Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
poate stiti si ma ajutati si pe mine desi am incalzire cu instalatie primus,,,,,cred ca au acelas sistem de functionare de aia intreb,truma poate functiona pe gas de la butelie????si separat de asta poate functiona si pe curent electric 220v????daca se doreste..,ca din ce am citit la schemele de la instalatia primus cam asa se pare numa ca acolo mai e si pompa de apa alimentata la 12v care plimba prin caloriferele de pe podeaua rulotei apa+glicolul sa nu inghete.....nu am stiut ca merge si pe 220v desi asa scrie de aia intreb ca daca si truma merge separat inseamna ca pot sa probez....
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+...0745384804galati
Instalatiile mixte de incalzire (gaz si 220V ) sunt destul de rare. Din ceea ce stiu eu, unele modele noi de Truma au aceasta posibilitate.
Instalatile care functioneaza cu gaz (aragaz, frigider, Truma, Primus) se alimenteaza cu gaz din butelie ,vara butan, iarna GPL sau in cazul ideal propan.
La instalatia ta Primus 2450, in niciun caz nu ai posibilitate de incalzire cu 220V, poate doar boilerul (daca ai) poate fi mixt (incalzire cu antigelul din calorifere si 220V asa cum are Calin Jurca).
Inceea ce priveste principiul de functionare Truma sin Primus sunt complet diferite, la truma Gazele arse intr-o camera de ardere cu aripioare radiante din aluminiu incalzesc aerul, pe cand la Primus, gazele arse incalzesc un cazan in care circula agentul termic (antigel) care mai apoi este recirculat de o pompa de 12V prin instalatia de calorifere din rulota.
Exista in portofoliul de produse al producatorului Truma (sau Carver, pentru rulotele fabricate in UK) Ultraheat. Acesta este un incalzitor electric, functioneaza la 220V avand 3 trepte de putere: 500W, 1000W si 2000W. Este prevazut cu un mic panou de comanda, cam in genul celui de la Trumavent. Acest incalzitor se monteaza in spatele schimbatorului de caldura (camera de ardere cu aripioare din aluminiu), intre schimbator si cutia de aluminiu care inconjoara centrala Truma. Ultraheat se poate monta atat pe centralele Truma S3002 fabricate dupa iulie 1981, cat si pe centralele Truma S5002 (cele cu 2 scimbatoare de caldura) fabricate dupa aprilie 1998.
Ultraheat poate functiona si simultan cu centrala pe gaz; de asemenea, poate fi folosit si Trumavent-ul, nu exista contraindicatii :)
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
faza cu trei trepte de 500 w 1000w si 2000w e descrisa in ultimul manual al treilea post al dumneavoastra la sectiunea in engleza de aia am intrebat ca de acolo am aflat si eu....si tot asa am si eu la primus cu 1000w si 2000 w sunt 2 butoane chiar nu stiu la ce folosesc pt ca au si led de functionare.....rosu permanent cind sunt apasate butoanele...dar multumesc mult de raspuns acum am inteles ca nu stiam deloc cum functioneaza truma ca principiu
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+...0745384804galati