Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Minunat !
Dane, la care din locatiile de mai sus se poate ajunge in conditii bune cu rulota ?
Am fost de doua ori la Cetatile Ponorului, ce-i drept prin Pietroasele si fara rulota, dar vad ca mai sunt multe locuri frumoase de vazut in zona.
Din pacate starea drumului de acces este foarte proasta pe o distanta de fix 17 km.Drumul de acces este : Cluj-Napoca - Huedin - Calata(la iesirea din sat se ia dreapta spre Rachitele) - Margau - Scrind Frasinet - Rachitele - Doda Pilii.Aceasta ultima portiune Rachitele -Doda Pilii este din pacate sub orice critica ( desi este drum judetean !)Dar... !Este un dar!Am avut o scurta discutie cu Emil Boc primarul Clujului ( din intamplare am fost vecini de scaun in avion) care este de loc din Rachitele si mi-a spus ca aceasta portiune de drum va fii modernizata anul acesta ( firma castigatoare a licitatiei promitand acest lucru !)
Altfel se circula normal pe acest drum si cu un pic de atentie se poate urca si cu rulota dar totusi drumul arata a drum forestier si nu a drum judetean.
Cu alte cuvinte trebuie sa fii un pic mai hotarat sa iei drumul acesta in piept cu rulota , nu e imposibil! Insa odata ajuns la Doda Pilii peisajele ce ti se desfasoara in fata ochilor te vor face sa uiti drumul rau.Daca treci podul peste Somes exista un platou imens (zeci de hectare ) numai bun pentru campare ( incap sute de rulote ) si Somesul e la doi pasi. De aici se pot face excursii cu masina solo in trei directii: catre Padis ( 18 km) se trece prin Ic-Ponor, catre lacul Fantanele ( se trece prin Giurcuta de Sus ) 10 km sau catre zona Calineasa din jud. Alba unde se desfasoare o sarbatoare campeneasca in luna iulie.
La cerere mai pot da multe detalii despre zona.
Ultima oară modificat 22 Apr 2008, 17:46 de către Dan Cilan, modificat 1 dată în total.