La 1 iun l am cunoscut la Rv Fest la Homorâciu jud Ph pe un domn care se ocupa cu butelii și urma să ne oferteze cu butelii de aluminiu cu propan Nu butan.
Nu s a mai întâmplat acest lucru..
Dansul era expozant am făcut și schimb de cărți de vizită în urma conversatiei. Au dat și cadou acolo o buteliei de al.
Colegul Niki Radu dorește sa facem u un demers in acest sens în care se va implica și el.ca și m asociat.
Ne trebuiesc butelii de dimens medii și mici adică nu neapărat model de 25L
Din compozit aluminiu etc...
De 12 L sau alte dimens mai mici mai mari.
In acest sens după ce se va lua contact cu 1-2 furnizori formulăm solicităriea și nevoile rulotistilor ,, asta sa că se evite și problema umplerii cu șpagă la GPL sau alte metode ilegale prin care oricum tot n avem propan .
Important este propanul nu gaz de aragaz butan...gaz cu impurități s a m d .
Cred că trebuia să o facem mai devreme la ce vreme e afara....
Pt cei din Buc am o sursa un capăt la bdul Basarabiei de cumpărat propan butelie cu tot dar e de otel. Butelie cu guler la schimb. De la Dedeman înainte pe Basarabiei până în capăt la cartier23 unde se termina bulevardul. Voi trece și contactul firmei dar nu sunt de al său compozit sau fibra de aceea trebuie să găsim o astfel de firma. Furnizor.
Niki R știe pt că în trecut s a ocupat cu așa ceva cu astfel de modele " ușoare." Știe și care sunt cererile pe dimensiuni pt că. Nu la toți e loc de butelie mare la cala.
Vă ținem la curent.
Vedem împreună cu el și o consultare rapida în CD după identificarea a1-2 furnizori cum formulam pe pers juridică.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Citez Sorin Sibiceanu
"
ATENTIE !! Să aibă cap robinet pentru rulote cel cu garnitura in el , deoarece ceasurile GOK și nu numai are degajare pentru acest robinet , daca are robinet normal trebuie garnitura , munca in plus ...
Lupu Ciprian
detaliu f important numai că va trebui să știm cum să descriem tehnic asta sa nu le zicem doar " juma de zoll filet stânga" cu garnitura.
Sorin Sibiceanu
robinet cu garnitura interioara , la RV fest de anul acesta am discutat cu cei de la Butan gas , dar probabil că nu a fost așa important pentru ei .
Sper sa nu apară carcotasi sa înceapă cu lasă că este bine și fără .
Eu doar am atras atenția , daca tot facem ceva sa facem ceva de calitate , străinii care tranzitează tara nu pot schimba buteliile la noi din acest motiv , nu vor să pună butelie fara acest sistem ...
Robinetul cu garnitura interioara, incastrat in robinet nu este standard romanesc. Eu personal am ceas mono control, poate fi si duo control, cu furtun standard romanesc cu conectare la butelie. Majoritatea ati lasat standardul german sau olandez la furtun pentru ca nu ati avut alte optiuni, avand butelii din tarile de origine si le-ati incarcat la statii gpl. Furtunele nu sunt pe viata, au termen de garantie scris pe el, nu cred ca ar fi o problema trecerea la model romanesc. Ideea este de a se solicita in scris modelele de butelii care se doresc implementate, sa scapam definitiv de aceste umpleri cu gpl. Obligatoriu umplute cu propan, exclus butan cu gaz de aragaz. Am in minte un model de solicitare, il voi arata si-l vom mai modifica dupa caz cu anumite informatii daca apar.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
În privința conexiunii, se poate folosi o reducție care este ieftină și bună. https://campshop.ro/products/piesa-adap ... ygEALw_wcB
Eu folosesc așa ceva pentru butelia de fibră cu propan ButanGas, se găsesc la OMV și Petrom.
Sibi Sorin Acest model nu este standard romanesc. Inteleg ca majoritatea rulotelor le-ati luat cu standard german sau olandez. Din pacate nu putem cere schimbarea standardului. Furtunele nu sunt pe viata, este usor sa iei un furtun pentru standard romanesc, cu buteliile vechi nu ai ce sa mai faci, daca reusim sa convingem un distribuitor necesitatea implementarii modelelor care ne sunt utile.
Sorin Sibi
@
Caravan Comander eu vorbeam de ceasuri nu de furtune , majoritatea ceasurilor de rulote au aceea degajare pentru butelie cu garnitura incorporata . Daca nu se poate , nu se poate ...
Cel mai util demers ar fi să obținem o reducere de grup la Gaspeco. După aceea, in baza cardului de membru clubrv, le putem achiziționa/schimba in orice statie Petrom/OMV.
