Administrator Forum ClubRv-RO

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Ciupagea Dumitru
Membru asociat
7
Oras: Braila
Data nasterii: 04 Noi 1978

Re: Administrator Forum ClubRv-RO

Mesaj de Ciupagea Dumitru »

Remarc faptul că, campania ta de aruncare cu noroi asupra muncii și a realizărilor mele în cadrul clubului continuă. De data asta este mai bine că are loc vizibil, are loc undeva unde să mă pot apăra, aduce argumente și dovezi și de a demonta acea ușă de ieșire fake. ușă pe care mi-ai inventat-o.
Actul de reziliere îl veți primi, voi face cât mai curând acest lucru.

Trebuie să lămurim totuși două aspecte:
1. În urma contractului de sponsorizare, fosta mea firmă a aparut în meniul Parteneri și Colaboratori -> Magazine. deci, nu este direct pe prima pagina, este intr-un meniu și apoi intr-un submeniu. Dacă ai fi căutat. ai fi remarcat faptul că, în cadrul aceluiași meniu mai apar si Celtic Campers și Doctor Caravan. Doar de la ei am primit conținut pentru a le face articole pe site. V-am spus mereu că atunci când încheiați un contract de sponsorizare sau de reduceri la parteneri să solicitați partenerului informații, descrieri, ce doresc ei să promoveze, etc. Doar de la cei de mai sus am primit. În concluzie, pentru contractul de sponsorizare am avut locul meu langă ceilați sponsori, nu mi-am creat nici un fel de avantaj.
2. Bannerul permanent la care faci referire, a fost un element al altei înțelegeri ale noastre la nivelul CD-ului (lucru anunțat și pe forum). Înțelegerea a fost ca eu să preiau cheltuiala cu întreținerea siteului, acea sumă de 200 de lei pe lună și la schimb să fie afișat un banner permanent pe prima pagină. Cred că ai capacitatea de a diferenția un banner permanent pe prima pagină si de un articol într-un submeniu. Cam cum este bannerul cu "50% reducere: Camping Muddy Land..." Acel banner nu a mai apărut niciodată din cauza acuzațiilor la nivelul CD-ului. Chit că acele acuzații încalcau o hotarâre a AG de la Bran, nu te-am văzut să încerci să remediezi cumva acea nedreptate, de aici se înțelege de ce parte a baricadei erai. Chiar dacă acel banner nu a mai apărut pe site, eu mi-am respectat partea de întelegere cu privire la plata întreținerii site-ului. Acea plată a fost facută de mine ca și persoană fizică cu bani din propriul buzunar, parte a întelegerii verbale a noastră, nu mi-a trebuit neapărat o hartie semnată pentru a respecta angajamentul luat.

Tot eu, din propriul buzunar, am mai plătit și modificările aduse site-ului, modificari solicitate de domnul Curelea. Ca să fac em o paralelă, Sarbu Cristian ne-a dat o rulotă noua și toate accesorizările solicitate de domnul Curelea (panouri solare, baterie, litiu, etc), au fost montate de Cristian Sârbu și plătite de mine, nu am cerut nimic la schimb, am facut-o doar pentru bunul mers al lucrurilor. La acuzațiile domnului Curelea că eu voi boicota site-ul am predat "cheile" site-ului odată cu demisia pentru a nu fi dubii. Ultima mea intervenție la site a fost atunci când, domnul Curelea a intervenit la setări și a corupt pagina principală. Atunci l-am contactat pe Cristian Sârbu și l-am rugat să remedieze eroarea, a remediat-o pe cheltuiala domnului Curelea. 😀 Glumesc, evident... tot eu am plătit ca să fie bine.
La plecarea mea, am anunțat faptul că am predat responsabilitațile mele CD-ului, văd că nu ati continuat mai nimic din proiectele începute de mine. Nici măcar nu l-ați contactat pe Sârbu Cristian, programatorul care ne-a facut site-ul gratuit, ne-a oferit tema gratuit și ne-a oferit un preț foarte bun pentru întreținere. Nici măcar nu v-ați obosit să faceti vreo postare și să cautați pe cineva în rândul membrilor asociați, poate ați fi gasit pe cineva care se pricepe să facă ceva la care voi este evidet că sunteți depășiți. Ați ales să lăsați site-ul de izbeliste, l-ati lăsat în derivă de atâtea luni. Măcar dacă ați fi dat o căutare pe Google, ați fi văzut că nu este bine să lași site-ul fară întreținere, acolo sunt stocate date ale membrilor asociați, date care nu trebuiesc expuse riscului. Am facut eu asta pentru voi, vă rog să citiți și să căutați cât mai urgent o rezolvare.

