- Golf al Marii Negre la Rumelifeneri.jpeg (136.1 KiB) Vizualizat de 3252 ori
Bună ziua,
Voi prezenta in continuare modul cum a decurs vacanta noastra la Istanbul, avand punctul de cazare, cu rulota, in Camping Rumelifeneri.
Rumelifeneri este un sat de pescari la intrarea in Bosfor. Asezat pe coline, supravegheaza Bosforul, prin farul sau de la desprinderea din Marea Neagra.
Are case specifice, piata, port. Moscheea centrala, prin imam, anunta momentele de rugaciune pentru credinciosi periodic. Este un sat linistit in care nu prea ajung turistii. Are câteva magazine, restaurante și cel mai important, linie de autobuz direct către Istanbul.
Am parcurs pietonal acest sat si am inceput sa intelegem cultura locala. Oameni sunt prietenosi si desi nu stiu limba engleza te intelegi in comunicarea simpla.
Este o cetate care protejeaza intrarea in canal dar care este acum in refacere.
Are un campus studentesc si o zona rezidentiala de lux protejata cu bariera.
Si are Campingul pe care l-am gasit pe net si la recomandarea unui coleg unde, pentru 35 euro, campezi in conditii foarte bune.
La finalul sederii am platit 30 euro/zi pentru ca am stat mai mult.
Grupuri sanitare mici dar foarte curate, bucatarie dotata, wifi puternic si pe toata suprafata campingului.
Locurile sunt delimitate cu gard viu, au curent, apa si evacuare dejectii la fiecare post. Exista platforma amenajata pentu asezat masa.
Este un Parc de rulote pentru multe rulote stationare dar exista spatiu si pentru cei care care care care vin doar in trecere.
Autovehiculele tractoare sunt scoase in paking astfel incat nu este galagie de motoare.
Administratorul, Gunes Husein, este amabil si utizator infocat al traducerii conversatiei cu telefonul.In acest fel ne-am inteles si am aflat detalii.
Anume ca: Exista linie de autobuz direct din sat pana la capatul de metrou la statia Hagiosman
Autobuzul trece prin oraselul Sariyer, suburbie a Istanbulului, care are port de unde se ia vaporul catre Centrul Istanbulului. La Eminonu.
Aveam sa facem aceasta deplasare.
Noi ne am deplasat catre metrou, cu auto propriu. Cca 18 km, pe un drum foarte frumos si bun, putin mai aglomerat doar la intrarea in Istanbul.
Prezent câteva imagini din sat si camping.
Ulterior voi prezenta cateva imagini si impresii ale obiectivelor vizitate