Cu butelii personalizate pe standard german nu își va bate capul niciun distribuitor. Exista adaptoare, cum a scris și George.
Roller Team Garage KP
Knaus Sport 440S + Passat 2.0 140 CP
@ Cosmin, Nu este problema de reducere, nu acesta este scopul. Ci de implementarea unor modele noi mai mici decat cele de 12kg. In foarte multe compartimente de butelii la rulote nu incap modelele de 12kg, ori vara daca in anumite incap, nu vreau sa transport o greutate suplimentara de tabla si gaz, ne dorim modele mai mici dar numai incarcate cu propan.
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
"Va solicitam implementarea unor noi modele de butelii de capacitate mai mica de 12kg, fiind singurul model care deja exista pe piata. Ati implementat varianta de 6 kg, dar fiind de circumferinta egala cu cea de 12 kg, nu incap in majoritatea rulotelor. Dorim modele de 6-7 kg metalice, ideal ar fi cu gulere din plastic pentru o greutate totala mai mica decat cea cu guler metalic. Un robinet cu indicator de umplere/ golire ar fi ideal. Ca o referinta de model va indicam Calor din UK sau Eurocamping Italia. Buteliile care exista pe piata de 12 kg le putem folosi in general iarna si marimea acestea nu intra in compartimentele dedicate la toate modelele de campere si rulote. Vara este comod sa folosim butelii de capacitati mai mici, intrucat e nevoie de un consum redus de gaz si este inutil transportarea unor greutati suplimentare, si acesta este motivul acestei solicitari. Majoritatea tarilor din Europa au implementate 3 modele de greutati diferite, 12kg, 6 kg, 3kg, noi nu avem decat una, cea care exista cu aceeasi circumferinta egala cu cea mare, la o greutate mai mica , nu intra la socoteala datorita marimii. In acest moment noi ne descurcam sa incarcam buteliile cu care sunt importate rulotele din tarile de origine la diferite statii gpl. Stim ca este interzis dar nu avem alte variante. Ne dorim prin aceasta solicitare sa ne ajutati cu aceste modele noi implementate sa le putem schimba in centre specializate si sa renuntam la aceste umpleri cu gpl. Varianta butan, cu gazul de aragaz este exclusa datorita impuritatilor din gaz si pentru ca acesta nu poate fi folosit iarna. Din acest motiv ne dorim butelii cu propan. Totodata va solicitam implementarea unor modele de compozit mai mici decat cea introdusa de voi de 12kg si anume de 6-7 kg si de 4-5 kg, iar in litri ar fi 18L, 12L. Ca modele de referinta sunt cele de la HPC Cehia sau Ragasco Norvegia, incarcate cu propan."
Mai sus este solicitarea compusa de mine. Ideal ar fi o introducere cu asociatia, istoric, membri. Aceasta cerere nu e forma finala. Cei care doresc sa se mai implice sau sa mai adauge ceva ii rog sa o faca. Cererea e facuta pentru Butangaz, am urmarit evolutia lor pe piata.
Niky si Lavinia Radu
OK , ne uitam pe text si adaugam ce e de adaugat .
Ne adresam doar catre BUtan GAZ sau catre mai multi furnizori de butelii ?
Le vom argumenta si cu faptul ca volumul pietii este destul de mare in sensul ca in Ro sunt aproape 50 000 proprietari de RV ( vehicule recreationale ) care folosesc pt gatit incalizire , apa calda, chiar frigider .... gazul . De asemenea cu faptul ca promovarea noastra facuta pentru furnizor va fi facuta fara interese financiare de publicitate.
Ciprian, te rog compune o introducere cu prezentarea clubului. Cu prezentarea numarului de rulote pe zone, cred ca le putem trezi interesul, la fel si publicitatea pe forum. Cred ca-i putem atrage intr-o sponsorizare, daca decid sa implementeze modelele cerute. Cererea o facem prima data la ei, daca nu sunt atrasi continuam catre alti distribuitori. Eu sunt acasa 2 zile la 9 zile de lucru, nu pot posta de pe telefon si nu am timp cand sunt plecat de acasa.
Niky si Lavinia Radu
Datele le avem de anul trecut si sunt oficiale de la DPRCIV .
avem în Ro 36367 remorci turistice ( rulote) și respectiv 4022 de autorulote inclusiv vanuri omologate. Acesta a fost unul din punctele aduse în discuție la ședința A.G.A ClubRv-Ro 2023.
NU le am pe zone. ..sau judete .
O introducere o facem nu e greu ..la inceput prezint asociatia si nr de proprietari potentiali clineti la nivel national .
Prezint textul si in CD sa vedem daca cineva ne mai da un sfat ceva .
TREBuie sa ne decidem exact cui ne adresam ....