Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
•300 g de faina, 100 g sunca presata , 100 g de cascaval, 4 oua fierte, patrunjel verde
tocat, 15 g de drojdie, sare.
•Se face un aluat din 300 g de faina, 15 g de drojdie, sare si apa cat cuprinde pentru a se
obtine un aluat ceva mai tare. Se lasa la crescut. Intre timp se da cascavalul pe razatoare, se
taie sunca presata cubulete mici, se dau si ouale fierte pe razatoare, se adauga patrunjelul tocat si se
amesteca toate cu aluatul, pana ce aluatul se omogenizeaza. Se mai lasa la crescut vreo
jumatate de ora. Se incalzeste cuptorul si se unge o tava de cozonac cu ulei sau margarina. Se
pune aluatul in tava si se mai lasa sa creasca inca 15-20 de minute, apoi se da tava la cuptor si
se coace 35-40 de minute. Se consuma cald sau rece, taiat felii.
Are dreptate ANA. Dupa mancarurile copioase de Sarbatori, este timpul pentru meniuri mai usoare. Hai sa ma desfasor si eu cu o reteta care foloseste ca materie prima: CONOPIDA.
1. CONOPIDA PANE CU SOS DE BRANZA
Se desface o conopida in buchetele mici. Se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs.
Se amesteca un galbenus de ou cu 100 gr. faina, 100ml. bere, un varf de cutit de sare si piper.La acest amestec se adauga 2 albusuri batute spuma.
Buchetelele de conopida se trec prin acest aluat si se prajesc in ulei incins.
Pentru sos se amesteca pe baie de aburi 50 gr. unt cu un galbenus de ou. Se adauga zeama de la o lamaie in portii mici si se bate continuu, pana cand sosul se ingroasa.Se amesteca cu branza rasa, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si verdeata.
Mariana draga ,daca ai sti cata dreptate are Ana,dar chiar si dupa sarbatori meniul trebuie sa fie consistent,si inca cum.Nu cred ca e cazul sa mai scriu reteta,pozele vorbesc de la sine. :) Incercati si nu o sa regretati.Pofta buna.
Liliana Bv
Nu pot sa nu ii laud pe Costel si Anca.Asa arata tortul pe care l-au facut de ziua mea.Cu doua manute a lui Costel si una a copilului,cealalta o avea in gips.
Liliana Bv
Fişiere ataşate
Cand vor sunt "gospodine"
IMG_0111 [640x480].JPG (50.11 KiB) Vizualizat de 2995 ori
sincer, nu te credem ce ai scris!... nu stim de unde ai luat pozele alea... te vom crede doar cand le vom vedea cu ochii nostri! cuptor o sa aiba dom' doctor... :D :D
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER
@klinutzu,Costi gateste supeer!!! Ne-a facut o tochitura la Sinaia super gustoasa!!!
@liliana,cand a fost ziua ta? Deci,avem doua sarbatorite la prima intalnire!!! :D Siii...ai rupt mana fetitei...gips :o ...oricum s-au reusit torturile de ziua ta, chiar daca s-au preparat: "la trei maini"
Felicitari "bucatarilor"! LA MULTI ANI,LILI!!!
@mariana,sigur amestecul prin care se trece conopida se face cu bere???!!! :D cu apa minerala am facut ,dar bere??? ok. am sa incerc...vad ce iese :D :D :D
@LILIANA. Pentru ca sunt noua in club, nu cunosc zilele de nastere. :o
Asta nu ma impiedica sa citesc forumul si sa-mi notez, ca la anul sa te felicit la timp.
Iti doresc multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi!
Deci la prima intalnire te tragem de urechi! :lol: :lol: :lol: