Lacul Belis (Cluj-Huedin).Ceva mai rar intalnit.

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Dan Cilan
Membru forum
16

despre zona

Mesaj de Dan Cilan »

Sper ca D-l Militaru sa nu se supere daca fac cateva completari la topicul acesta.
Foarte scurt istoric : in 1969 s-a hotarat construirea unui baraj (din anrocamente ) pe cursul superior al Somesului Cald.In acele vremuri comuna Belis era situata in intregime pe valea Somesului adica pe fundul actualului lac, iar din 1970 si pana in 1974 intreg satul a fost stramutat pe actuala locatie Belis.Atunci au disparut sub ape centrul de comuna Belis precum si catune alcatuind Giurcuta de Jos ( care inca mai apare pe unele harti ale Romaniei :!: ) pe care batranii satului si azi le pomenesc :Milioan , Bolojesti , Dadesti.Interesant este ca in anii cu seceta prelungita sau in anii in care se goleste lacul pentru curatare sau intretinere apar din adancuri fundatiile caselor pe care le-a inghitit lacul , precum si renumita biserica a satului care de altfel poate fii vizitata doar de pasionatii de scufundari.Exemplific cu cateva poze.
Fişiere ataşate
subsemnatul in turla bisericii
subsemnatul in turla bisericii
Daniel1.jpg (97.77 KiB) Vizualizat de 5346 ori
biserica
biserica
Belis biserica.jpg (37.16 KiB) Vizualizat de 5345 ori
ruine
ruine
Picture aprilie 049.jpg (76.76 KiB) Vizualizat de 5355 ori
urme de scari
urme de scari
Picture aprilie 046.jpg (59.77 KiB) Vizualizat de 5361 ori
fiica-mea
fiica-mea
Picture aprilie 043.jpg (66.53 KiB) Vizualizat de 5359 ori
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Fabian Karoly
Membru forum
17

Mesaj de Fabian Karoly »

Am fost o zi si o noapte in satul Marisel la inceputul lui iulie, chiar langa lacul Belis. Zona este superba. Noi am campat pe un teren privat , nu stiu alte detalii despre campare in zona, daca sunt campinguri sau ba. Drumul pana acolo este bun, fara gropi , dar normal la un drum de munte cu denivelari si multe multe curbe. Clar ca viteza de deplasare este mica. Peisaje superbe, paduri intinse, dealuri acoperite cu casute, sate intinse pe zeci de kilometri cu case raspandite printre dealuri. Apa lacului curata lacrima, se vede pana jos, adica se vede laba piciorului :)
Fişiere ataşate
LAcul Belis
LAcul Belis
IMG_2769_resize.JPG (51.67 KiB) Vizualizat de 4927 ori
IMG_2695_resize.JPG
IMG_2695_resize.JPG (49.62 KiB) Vizualizat de 4951 ori
IMG_2685_resize.JPG
IMG_2685_resize.JPG (45.28 KiB) Vizualizat de 4955 ori

Nissan Terrano 2,7 TDI + T.E.C. Weltbummler TT2
Fabian Karoly
Membru forum
17

Mesaj de Fabian Karoly »

alte

Nissan Terrano 2,7 TDI + T.E.C. Weltbummler TT2
Dan Cilan
Membru forum
16

Mesaj de Dan Cilan »

Asa-i ca e minunat in Apuseni , Lori ?Si cate locuri mai sunt de vazut !Pe care ti le pot arata eu!Doar off-road!
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520
Scrie răspuns