie el de 12 V sau 220 V, deci nu sa inchida/deschida un robinet cum este cel de la WC?
Multumesc.
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Scrie răspuns