Din momentul în care ai un site, există cel puţin o şansă ca site-ul tău să prezinte o vulnerabilitate când e vorba de securitate.

Principalele riscuri existe:
1.accesul bazei de date şi coruperea sau furtul datelor personale de o terță parte;
2.alterarea codului site-ului web pentru ca vizitatorii să vadă şi alte lucruri;
3.umplerea site-ului cu comentarii spam;
4.în cazuri grave, chiar blocarea accesului la propriul site.

Ce poţi să faci să previi problemele de securitate?
1.În primul rând, trebuie să foloseşti parole puternice, de regulă cele generate automat de platforma folosită. O parolă puternică trebuie să aibă mai mult de 8 caractere, să conţină litere mari, litere mici, cifre şi simboluri.
2. Nu folosi ca username cuvântul “admin” când te loghezi în panoul de administrare. Dacă acesta este username-ul tău, atunci schimbă-l!
3. Platforma instalată pe site-ul web (indiferent că e WordPress, Magento, Drupal etc) trebuie să fie mereu actualizată, la fel şi modulele instalate pe site.
4. Când se instalează module şi alte aplicaţii pe site, trebuie instalate doar din surse sigure.
5. Şterge modulele pe care nu le mai foloseşti! Dacă nu le mai foloseşti, atunci cu siguranţă nu le vei actualiza când este nevoie, şi poţi creşte riscul unei breşe de securitate.
6. Folosirea unui certificat de securitate SSL. Acesta este un protocol folosit pentru a avea securitate pe internet. În general, acest certificat este folosit de cei care au magazine online şi strâng informaţii despre cumpărători, cum ar fi adresa, nume, număr de telefon şi altele. Cu acest certificat SSL, o terţă parte nu poate avea acces la aceste date.
7.Fă back-up frecvent! În cazul în care se întâmplă cel mai rău lucru, ţine totul într-un back-up. Ar trebui să faci cel puţin un back-up pe săptămână.
8. Alege un hosting foarte bun! Poţi face toate setările de securitate posibile; dacă nu ai un provider de hosting bun, atunci eforturile tale vor în zadar. Conform statisticilor, 41% din atacurile de pe WordPress au avut loc din cauza unei breşe de securitate la providerul de hosting.
9.Dacă toate aceste setări ţi se par grele de făcut sau nu ai timp să le faci, atunci cel care îţi administrează site-ul web le poate face pentru tine. Acesta îţi va proteja site-ul împotriva spam-ului, îţi face back-up de câte ori ai nevoie şi îţi păstrează tema şi toate modulele actualizate.
Your home is where you park it
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

N am fost informat de afacerea dvs cu rulota cu montaje nici macar nu stiu despre ce e vorba.,,,, cat despre argumentele despre protectie la nivel de site /admin da sunt pertinente si trebuie acordata atentie acestor lucruri.

Va rog totusi sa va luati reclama de acolo .
Multumesc pt intelegere !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Alex Lefterica
Membru asociat
4
Data nasterii: 23 Noi 1987

Mesaj de Alex Lefterica »

Ciprian, eu nu înțeleg ceva din toate discuțiile astea. De ce trebuie sa își ia Dan reclama de pe site? Cum ar putea el sa o facă, atât timp cât a predat datele de logare în contul de admin? Nu cumva acea reclama trebuia "sa dispara" de cel care a preluat îngrijirea site-ului? Ca sa îți dau un exemplu: când pleci de la un loc munca conturile de mail/aplicatii/arhiva/etc ti le ștergi tu singur sau se ocupa firma care ti-a fost angajator?
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

OK de acord. Vedem cine se va ocupa si se va rezolva. Am inteles punctul de vedere . E rational.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Scrie răspuns