Categoria BE sau EB sau B+E sau E+B

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

raspuns politia rutiera

Mesaj de Cristian Irimescu »

La adresa dumneavoastra inaintata prin e-mail Brigazii de Politie Rutiera si inregistrata sub nr. 707138/09.04.2008, va informam ca posesorul permisului de conducere categoria “B”, poate tracta o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator cu conditia ca ansamblul de vehicule sa nu depaseasca masa totala maxima de 3.500 kg.

Cu stima,

SEFUL BRIGAZII DE POLITIE RUTIERA,
Comisar sef
Motoc Marin

am mail-ul cu adresa dar are 250 k si nu pot sa-l atasez
Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator
19

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat »

Ar trebui explicit si cea referitoare la axa dubla.
In acceptiunea unora daca este axa dubla una langa alta pe mijlocul remorcii si ansamlul nu depaseste 3.500 si sarcina maxima autorizata a remorcii nu depaseste sarcina maxima a autovehiculului inscrisa in talon se poate conduce cu categoria B ?
Precizarea din carnetul de conducere referitoare la BE se refera doar la dubla axa din care axa din fata este axa directoare ?
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

27. remorca - vehiculul fara motor destinat a fi tractat de un autovehicul sau de un tractor;
28. remorca usoara - remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
29. semiremorca - remorca a carei masa totala maxima autorizata este preluata în parte de catre un autovehicul sau de catre un tractor;

In acest caz rulota e semiremorca. Nu??
Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator
19

Permis categoria BE

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat »

Din cauza ca am schimbat masina si apropierea concediului am fost nevoit sa caut o scoala de soferi cu care sa pot sa-mi iau permis pentru categoria BE cat mai repede.
Si am reusit. Incepand din data de 08.07.2008 sunt posesorul acestui permis.
Scoala de soferi TEO este singura din Bucuresti care are masina omologata pentru asemenea scolarizare si instructor autorizat in persoana domnului Marius Teodorescu.
Amanunte se gasesc pe site-ul scolii.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Cristian Dragan
Membru forum
16

Mesaj de Cristian Dragan »

Buna la toata lumea !
Dupa ce timp de cateva zile am citit aproape tot despre rulote pe acest forum (lucru pe care trebuia sa-l fac inainte de cumpararea rulotei -oops)vreau sa va spun ca sunt disperat,deoarece masina mea Kia Sportage are MMA-2260kg iar rulota achizitionata de curand Tabbert Comtesse 530areMMA-1300kg si depasesc cu 60kg. sarcina admisa pe care o pot conduce cu cat.B si as dorii daca stie cineva ce solutie exista si daca exista in TIMISOARA o scoala ptr.cat.BE.
Va multumesc.
Cristian Dragan& Carmen Tomoiaga
Kia Sportage+Tabbert Comtesse 530
+Wilk de Luxe 450
Tel:0728262535
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Mergi la RAR si cere sa modifici MMA a rulotei. Daca nu reusesti pe cale oficiala, incearca romaneste. Spune-le ca bagajele care intra in rulota cantaresc cu 61kg mai putin.

reludeliu@yahoo.com
Ford Sierra 2.0 I / ‘90 + Beyerland 380-2/ ‘89
0728.899.313 0788.780.671 0723.343.915
Florin Drumea

Salut

Mesaj de Florin Drumea »

Avand in vedere ca nu am gasit nimic mentionat despre ce greutate trebuie sa aiba masina+rulota in cazul in care posed permis categoria b-c as dori sa primesc un raspuns de la cei cunoscatori. As dori sa cunosc acest aspetct pentru ca ma bate gandul sa-mi cumpar o masina de teren si tare mi-e frica ca nu am sa pot tracta rulota in termeni legali binenteles.
Dan Popa
Membru forum
16

Mesaj de Dan Popa »

Buna, eu am facut pana la urma o cerere la Brigada de Politie rutiera deoarece parerile sunt impartite. Mai jos anexez raspunsul lor:

R O M Â N I A

MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE

DIRECTIA GENERALA DE POLITIE A
MUNICIPIULUI BUCURESTI
BRIGADA DE POLITIE RUTIERA

Numar operator de date cu caracter personal 3223/2006
Nr. 707.730 Data 17.07.2008

Stimata doamna Cecilia Vladut ,

Avand in vedere mail-ul dumneavoastra, inaintat Brigazii de Politie Rutiera si inregistrat sub numarul 707730/25.06.2008, va informam ca, in conformitate cu dispozitiile art. 30 lit. b, pct. 3 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, conducatorul auto, posesor al permisului de conducere categoria “B”, poate conduce un ansamblu de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500kg., format dintr-un autovehicul tragator din categoria “B” si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator.

Cu stima,
SEFUL BRIGAZII DE POLITIE RUTIERA,
Comisar sef ,
Motoc Marin

Bucuresti, Str. Logofat Udriste 9-15, Sector 3,
Tel. 021/323.30.30; 021/323.75.60, fax 021/323.45.95
e-mail: bpr_bucuresti@yahoo.com
@Cecilia si Dan
"Geniu= 1% inspiratie si 99% transpiratie" - Thomas Edison
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Mesaj de Petrescu Eugen »

Exact, este ceea ce este explicitat la pag. 3 din acest topic.
Deci, cu categ. B se pot conduce autovehicule sau ansambluri conf. art. 30 lit. b), pct. 1-3, iar noi, marea majoritate, ne încadram la pct. 3.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Florin Drumea

Mesaj de Florin Drumea »

Ok faza cu permis categoria 'b' am inteles-o dar........pentru categoriile B-C? Pentru ca din cate stiu eu asa cum exista categoria B1 exista si C1 de aceea intreb sa stiu daca sunt in avantaj ca am si categoria C in plus....cu respect si deosebita consideratiune.
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Mesaj de Petrescu Eugen »

Cred ca faci o confuzie.
Nu vad de ce te-ar interesa categoria C, care se refera la autovehicule de marfa cu MMA (masa maxima autorizata) între 3.500-7.500 kg.
Cred ca vrei sa te referi la categoria BE, care conform art. 30, lit. c) din HG nr. 1391/2006 (Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 republicata) permite conducerea unui ansamblu format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg.
Aceasta categorie îti creeaza avantajul ca poti conduce ansambluri formate din autovehicule mai grele din categoria B (de ex. 4x4, SUV-uri, et.) si rulote moderne ce au MMA peste 1.300-1.500 kg.
Cam asta este daca am înteles bine, daca nu cere lamuriri si vei primi.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Florin Drumea

Mesaj de Florin Drumea »

Am inteles perfect. Credeam ca daca posed si categoria C pot conduce un ansamblu de autovehicule din care rulota sa aiba mai mult de 750 kg.......dar am citit la pag 3 si m-am lamurit, nu ma avantajeaza deloc categoria C doar ca pot conduce autovehicule cu o greutate mai mare de 3500 kg si nu este facuta nici o precizare cu privire la remorca (ceva gen ansamblul sa nu depaseasca bla bla bla) doar ca nu trebe sa aibe mai mult de 750 kg.Va multumesc .
Scrie răspuns